(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事

1001 回覆
195 Like 3 Dislike
Ch26.

終於落堂,我哋去咗沖涼之後,就約好咗係門口等。

真係攞我命三千,做咗咁多劇烈運動搞到我得返半條命咁滯。

當我企係門口等呀Man,我發現Nick佢係到望實我,佢擺明係到向我宣戰!我都唔認輸怒視返佢轉頭,無幾耐呀Man終於出嚟。

我就同佢一齊搭𨋢落樓。

「我無諗過你會嚟打拳。」呀Man率先開口問我。

係佢面上面充斥住疑惑嘅表情。

「哈⋯⋯係呀。見你話有打泰拳,咁啱又見到你放係屋企嘅傳單,我咪膽粗粗嚟試吓囉。」

「你平時好少做運動嫁?」

「都係嫁⋯⋯同埋我返工忙呀嘛。」

同埋我唔鍾意做運動,床上運動就唔同講法啦,如果有對手,日日做劇烈嘅床上運動,我完全無問題。

我挺胸收腹,谷起雙手手瓜問:「我大唔大隻呀?有無Nick咁大隻。」

我引到呀Man笑咗出聲:「你努力啲,應該都可以嘅。」

因為做咗劇烈嘅運動關係,我個肚餓到打晒鼓。

「不如我哋去食嘢呀。」

「好呀。」

「今晚我煮西餐妳食呀。好唔好呀?我哋食完嘢就去買餸。」

呀Man聽到我今晚煮嘅菜式,用充滿期待嘅眼神望住我。

「你好似無試過整西餐喎。」

為咗妳我專登去買食譜去學嫁!我幾有妳心。
「係呀。我今晚試下整。包保好似去米芝蓮餐廳食飯咁好食。」好在屋企仲有蠟燭,等等去買返兩支紅酒,整返個浪漫嘅蠟光晚餐。大家飲返幾杯,醉醉哋咁調下情。

然後⋯⋯

嗯~真係諗起都開心。

「我會好期待。」呀Man揚起燦爛嘅微笑望住我。

我係第一次見到呀Man笑得咁開心,見佢笑得咁開心,我個心都怦怦跳。

諗返起佢上次話有啲失望⋯⋯

「今次一定唔會令你失望。」

呀Man聽到我咁講愣住了,之後佢紅唇向上翹起:「你話嫁。」

「緊係啦!」上次令佢失望,好似對我好感度減低咗咁,今次一定要加返分先得。

「係呢⋯⋯妳同教練佢⋯⋯好熟嫁?」諗起Nick送佢返嚟,我個心一直都好唔舒服,我忍咗好耐都無問佢。上堂見到佢哋咁多身體接觸,我就真係忍唔住啦!

「我哋唔係識咗好耐,但係因為佢都係外國返嚟,無咩朋友,所以會多啲嘢傾。」

借啲易搵呀Man傾計!個Nick簡直係罪無可恕!

「做咩咁問呀?」

「無⋯⋯見你哋好熟咁問下啫。」

我哋去到餐廳裡面食嘢,無幾耐啲餐到咗。我同呀Man食食下忽然聽到有把好熟面口嘅聲叫我。
又三個一齊食
tracy 仲上埋去食
屌Tracy又黎
Tracy死開啦
就嚟無貨啦
抵 變月經
屌tracy死開啦
唔會嘅我諗
放假打多啲囉
睇等等lunch time寫唔寫到
寫到今晚11點前就有文
返工呀
你嘅工作就係要儲多啲文
唔準Tracy上樓食埋一份
live jorbtw tracy死開啦
飛雞無工開係煩啲
唔想睇tracy啊
Tracy
唔係又tracy呀?
八婆試下死開
都係提早出
聽日應該得一篇
Ch.27

「黃家杰!」

我同呀Man抬起頭一望,原來係家強而佢身邊企住個著住白色西裝,望落去有啲高傲嘅女人,一望佢嘅西裝同拎住個channel手袋就知道係好貴,完全突顯緊佢個社會地位。

唔通⋯⋯呢個女人就係魔女!

「嘩!你哋兩個撐枱腳呀?」家強走埋嚟係到笑我哋。

佢用個大pat pat撞我,想我坐入卡位裡面。呀Man見到都坐入去比家強個上司坐入嚟。

仆街仔呀!想搞到我同呀Man尷尬。我都唔執輸話返佢轉頭:「係呀!你同你女朋友夠嚟撐枱腳啦。」

家強聽到我咁講,望咗個女人一眼就話:「屌!你唔好亂講嘢呀!呢個我上司Michelle。」

Michelle聽到家強咁講,個表情有啲失望。

家強佢哋叫完嘢食後,Michelle佢不斷四處張望,好明顯佢咁唔慣食茶餐廳,習慣去高級餐廳。

一睇就知家強佢專登帶佢嚟呢到。屌⋯⋯做咩拒絕Michelle,同佢一齊咪可以食軟飯囉。
家強望到我哋拎住嘅嘢就問:「你哋拎住咁多嘢嘅?你哋啱啱去邊嚟呀?」

「我哋啱啱去打泰拳嚟。」呀Man答佢。

「泰拳!」家強佢望住我瘋狂咁大笑,把死人笑聲大到成間餐廳都聽到。

「你呀?」佢指住我大笑。

「你平時都唔多做運動,咩風令你覺醒去做運動呀?你條友一定為女而去嫁啦。」

屌你啦仲講,都唔知佢係咪專登,可唔可搵人收下佢把口呀?呀Man塊面紅晒啦。

好在家強佢哋叫嘅嘢食好快到,唔係唔知佢又會講啲咩驚人嘅說話。真係好想拎個三文治塞落佢個口到,等佢唔好卜再亂咁講嘢。

「喂!你哋等等去邊呀?」

「去買餸囉⋯⋯」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞