(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事

1001 回覆
195 Like 3 Dislike
rap
tracy擺明報復
樓主平日lunch time出文?
係呀
樓主早晨
早晨
巧巧睇

得閒都要俾man man開心下呀
文呢
Ch.22

睇完畫展,我同Tracy係附近展覽同埋PMQ其他特色店舖行咗一陣,到差唔多畫展結束時間就去返個到搵呀Man。

我哋係門口等呀Man同佢拍擋向其他工作人員講解聽日展覽事議。等咗一陣,佢哋就散會。呀Man都拎咗個袋同花出嚟。

「我幫妳拎呀。」我幫呀Man拎住我送比佢束花。

「唔該。」

我哋三個人企係原地你眼望我眼有啲尷尬。為咗令氣氛無咁尷尬,我就開口講:「既然今日係為咗慶祝呀Man開畫展,就呀Man決定食咩啦!呀Man妳想食咩呀?」

佢望咗我哋一陣就話:「我想食西餐。」

又係西餐!會唔會好似Tracy咁會無啦啦去咗食其他大餐嫁!

我哋係網上搵下附近有咩餐廳,最後呀Man揀咗一間連鎖西餐廳。雖然唔係好高級但都唔會好cheap。

我哋坐低叫咗嘢食後,Tracy佢就問我:「上次咪問你嚟唔嚟我屋企飲咖啡嘅⋯⋯我朋友比咗啲貓屎咖啡我,你要唔要試下?」
Tracy托住頭含情默默咁望住我。

聽到佢咁講,原本飲緊水嘅我差啲噴晒出嚟。佢完全當呀Man無到,好似宜家只係得我同佢咁。

貓屎咖啡!唔係掛咁貴一杯,仲要係屎到挑返出嚟。我對咖啡無咩研究,真係唔好預我。

但我知道佢說話嘅意思,但係唔知點解我對Tracy竟然無咗之前個股衝動。雖然佢真係好靚,係男人都想同佢大戰幾個回合,但係宜家就算佢點挑逗我都好,我都無咁嘅諗法,反而係驚呀Man會誤會。

「哈哈⋯⋯我驚失眠呀。下次呀,下次約中午時間呀。」

Tracy聽到我嘅回答,佢抿咗抿嘴好似有啲唔甘心咁。Tracy靜咗落嚟無再出聲,而坐係一邊嘅Man都無出聲,個氣氛又開始變得好老尷。

好在呢個時間嘢食送到嚟,我哋大家都食嘢無再講嘢。大家食完嘢後就一齊返去,當去到樓下個陣Tracy就問:「呀Man妳⋯⋯妳都係住係呢幢大廈?」

「係呀。我租住係Gary屋企。」

Tracy聽到呀Man嘅說話有啲愕然,佢應該無諗過Man會同我一齊住緊。
「原來係咁⋯⋯」

佢望咗我一陣然後講:「Gary你仲有無房出租呀?可以租比我喎。我唔介意share house喎。」

佢見我呆咗係到,佢就話:「哈哈⋯⋯我講笑咋。」

到咗五樓Tracy就出咗𨋢,我同呀Man一到六樓就出𨋢,拎鎖匙出嚟開門,一開門又見到芝麻糊係到迎接呀Man。

「呀Man⋯⋯」

今日全日呀Man都無點同我講過嘢,覺得佢好似唔係好開心咁。明明舉行畫展對佢嚟講係一件開心嘢事。

呀Man佢聽到我叫佢,佢停咗落嚟轉身望住我。

「妳⋯⋯妳係咪唔開心呀?」

呀Man輕輕咬住下唇,望住我一陣就開口講:「我只係⋯⋯有啲失望。」

呀Man講完之後就返咗入房,只得我一個呆企係廳到。
大佬 之後呢
係好撚失望呀男主蠢到
搞到啊Man個人Down晒

男主
屌 一野攬住呀man啦
無啦 等下一篇
垃圾男主
定力同年齡無關
有戀愛經驗都要睇對象
未開始嘅關係
好難要求有定力
唔想再有手足被黑警自殺?用呢四 8個apps! [已增 iOS apps]
https://lihkg.com/thread/1864933

呢啲apps可以避免黑警 link 到你同你嘅online identity、阻嚇黑警上門“被自殺”手足、俾你㩒個制就通知信得過嘅人你遇咩危險,trigger alarm 並附上GPS、自動增加你拍嘅相/片嘅可信性

啱所有人用,尤其前線手足

希望大家可以幫P牌樓主推爆佢同埋試試啲apps
今日出唔切
聽日出兩篇
聽日得兩篇每日兩篇啵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞