(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事

1001 回覆
195 Like 3 Dislike
我盡力啦
等你
Ch 15.

今日有勁多嘢做,多嘢做到媽媽聲,大半日都係到趕緊畫圖,攰到對眼望嘢都有啲矇矇地。OT咗一陣好唔容易咁趕上咗deadline,終於可以休息。

我摔咗摔眼,拎部手機出嚟,見到呀Man影咗好多芝麻糊嘅相比我。自從養咗貓之後,呀Man同我whatsapp多咗,好多時都幫芝麻糊嘅相比我,分享佢每日嘅生活。

「今日帶芝麻糊去睇醫生打最後一枝針。」

「佢好乖呀,完全唔會反抗。」

「Gary,芝麻糊佢指甲好長好尖,要幫佢剪指甲啦。但佢好抗拒剪指甲,一幫佢剪就跳走,捉佢唔住呀。」

我就估到芝麻糊唔會咁乖嫁啦,沖涼打針都唔反光,點都會有一樣嘢驚嘅,但估唔到會驚剪指甲。

「我晏啲返嚟幫手啦。」

我望一望時間,原來已經差唔多九點。

「食咗飯未呀?」

「食咗啦。」

無幾耐呀Man send咗張相嚟,張相係佢抱住芝麻糊食飯,而佢就食一碗白飯加罐豆豉鯪魚。芝麻糊就食罐罐。

見到張相我忍唔住笑咗出聲。

人食罐罐,貓又食。

越望佢地就越似。明明係我執芝麻糊返嚟,但係就一啲都唔似我,而且一啲都唔痴我。

可能因為芝麻糊都係男仔啦,異性相吸呀嘛。比我都會痴實個靚女。
我見啲嘢做得七七八八,就執野返屋企。

一返到屋企呀Man同平時一樣坐咗係梳化到,佢一聽到開門聲就即刻轉過嚟對住我微笑。

「你返嚟啦。」

聽到呀Man講呢句說話同埋笑容,唔知點解個心口怦怦跳,跳得好快,跳得好似痴咗線咁。

「係⋯⋯係呀。我沖完涼就幫芝麻糊剪指甲。」

我拎完睡衫走入廁所,我用花灑由頭淋自己,個腦裡面就不停係到諗起啱啱呀Man嘅笑容同說話。

我唔知做咩春嘢,成三十歲人宜家先走嚟學啲細路女玩少年情懷同怦然心跳。

我搖搖頭唔再諗咁多,沖完涼之後一出到廳,完全見唔到芝麻糊嘅身影。

呀Man知道我準備幫芝麻糊剪指甲說話:「佢匿埋左係電影機後面呀。」

我走埋去一望,果然匿埋左係到。死仔果然夠聰明,識得搵保護色。

我拎咗啲零食比呀Man叫佢引芝麻糊出嚟,芝麻糊受唔住零食嘅誘惑,走咗出嚟。佢反哂肚嗲呀Man比多啲零食佢,呀Man見芝麻糊放鬆哂說叫:「Gary,快啲幫手捉住佢啦。」
我一走埋去,芝麻糊察覺到有異狀,想跳返落地。呀Man即刻捉住佢,但佢係咁踢呀Man。

「Gary!快啲過嚟幫手捉住芝麻糊啦。」我無諗過兩個養貓新手幫隻貓剪指甲會係咁狼狽嘅事。

我立即衝前去想抱實芝麻糊,點知芝麻糊已經掙脫咗呀Man,跳咗落地下。

但我就殺唔切制,一野攬實咗呀Man。

我哋兩個人呆咗,靜咗落嚟。我攬住咗呀Mn,我feel到佢因為抖氣而胸前不停起伏,同埋佢胸前嘅柔軟。

而且呀Man佢係屋企只著住白色小背心同短運動褲,完全展露哂佢完美嘅身材。搞到我有啲扯起咗。

我驚佢feel到我有啲扯扯哋,就慢慢鬆開向後退咗一步。

我哋無對話,只係見到呀Man佢面紅紅,好似怕醜咁。

為咗緩和我哋之間奇怪嘅氣氛,我就搞笑咁講:「呀Man你做咩面紅呀?妳怕醜呀?」

聽到我咁講,呀Man挑咗挑眉,佢開口講:「咩⋯⋯咩怕醜呀!我先無怕醜呀。」

佢鼓起咗塊面,走去抱起咗芝麻糊就走入房。

見佢口窒窒咁講嘢,好似真係好怕醜咁,我無諗過呀Man會反駁我,我以為佢會唔出聲。

「又會咁傲嬌嘅。」
傲嬌
現實見唔到嘅傲嬌
FF
聽日五一黃金週
放假要出街街幫補黃店
未必出文出得切
阿man so cute
芝麻糊好識do
呢篇寫到個畫面出曬嚟 兩個啲互動尷尷尬尬又想對對方示好

btw 冇出好耐街為嘅就係一陣課金
聽日更新
見正評接近80
要打多啲存貨先得。
巴打加油
見你有heart出文,俾個正皮你
so sweet
等緊呀
好撚好睇 唯一係希望可以出多啲
新讀者留名
等到你出文等到好苦
多謝你
努力緊
好快 等等有一篇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞