(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事

1001 回覆
195 Like 3 Dislike
好睇 但有啲慢
輕鬆慢慢嚟 lol
好似養貓咁要慢慢建立信任關係
今晚會再有文
I mean 出文速度
Ahahahaha
可能你唔知我前科
一個故事係紙言連載咗幾年
最高紀錄5個月一篇

宜家出文快咗嫁啦
會勤力返po
今晚又有多篇文
越多正評會更新得越快
果時唔記得高登咩post 果度見到你係咩post 留言定點
之後到你出故就delay 到2046
都仲有出嘅
因為受到打擊所以不停delay
不過就無再po高登
轉咗係紙言po
Po咗兩個故
一個係《可惜你不夠愛我》潘恩儀同宋本研師生戀嘅故事,上年出咗書。

一個就係《生命的價值》呢個以pod自資形式出書。

睇下呢個故事最後點,自己會唔會想要實體書,如果又想要本自己J,可能又會出。

可能會想趕7月出,做自己生日禮物咁。
咁你就寫快d 喇
知道啦
你地要鞭策下我
Ch.7

今日OT咗一陣,放工又約咗家強去曹念華返工嘅酒吧飲嘢,點知我一坐低家強就開口講:「喂!我老豆老母和好咗。我可以帶Mary返屋企啦!」

佢勁興奮,我望住家強個狗公樣,內心忍唔住反咗個白眼。仆街仔呀!係咪咁忍唔到呀!

「我屌你啦!咁鬼心急,只係諗你自己都唔諗下你搞到我當初幾咁狼狽。」

元家強笑咗笑拍一拍我膊頭安慰我:「一世人兩兄弟唔好咁計較啦。」係囉可!實係當我係兄弟啦!

我撥走家強隻手鄙視佢:「都唔明你點解唔搵返個女朋友。」

元家強佢笑住講:「咁我無試過呢啲嘢呀嘛!」

曹念華聽到元家強咁講忍唔到笑咗出聲:「果然係家強,真係服咗你。」
由中學到宜家,元家強份人都無變過。佢嘅威水史就勁啦,小學嗰陣偷睇鄰居姐姐沖涼,中學嗰陣就上堂偷睇AV,甚至上堂坐係最後排係到打飛機。

所以對於佢宜家所做嘅嘢唔會覺得奇怪。

元家強拎部電話出嚟係到睇更表然後話:「我咁啱今個星期日放假,不如我就個日落嚟你到搬Mary走啦。

星期日我放假都係喺屋企嫁,我諗應該都可以嘅,反正都係家強搬仲好。

「可⋯⋯」正當我想答應佢嗰陣忽然醒起屋企有個足不出戶嘅女人⋯⋯

呀Man!

「唔得唔得!」比Man見到咁點算呀!

元家強見我咁大反應就話:「做咩咁驚呀!你屋企又無人。我會搵個大紙箱嚟搬喎。」

我猶豫咗一陣,都係講佢知我屋企多咗個室友,萬一家強發神經走嚟搵我點好。

我飲咗啖酒然後講:「其實呢⋯⋯我屋企有人係到,唔太方便。」
元家強聽到我咁講皺咗皺眉頭:「唔撚係你同我一樣,你老母嚟咗住呀嘛!」

我預咗佢會問到好清楚,我又廢時要係咁講大話,都係講個事實出嚟好啲。

我吞口水望住元家強同曹念華講:「其實呢⋯⋯就係咁。」

元家強見我係到吞吞吐吐就忍唔住講:「屌你!講重點啦,係到吞吞吐吐,婆婆媽媽咁。」

「我租咗間房比人住,宜家屋企有個室友係到,唔太方便。」

曹念華聽到後呆咗,佢將手上嘅酒杯放係吧檯問:「你唔係自己住咩?你又唔係供唔起樓。之前你唔係話想要自己私人空間咩?做咩無啦啦會同室友住。」

我將我同呀妹之間所發生嘅事,同埋有關呀Man嚟到我屋企嘅事一五一十咁全部講晒出嚟比佢地聽。

佢哋聽到後吹咗吹口哨,向我投嚟曖昧嘅視線。
「勁喎!同個靚女一齊住喎!」

「同一屋簷下喎!」

元家強用手肘撞撞我淫笑住講:「喂~你哋有無做過咩嚟呀?」

做過咩?我哋可以做咩嚟呀?

我鄙視佢講:「緊係無啦!人地唔係會睇得我上眼囉!」

Man佢只係睇中我幫佢煮嘢食就真。

曹念華好有興緻咁指住我手機問:「有無相睇!有無相睇!快!」

元家強聽到都一齊起哄:「whatsapp頭像!快!」

「無相呀,人地whatsapp頭像係畫嚟嫁!」我將Man嘅whatsapp頭像show比佢睇。

「嘻嘻⋯⋯」

嘻乜鬼嘻。

家強伸手搭住我講:「有咩新發展記住話我聽呀。」

我無奈咁望咗佢一眼:「實係有新發展啦。」

「唔係喎,佢點都會出街嫁,佢出街嗰陣去搬咪得囉。」

「鬼唔知呀媽係女人咩!最慘係佢好少出去嫁,佢係freelance畫家。就算佢有出街,都係喺我哋返工嘅時候。」

家強個樣好似好失望咁,佢嘆咗口氣講:「咁呀⋯⋯唯有遲下睇下點啦。」
聽晚繼續
留名
出奇地家強冇話上主角屋企坐下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞