(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事

1001 回覆
195 Like 3 Dislike
「屌!係咪你上次係書⋯⋯」仆街!家強係咪想爆我去書店買食譜。我即刻咳咗幾聲示意叫佢唔好再講落去。

家強好似get到我意思點咗點頭,但係唔知點解佢笑得好鬼衰,唔知佢又想搞邊科。

我有一種唔好嘅預感。

「黃家杰,同你做兄弟做咗咁多年,都無食過你親手整嘅嘢,不如我今晚落嚟你屋企食飯。」

「吓!」

係咪玩嘢呀家強,無啦啦話要嚟食飯,我無諗過煮嘢食比你喎!

仲有呀!竟然想走嚟阻住我同呀Man二人燭光晚餐。真係想死呀!

「er⋯⋯唔係咁好喎,你返去食啦。」

「點解呀!我都想同靚女呀Man一齊食飯喎。」家強望住呀Man講。
照常理呀Man應該會面紅先啱,但係⋯⋯

但係唔知點解佢竟然露出古靈精怪嘅表情,個嘴角向上揚,唔知呀Man係到諗緊咩呢。

「好呀。」呀Man佢同意家強嚟食飯。

聽到呀Man咁講我呆咗,我完全無諗過佢會答家強,更無諗過佢會同意家強嚟食飯。

之後呀Man佢望住我笑。

我唔知點解⋯⋯覺得佢係專登嘅。可能佢仲嬲緊上次畫展同食飯嘅事。

呀Man真係⋯⋯鬼馬。

「你聽唔聽到呀!呀Man都話好呀!」家強個樣有啲得戚,搞到我好想打佢。

「即然你去。我都去。」坐係家強旁邊一直無出聲嘅Michelle瞪住呀Man咁講。

「吓!」我同家強好大反應,搞咩個上司要跟埋嚟,佢好似當咗呀Man係情敵咁。

重點係我完全唔識家強嘅上司,仲要係第一次見面,我點會比個陌生人上我屋企呀!仲要煮埋飯佢食。

無嘢呀嘛⋯⋯

果然家強講得啱,魔女真係痴痴哋。

「人哋同你第一次見面,又唔識妳,唔係咁好喎。」家強佢即刻幫我拒絕嘅Michelle。
Michelle翹住手望住我講:「元家強,你宜家係屋主咩?」

家強上司宜家散發住氣場,我哋三個唔知點解比佢個氣勢嚇親,唔敢出聲。

「你係咪唔比我嚟?」雖然Michelle佢係問緊我,但唔知點解我覺得佢好似威脅緊我咁。

「咁又⋯⋯唔係⋯⋯」

我未講完佢又講:「咁咪得囉!總之我今晚會拎幾枝酒過嚟做見面禮就得啦。」

唔知做咩撚嘢家強同佢上司今晚會嚟我到食飯,對於今晚我真係有一種唔好嘅預感。
好撚彩唔係Tracy
魔女老強家強
阿Man陰濕到
四個人上去 撞到tracy 5個人去食
會唔會再撞到阿媽同阿妹
開party
唔差在撞到我 ,當住咁多人面屌撚醒男主等佢珍惜呀Man,狠狠咁拒絕Tracy
辛苦了,keep住每日更
一次過追曬
點解係老強?
小小嘅報復
絕對要啦男主之前咁搞法
希望每日都有得更新啦
拎埋幾枝酒
仲唔扮醉老強佢
新毒者留明
j到live了
我都唔係對佢好差啫
你顧掂自己先啦
利申兩邊故都係一出就開始睇
巴打都係去趕稿先。
其實男主有個mary係手,點解唔用嚟屈返家強
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞