(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事

1001 回覆
195 Like 3 Dislike
聽日朝早11點出一篇
其實阿Nick係對你屎忽有興趣
凌時零分 出啦
live左
樓豬真係一啖沙糖一啖屎
唔得啦食咗藥好眼訓
同老啦

Ok啦
睇埋先啦
「我想係租約到加一條規例,嚴禁帶異性入屋。」

呀Man聽到我咁講,面色一變問:「你懷疑我同呀Nick?」

都未正式喺埋一齊,男豬以為自己邊位
又整到呀Man唔開心
主角真係耐唔耐都要做下啲on9嘢
阿man受軟唔受硬啊男豬
主角咁都估唔到阿Man係點嘅人
一次追哂
男主過分遲鈍
tracy過分臭雞
man過分傲驕
樓主過分慢

講笑
出文未
支持樓主~快啲追到阿man啦
Ch.36

「我之後會搬走。」

朝早訓醒我就收到呀Man嘅whatsapp。我完全無諗過呀Man會嬲咗我,嬲到話要搬走。

之後每一日佢唔再叫我幫佢整早餐、晚餐。每日返工,放早返嚟,佢都會係房到唔再出嚟。

我完全無諗過⋯⋯

無諗過呀Man會有搬走嘅一日,但係呢個就係現實,呀Man同我無任何關係,佢點都會有搬走嘅一日。

係我妄想以為自己會溝到呀Man,會同佢成為男女朋友,可以將佢留低,以後會同佢開開心心咁生活落去,會學識好多唔同菜式煮比佢食,養到佢肥肥白白。

可惜全部都係我自己咁諗,係我自己嘅妄想。

同呀Man一齊生活個將幾個月裡面,佢好似走入咗我人生裡面,係屋企嘅每一個位置都有同呀Man嘅回憶。

同佢一齊坐係梳化到睇電視。

同佢一齊係廚房整嘢食洗碗。

洗完衫一齊拎去晒。

仲有好多好多⋯⋯
明明只係短短幾個月,但同呀Man好似已經有好多好多嘅回憶。

所有嘢都係自己做成,係自己呷醋講錯嘢先會令到呀Man咁嬲,更令到佢決定離開。

佢一直避開我,而我都無勇氣去敲佢房門,同佢道歉。

每一日我都係到諗⋯⋯會唔會朝早一訓醒就見到呀Man send whatsapp嚟⋯⋯

同我講佢已經搵到新屋,第二日就執晒嘢離開。而我就再無藉口去搵呀Man,以後都見佢唔到。

自從個日之後,我無再去打泰拳,每一晚都會ot到好夜先返去,放假我都會出咗去,為咗唔留係屋企⋯⋯

留係屋等我會係咁亂諗嘢,唔知點解我覺得自己好癈,明明鍾意呀Man,但係就不停令到佢失望又令到佢唔開心,我覺得咁樣好唔應該。

我覺得我要做返一個男人,我要去追求呀Man!我要將佢留返係到,留係我嘅身邊。

正當我想放工返屋企去搵呀Man嗰陣,家強竟然打電話搵我。

「兄弟⋯⋯今晚得唔得閒?」

一接電話我就聽到家強把聲好sad,唔知點解得先得佢想搵我講心事。

「好呀⋯⋯無問題。」

「我哋係曹念華返工間酒吧見啦。」
收咗線之後,我就跟家強所講,去到酒吧到同佢會面。一去到酒吧就見到佢好頹咁飲緊酒。

唔同以前嘅係,家強周身散發住好灰嘅氣氛,令人唔夠膽去接近佢,問佢發生咩事。

曹念華一見到我嚟,就將調好嘅酒遞到我面前,我接過酒杯之後大家都沉默咗落嚟。

「⋯⋯」

「搞咩呀!你哋兩個做咩唔出聲呀?平時好多嘢講嫁!」

「我⋯⋯好後悔。我好後悔。」家強係到不停嘴up up咁,個樣好似好懊惱咁。

曹念華見家強傻咗咁就話:「屌⋯⋯咩後悔呀?講清楚啲啦!」

「我好後悔個日飲醉酒話呀魔女⋯⋯宜家佢對我好冷淡,就連鬧都唔鬧我⋯⋯」

「你唔撚係鍾意咗魔女呀嘛!」曹念華忍唔住咁講。

家強呆咗呆,對眼竟然有啲眼濕濕。

我哋由細到大都無睇過家強咁頹,想喊想喊咁款。睇嚟佢真係鍾意咗魔女,但係個一晚家強飲醉咗,講到情願屌膠Mary都唔屌魔女,仲話佢係痴線婆,講到咁絕比我係魔女都會放棄家強啦。

但我都無資格去評論其他人,因為我同佢一樣都做咗無可挽回嘅事,我覺得我哋兩個都咁抵死。

曹念華見到我哋兩個咁頹就搖晒頭:「唉⋯⋯問世間情為何物。你哋兩個慢慢借酒澆愁啦。」講完之後,曹念華就走去吧檯另一邊幫客調酒。

我同家強都無出聲,默默咁飲。大家都明白對方嘅心情。

正當我飲完酒走出酒吧想返屋企嗰陣,我竟然聽到有人叫我。

「Gary?」
聽日繼續
唔係會話好輕鬆㗎咩
乜咁啱又係你呀tracy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞