(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區66

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
無錯
但真正做到嘅人唔多
只有一個可能
就係個教練覺得啲動作冇問題
型呀嘛 話俾人知自己教到老人家蹲咁重
真係幾忍,忍唔住周圍share左
問個on9問題有冇人因為做gym之後生多咗手毛
腳毛就有
原來佢下面有個留言係不要以歲數取人

但我覺得佢落要落返個 #不要以姿勢取人
如果真係因為做gym出多咗毛
我覺得係好事黎
可能你testosterone 被激發
50幾歲做gym仲要操得勁嘅大有人在
每日去gym room都見到十個八個
佢唔講仲以為佢咁勁,教緊個80歲做squat
如果係安全姿勢 即使唔full range 我都覺得勁
屌 擔起都唔夠力 仲要人格硬squat
除非個呀伯拎住支槍逼佢要spot佢3格
否則個pt真係害死人
新手睇唔明佢個動作咩問題,有冇ching可以解釋下
可能真係,條嘢都硬咗

大佬可唔可以share 你個program
多左毛 肚個個位
P記識一個6x 嘅uncle

Bench 100lg for fun, 1RM 140kg
Squat: Quarter range 片中可見knees 食咗巨量壓力
其實最大問題係個”Guest” 做一個連decent 都控制唔到嘅重量係好危

Lunges:每一下movement pattern 都唔一樣,quality > quantity Sighhhhhh

利申:非針對,只係佢自己彈出嚟我又唔小心見到(IG sponsored )
#不要以姿勢取人
唉 我今日4x10 Low bar Squat 都炒炒哋
最撚危險係幫個呀叔build左ego
Sad but true

Once he try to squat 140kg himself
鳩毛生上肚,屌閪屌到老
btw
https://youtu.be/9lTv5GYoyQw
sbd呢個channel極高質 都有講老人家重訓
有無人知core fitness好唔好
Follow開個KOL係果到搵pt 好似感覺幾舒服 人唔多
想問下 左邊上斜方肌 明顯較大 同埋較高
我係咪應該拉返鬆佢同埋強化右上斜方肌
使唔使強化左邊背闊肌
何博士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞