(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區66

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
ff pt 唔係 sale屎直接派客架咩
我只係覺得
水果熱量來源係果糖
同澱粉一樣都係碳水
有咩理由要食水果又要戒澱粉
澱粉都好多優良選擇
都係低GI為主
不過我通常夜晚跑 先有依個做法
得罪講句
之前上過join會籍時送既三堂pt,中途又上過一次free既pt review,個pt仲講緊知唔知肌肉重過脂肪,叫我唔洗care磅數,其中有次個pt仲同我講,女仔唔洗做機,話女仔做太大重量太大隻唔好睇 但我正正就係想肌肉感強多少少,佢地仲停留係OL做下hiit,plank,減下肥既港式”健身”
太大重量會太大隻
邊撚到有咁易大隻吖

但正正相信港式健身嘅人係多數 都係佢哋嘅target
我果時真係心裡面諗,咁易大隻就好啦
佢地so far唔hard sell,唔chur,唔黑人憎,只係完全唔係我想揾既pt姐

但好睇你做咩動作
你揀嘅動作已經好唔錯
你好想pat pat更有feel?
建議玩埋RDL ,SLDL
Squat係差不多全個下半身都參與
如果你想加強pat pat (髖關節,或者加埋hamstring)受刺激
可以試埋我建議嘅動作
初學唔一定要重,form 正確就夠
耐性
姿勢正確
Progressive overload

最緊要係耐性
好想試下館長隻蜂蜜牛奶味乳清 但係好似唔寄香港
mars 唔係館長wo

利申同朋友夾買 試左麻麻地
Sorry 講錯咗唔係蜂蜜牛奶味 係infinite power隻蜂蜜味 我見地區係香港無得check out
今日做gym燒咗700卡
再食咗3塊慢煮雞胸
飽到嘔
巴打們 你地d雞胸 幫襯邊到買
Taste, market place, aeon 果類都有
總之唔好買中国貨
国?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞