《我的MK妹同桌》

1001 回覆
246 Like 14 Dislike
生日快樂
live咗
生日快樂
生日快樂
生日快樂
補祝一句生日快樂 原來你早我一日啊
生日快樂🎂
出文出快D 啦樓主
唔係你D 讀者飛去台灣屌9你
小弟代勞
機票錢都慳返
本來我對呀Ken都無乜防備心,只係見佢純粹搞笑,想大家開心啲咁啦。

但後來見佢對呀詩獻曬殷勤就知佢唔係咁簡單。

不過我又係衰仔嘅,俾健三佢哋捉咗去同佢哋吹水,佢哋拉住我坐去佢哋嗰邊。

咁我喺班上面又唔係無朋友嘅,但呀詩唔係,我見呀詩對我欲言又止,最後無奈地向我報以微笑。

自己坐埋一邊燒緊嘢食,本來已經唔開心好似又再唔開心多一層。

當時嘅我唔夠成熟,亦覺得應該陪下班朋友,自以為可以兩邊都拿捏得好,但原來唔係。

呀Ken無幾耐見呀詩自己孤伶伶無陪咁,人與人之間嘅隔膜可以好容易打破,亦可以隔重山。

呀Ken就行埋去幫呀詩燒嘢食,坐係對面嘅我將所有過程都看在眼內,本來呀詩都有禮貌咁婉拒,卻係呀Ken嘅熱情底下(係我眼入面只係死纏爛打),呀詩都接受咗。

我心入面好不是味兒,為咗呀詩,我個心都唔知酸咗幾多次了。

而呀Ken喱款世界仔就係狗公嘅前身,對咩人都好有一套,對女更準備了另一「套」。
生日快樂啊
巴打你台灣邊度人啊
我根本上成個台灣都玩轉曬
天龍國旁邊
睇到好心up添
唔係俾牙ken食撚咗吓話
生日快樂 樓主
個故好好睇
繼續追😂
More
樓豬有冇事
頭先地震
lm
痴線你廣東話真係好好
看港劇
上連登
當然好
點解你有連登帳既
看到UST三個大字嗎?
我用學校電郵來開的
100正評加更2
無幾耐,我就將自己燒嘅嘢留低,一塊扒兩隻雞翼,幾粒丸,用個碟裝起佢就坐返埋佢度。

「嗱。」我遞俾佢。

「做咩姐?我自己唔識燒咩?」呀詩傲嬌地說,努力地燒緊佢條腸。

「攞嚟啦。」我搶過佢手上面嘅腸仔嚟燒。

「洗乜姐!你去搵你班fd囉⋯⋯」好難得嘅,竟然會係呀詩口中聞到陣醋味。

心入面係幾開心㗎,因為呀詩至少喺喱啲位係著緊我,但煩惱嘅係唔知點氹返佢。

「我唔想俾嗰條友幫你燒,更唔想你食佢燒嘅嘢。」

本來呀詩都仲死都唔敢放手,佢聽到我講之後先肯放手,走去食我燒嘅嘢食。

「屌你!濃嘅?」又要食,又要嫌,又要屌曬鬼。

「混你個帳,咁唔好食囉?」我想搶返返嚟。

「嗱,我食過㗎,有我啲口水尾㗎。」天真嘅佢以為咁就威脅到我?實在太傻啦。

「你覺得我會怕你啲口水尾咩?啲口水尾仲好食過隻雞翼啊。」

我作勢想奶佢食緊嘅雞翼,呀詩驚呼:「喂啊!死核突佬。」

呀Ken喱個時候走埋嚟,問呀詩:「我喱啲有個啱啱燒好嘅雞扒啊,你要唔要試下啊?」

呀Ken一出場,我就知道係一場戰爭,其實小毒撚又邊夠人鬥啊?但小毒撚都會為咗人做佢哋想像唔到嘅事,只要你唔睇小自己。

「你見唔見到佢咁多嘢食啊?佢邊度食得曬啊?你去問下其他人食唔食啦。」

簡單啲講,姐係叫佢「滾」。

呀Ken走咗之後,呀詩笑笑口地同我講:「但佢隻雞翼望落幾好食喎。」
姐係桃園啦
我無事啊!
我頭先都feel到幾下震
不過都慣lu~~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞