《我的MK妹同桌》

1001 回覆
246 Like 14 Dislike
lm
好好睇呀頂
琴日停咗一晚,今晚會出返
對唔住咁多位巴打
喱排凍凍地,記得著返條褲
可以今晚會出多幾篇的但不會太早
等你
live
不早了樓主呢
好後悔入咗黎睇
追到live喇
對上一次追故仲係5,6年前高登

不追次次樓主都未完就潛水
樓主去咗邊?
等啊等
又潛水
文呢
文呢
今晚我到依家先返到屋企,抱歉要咁多位等咁耐!

今晚同曾經鐘意過嘅女仔傾返以前啲嘢,勾返我好多已經封塵嘅回憶,一件事又俾另一件事勾返出嚟。

我哋傾咗好多以前嘅事,原來我哋都經歷咗好多事,但慢慢大個就會慢慢淡忘,時間喱條河流好似連我哋都沖走埋。

我今晚亦都解開咗好多心結,我知道唔係每個人都有咁嘅機會可以解開心結,甚至有啲事過咗去,你一世都唔會知道個答案或者真相。所以我算好好彩,即使我哋從未開始過,我都好感恩。

我係佢身上學識咗好多嘢,亦都痛過,諗返起都會覺得鐘意一個人原來可以咁辛苦,甚至唔會想再經歷多一次。不過事隔咁多年,你除咗記得好痛之外,就係你哋之前嘅青春回憶,就連唔好嘅嘢原來都會係自己青春嘅一部分。

我同佢嘅嘢,又係另一個故事。

我應承過佢會將我同佢嘅事寫成一個故,但唔會係依家,會係唔知幾多年後吧?但我一定會寫,趁我仲記得之前。

雖然我遲咗出文,但今晚對我嚟講好有意義,原來大家彼此之間都有誤會,至到今日先至解開。

可惜時間無如果,如果唔係,所有嘢都會不一樣。

最後我就算好攰,我都係出文,應承咗大家會出文,所以我係會出埋文先瞓,等咗成晚嘅巴打真係Sorry
早啊遲少少又有咩所謂喎
嚟緊唔好遲出多返啲咪得恭喜你心結解開
呀詩佢嗰種重量級嘅觸感,真係每接觸一下,心臟就要承受一下重力嘅衝擊。

呀詩好輕鬆咁係我手上面拎走啲金幣,咁如果50蚊可以換到咁衝擊嘅接觸,當然係抵到爛啦!

結果?咪一鳩樣,佢喱啲叫無謂嘅堅持。

當其時我哋仲係學生,身上嘅零用錢唔多,無幾耐身上啲錢就洗到七七八八。

呀詩佢最後係惱羞成怒咁走,而我竟然可以一次都無夾到。

行出商場,個天已經停咗雨,原本以為我同呀詩逃學會係好浪漫,好青春嘅舉動,但依家我只係覺得我哋好撚慘。

「之後去邊啊?」對於一路上嘅不順心,我已經無乜耐性,語氣都唔方好得去邊。

「我想去海旁。」

What?

依家咁嘅天氣去海旁?唔方好得去邊喎。

呀詩佢又無問我意見,直行直過,意思姐係,你去唔去都無所謂,我可以自己一個去,咁樣。

我緊隨佢身後,即使我幾唔想去,都唔想拋低佢自己一個,只好硬著頭皮跟上去。

我哋係山腰行去海旁邊都要一段路程,呀詩佢彷似仲為頭先贏唔到隻公仔係度生悶氣,因為佢一直行係前面,佢又無講嘢,而我又睇唔到佢咩表情。

去到海旁,屌你......大風到呢,而且對面岸嘅景色又唔係靚,烏雲密佈咁,但呀詩好堅持。

佢行去海旁嘅欄杆度,上面好多水,而且我哋校服係白色連身裙,佢白色裙咁樣坐上去,一嚟唔舒服,二嚟會透喎。

呀詩佢一手撥走曬啲水,再拍走手上啲水,然後一股勁地坐咗上去,佢理都無理到我,亦都無叫的上嚟之類,我就咁企係外面成個傻仔咁,所以我唔想咁柒就跟埋坐上欄杆度。
I know that feel
文牙
好好睇呀
唔緊啦

恭喜你
大半個過程我哋都係狼狽與沈寂中渡過。

我可以做嘅,就係陪係佢身邊,默默地。除咗等,我仲可以做啲咩呢?

等佢開口,等佢將心扉慢慢打開,等佢放低個MK仔。

「其實你鐘意我啲咩?!」呀詩忽然問道。

良久之後,呀詩先開口講嘢,而嗰陣我諗緊嘢,加上風又大,我聽唔清呀詩問啲咩㗎,要佢再講多次。

「一陣之間你要我講,我都講唔出咩,乜鐘意人要原因嘅咩?」

「唔洗原因嘅咩?」

「要嘅咩?」

「唔洗㗎?」呀詩傻頭傻腦地問,我覺得佢好假膠...

「我對你一開始係因為你靚而鐘意你,好膚淺嗰隻,我諗無乜邊幾個一開始鐘意一個人會好深奧,所以我自己一開始就忠於自己。」

當下我認為喱個可能係一個好好嘅機會,可以一Q登頂。好耐好耐以後,原來所有事會係一個又一個你認為好好嘅機會堆積而成嘅青春。

如果我自己都唔打開個心同呀詩傾計,我又點關心佢,等我有機會多啲了解佢呢?

我亦認真地道:「一開始係覺得你靚先想接近你,我以為會就咁算,姐係個故事就咁完咗,無下文一啲都唔出奇,但我哋又再遇上,緣份好似又再連接咁,慢慢發現其實你性格並唔係好似你外表咁,我諗喱樣又係你真正吸引我嘅嘢,你嘅靚開始變得唔再重要,而係你成個人慢慢越嚟越重要。」

一 開 始 因 為 你 嘅 靚 而 鐘 意 上 你 , 卻 因 為 你 嘅 性 格 而 愛 上 你 。
正 有文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞