《我的MK妹同桌》

1001 回覆
246 Like 14 Dislike
半夜出文先啱feel睇
lived
好青春
衝鋒21咁衝入人群,Z型咁跑嚟跑去,係公園啲呀伯大大聲咁屌柒我行路唔帶眼。

心急咁返到屋企,但坐係電腦面前,竟然唔心急了,反而開始驚驚。

至於驚嘅原因,就係驚唔知呀詩會打咗啲咩俾我,以頭先呀詩嘅表情、態度、語氣推斷,應該唔會係直接拒絕我嘅嘢。

我隱約覺得,呀詩對我係有感覺的!

我懷住忐忑嘅心情開部電腦,真係生平從未試過會打開電腦會咁緊張,手都震撚埋。

開機、登入密碼、一登入就自己連上MSN。

都有好幾個人搵我,嚟嚟去去都係打機嗰班,好幾個問我打唔打機之類。

到最後跳出嚟嘅先係呀詩。

夜晚11點傳過嚟,一大段嘢,縱使好多MK字,一睇落去就知會睇得好辛苦,但會首先俾佢喱一大段嘢感動。
痴線咁夜仲有咁多夜貓係度
我以為咁夜出文無乜人睇嘛
加速
巴打失眠啊
仲打緊

不過要啲時間
琴晚追到live
今晚唔睇到啊詩打咩都瞓唔著
樓豬加油
加油!
Lm 樓主加油
到底毒撚有無得米……我好心急,加速
傻強⋯⋯

今晚多謝妳同我講甘多,我都feel到妳對我既真心,你今日衝上車嘅時候,覺得你型咗一秒㗎,一秒咁多,哈哈!我亦都知你關心我同呀彥,但我同佢唔係三言兩語講得清,我對佢好似無乜反抗力。老實講我都唔知應該點做好,甚至我都想你俾啲勇氣我,只不過依家我哋都好似未去到咁。我頭先係忍住自己唔俾自己喊⋯⋯我好怕你見到我喊,覺得我係啲大喊包嘅女仔,所以先至咁樣走咗去,好對唔住。我知道自己唔係啲咩好女仔嚟,我係一個壞咗嘅人,咩都學壞曬,甚至連第一次都俾埋人,唔俾人珍惜都好應該。直至你出現⋯⋯
相遇好奇怪,你會奇怪點解會咁樣遇到呢?但可以一直維持落去先係實力。我第一次係你身上感受到愛,我同呀彥嘅頂多係鐘意,同埋年少輕狂。我唔介意俾你知道我嘅過去,如果你真係如你所講係認真嘅,咁我嘅過去你遲早都會知,亦都係我對你嘅考驗吧?最後我睇到啦,睇到你個傻仔死人頭。
好多人都標籤我係MK妹,但其實我唔係幾想做MK妹,明明我就係想要喱啲生活,我係MK,但我唔係無腦,而嗰埋人除咗MK之外,都好無腦下。我由細到大都無乜朋友,我都好想好似其他人咁,有群好姊妹一齊返學放學食飯。我好羨慕你㗎其實,有一班對你好好嘅兄弟。我好想改變自己,但現實係咪自己諗嘅咁易?從來都唔係。
至於我同你,我係有啲鐘意上你。好多人都話鐘意我想溝我,明知我有仔都會咁講㗎,叫我飛咗條仔佢啦。但無一個人會似你一樣,用行動證明俾我睇。
你知嗎?你上咗車嗰一刻我幾感動?
你知嗎?我思考咗幾耐先決定打喱篇嘢俾你?用咗幾多勇氣啊?
你知嗎?我對呀彥已經唔係以前嗰種感覺啦,我以為咁樣係一生一世,但原來都會變。
俾啲時間我哋啦好嗎?等我哋都有足夠勇氣去面對⋯⋯

大家係咪睇得好辛苦呢?佢打過嚟嘅時候就係無隔行無標點符號,仲要夾雜一堆火星MK字,你哋依家已經睇得好輕鬆啦。

就係唔知點解,咁難睇嘅文都會感動到喊⋯⋯

係囉⋯⋯唔知點解⋯⋯
巴打又係你啊
最想多謝嘅係隔離post嘅你哋
傻強⋯⋯

今晚多謝妳同我講甘多,我都feel到妳對我既真心,你今日衝上車嘅時候,覺得你型咗一秒㗎,一秒咁多,哈哈!我亦都知你關心我同呀彥,但我同佢唔係三言兩語講得清,我對佢好似無乜反抗力。老實講我都唔知應該點做好,甚至我都想你俾啲勇氣我,只不過依家我哋都好似未去到咁。我頭先係忍住自己唔俾自己喊⋯⋯我好怕你見到我喊,覺得我係啲大喊包嘅女仔,所以先至咁樣走咗去,好對唔住。我知道自己唔係啲咩好女仔嚟,我係一個壞咗嘅人,咩都學壞曬,甚至連第一次都俾埋人,唔俾人珍惜都好應該。直至你出現⋯⋯
相遇好奇怪,你會奇怪點解會咁樣遇到呢?但可以一直維持落去先係實力。我第一次係你身上感受到愛,我同呀彥嘅頂多係鐘意,同埋年少輕狂。我唔介意俾你知道我嘅過去,如果你真係如你所講係認真嘅,咁我嘅過去你遲早都會知,亦都係我對你嘅考驗吧?最後我睇到啦,睇到你個傻仔死人頭。
好多人都標籤我係MK妹,但其實我唔係幾想做MK妹,明明我就唔係想要喱啲生活,我係MK,但我唔係無腦,而嗰埋人除咗MK之外,都好無腦下。我由細到大都無乜朋友,我都好想好似其他人咁,有群好姊妹一齊返學放學食飯。我好羨慕你㗎其實,有一班對你好好嘅兄弟。我好想改變自己,但現實係咪自己諗嘅咁易?從來都唔係。
至於我同你,我係有啲鐘意上你。好多人都話鐘意我想溝我,明知我有仔都會咁講㗎,叫我飛咗條仔佢啦。但無一個人會似你一樣,用行動證明俾我睇。
你知嗎?你上咗車嗰一刻我幾感動?
你知嗎?我思考咗幾耐先決定打喱篇嘢俾你?用咗幾多勇氣啊?
你知嗎?我對呀彥已經唔係以前嗰種感覺啦,我以為咁樣係一生一世,但原來都會變。
俾啲時間我哋啦好嗎?等我哋都有足夠勇氣去面對⋯⋯

大家係咪睇得好辛苦呢?佢打過嚟嘅時候就係無隔行無標點符號,仲要夾雜一堆火星MK字,你哋依家已經睇得好輕鬆啦。

就係唔知點解,咁難睇嘅文都會感動到喊⋯⋯

係囉⋯⋯唔知點解⋯⋯
仲有冇文?
今晚停一停了
聽日起身可能會再打下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞