《我的MK妹同桌》

1001 回覆
246 Like 14 Dislike
追完補習社個故 樓豬寫得唔錯阿見到個個post有人係咁話你出文慢 出得快固然好 但都係個句想睇就等幾耐都冇問題 樓豬加油
原本你係去台中讀

Btw補習社個故最後阿水同Kitty發展成點真係好想知 想得個知字
推到有文
佢話將來有機會會出文
想趁機八下雖然唔係完全真人真事但都真係幾有畫面
但有啲細節如果再交待得多啲就好好似kitty因為家人咩事而回流番香港同埋阿楊最後係咪同關晴結婚呢
加油樓豬
之後我同呀詩都好乖,做下功課溫下書,兩個人係喱個細小嘅空間入面,係幾幸福。

真正嘅幸福,唔係在於我有無同呀詩扑嘢,錫啊之類,而係你哋兩個可以咩身體接觸都無,舒服地做自己,仍然會有嗰一種幸福感。

愛意並唔係只有靠咸濕嘢衍生出嚟,有時一個眼神已經足夠睇到佢嘅靈魂。

我好想就咁將時間停係喱度,無限loop就好。

不知何解,有呀詩係度我溫書溫得特別專心特別入腦,有種好熱血嘅感覺。

好快呀媽就煮好飯叫我哋出嚟食飯。

「老豆呢?」

「返緊嚟啦。」呀媽講完嘅下一秒,就聽到鎖匙聲,「嗱,就講就到。」

老豆一返嚟,呀媽就叫佢埋位食飯,老豆愣住咁望呀詩,然後一聲驚呼,問呀媽:「呀仔咁快帶女朋友上嚟?」

「係囉,我都估唔到咁快。」呀媽明知咩事,都照幫呀爸口,不禁令我懷疑佢哋係咪想chock我⋯⋯

「唔係囉,我同佢只係同學⋯⋯」無人權嘅我俾老豆老母無視。

「嗨,同學仔,你叫咩名啊?」老豆好快坐低飯枱度,勁nice咁問呀詩,完全當我無到。

「Hi Uncle,我叫呀詩啊。」呀詩係大人面前好有禮貌,扮到好成熟,形成一種好突兀嘅反差感。

「老婆,乜今日咁好餸啊?」老豆望住成枱餸,開心地道。

我以為保守嘅佢哋會為難呀詩,點知咁nice,咁順利?定我諗多咗?

餐飯食得好溫馨,好似呀詩已經係我條女,我哋依家見緊家長咁。

食完飯後,呀詩好自動自覺咁幫手執碗洗碗,呀媽仲同佢有傾有笑,個畫面成個愛回家咁⋯⋯
Push
加速加速 支持支持
過夜
我老媽子落order叫我執好間客房俾呀詩,我哋搞掂之後就輪沖涼,我哋紛紛叫呀詩沖先,因為佢係客人。

呀詩沖完涼出嚟,入我間房叫我沖涼。佢一邊擦乾自己嘅頭髮一邊行入嚟,好想同佢生活,一定好精彩⋯⋯夜晚,嘻嘻!

佢著住我件T恤,因為大件得制而變成oversize,嗰陣唔知咩係oversize,總之就覺得好靚好性感,就算著住我條大碼短褲,都遮唔住佢嘅性感。

甚至我覺得女仔著睡衣仲靚過著婚紗。

「到你啦。」呀詩一嘢坐落嚟。

坐係我隔離,利用嗰僅餘嘅位置慢慢推我走,好明顯佢係嚟搶我位⋯⋯

「喂!」我俾佢咁嘅動作整笑咗,邊有人好似佢咁無賴㗎?

「快啲去啦,去去去。」佢隻手好似趕狗咁樣。

我執好衫之後,就搔佢癢。

「喂啊~~~~」呀詩淘氣地係塊面度鼓起兩個波,最後嗰兩個波爆撚咗氣,忍唔住笑出嚟。

我係間房一行出嚟關埋門,就撞正老豆係間房行出嚟,我老豆同老媽子唔一樣,老媽子平時份人好似無乜殺傷力,但其實背後係收埋一把刀;老豆就真係好鬼馬,大癲大肺咁。

老豆用隻手俾咗個like,用力地拍我膊頭,似乎想同我講:你真識食。

入到廁所,仲殘留住呀詩嘅香兒。

沖涼係思考嘅最好時候,好多學術啊學問等理論都係沖涼嗰陣領悟出嚟。我一邊聞住呀詩留係度嘅香氣,察覺到自己對呀詩嘅鐘意一次比一次強烈,甚至強烈到唔介意佢所有嘢,只要擁有佢就足夠。
仲等緊
巴打加油個故勾起好多回憶
More
搞掂曬之後就安排呀詩去客房度,忽然間佢一本正經地同我多謝。

我滿頭問號,問:「做咩無啦啦講多謝啊?」

「多謝你俾咗個家我,就算係呀彥屋企,無都喺喱度感受得咁強烈,而且我好羨慕你有個咁好嘅屋企。」

「哈哈。」我乾笑兩聲,「咁⋯你想唔想做我女朋友啊?」

我股起第二次勇氣,唔知係咪開放心胸,今次問起上嚟無上次咁緊張、咁猶疑。

「我好想⋯⋯」呀詩好坦白,「但我同呀彥未解決完,我知你可能會唔介意,會理得佢死,但我過唔到自己。」

「而且我唔想做咩MK妹⋯」

「你知唔知我點解咁努力讀書?之前點蒲法,我都會俾心機讀書,因為我真係好想改變我自己,我想變好,我剩係得讀好啲書去改變自己將來。」

「之前做MK妹都係想改變,但好似行錯咗路。」呀詩苦笑道。

呀詩嘅苦笑真係令我好難忘,其實我知佢都受咗唔少苦,佢想要嘅,係好簡單嘅一份溫暖。

好似今晚平平無奇嘅一餐飯,卻係佢最珍而重之嘅溫暖。

「做MK妹唔好咩?」我笑著反問佢。

「咁你想唔想做呀彥咁樣嘅人啊?」我反駁唔到。

「道不同便不相為謀㗎啦。」
好好睇 推
今晚仲有冇 同房瞓未
仲有2篇
「咁你幾時同呀彥斬纜啊?」我怕我遲下忍唔住啊⋯⋯

「快㗎啦,我依家都仲驚緊佢,反屋企都驚啊。」MK仔癲起上嚟真係認真癲啊⋯同古惑仔同level。

「一係咁啦,聽日開始我送你返屋企囉,我唔會俾佢搞鳩你!」我幾難得先man一次。

「係啦係啦。」呀詩甜甜一笑,瞇起隻眼也很動人。

「你知我鐘意你咪得囉。」呀詩再補一句。

因為佢喱句,我已經做好打架嘅心理準備,有啲位,無得怯。

「做咩啊?唔捨得走啊?」呀詩見我呆咗咁企係度唔郁。

「係啊。」我老實答。

「你屋企人係度㗎,如果唔係佢哋會當我係啲咩唔三唔四嘅女仔。」

「快啲返去瞓啦!」呀詩推我出房。

我個處男之夜啊⋯⋯講笑,哈哈!我暫時無咁樣諗,想保留到最好最合適嘅時機吧?

嗰晚我自己係房打咗兩次飛機先平復得落嚟。

第二朝起身,係呀詩叫我起身,隱約見到佢已經換好曬校服,我一陣失落,我仲想睇多啲佢睡衣嘅模樣⋯⋯

「起身啦,返學啦。」呀詩柔聲地道,好似天使咁把聲,有一刻仲以為自己發緊夢,好唔真實,load咗陣機先上線。

「死身啦咸濕仔!」

我平時有賴床嘅習慣,我會想攤多陣。

「嗯⋯⋯知啦。」

呀詩重複叫咗我幾次都係咁,正想轉身走,我就醒了。

我想捉住佢,點知我捉到佢隻腳,而佢個腳位啱啱好無俾條裙擋到,我諗大約係膝頭對上小小嘅位⋯⋯
唔知點個位停會唔會俾人問候家人呢
樓主 我地到你樓下喇
多謝等口罩係無了期喎至少我會每日供應
加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞