《我的MK妹同桌》

1001 回覆
246 Like 14 Dislike
一 開 始 因 為 你 嘅 靚 而 鐘 意 上 你 , 卻 因 為 你 嘅 性 格 而 愛 上 你 。

mark低先佳句
「我都唔明我有咩咁值得你鐘意。」呀詩彷佛對我嘅真誠表白不為所動,我一度以為佢會因為我頭先咁講而感動添。

「值唔值得又唔係你話事,係我話事㗎嘛。」我霸氣地道。

「你真係好傻。」呀詩笑笑地道,頓一頓,再道:「傻得好戇鳩。」

我一啲都唔介意佢咁講我,因為我認。

「我就講咗我自己啦,咁你呢?」

「我咩啊?」呀詩不解地望住我。

「講你自己啲嘢囉。」我乘機追問。

「唔想講喎。」真係難搞到呢......

「邊有人咁㗎,你問我就得,我問就唔得。」我賴皮,等等,咁都唔算賴皮姐,根本就唔公平!

「我真係唔想講啊嘛。」呀詩態度軟下來,我心忖:佢好彩,如果佢再咁堅持,我就發佢脾氣然後走人!

「其實你自己好想講,但只不過唔知點講姐。」我唔敢話好了解呀詩,但隱隱約約都估唔到佢喱刻點樣諗。

呀詩抬頭望一望我,由佢表情睇落去,我頭先係講中了。

「咁你想知啲咩啊?」

「全部!」我諗都無諗,秒答。

「邊有人好似你咁貪心㗎!」呀詩一錘打埋嚟,但今次唔痛的。

「咁講你個呀彥囉,你真係咁鐘意佢?」

喱個先係我最最最想知嘅嘢。

「我同彥佢係青梅竹馬之餘,仲要係左鄰右里......」
最後果句好有feel
多謝個後勁強到延續咗成日今日都專登搵返以前啲嘢嚟睇
明明以前唔會係咩太大感覺,eg.畢業冊之類,但今日一睇返就好五味雜陳
是青春的味道,亦是回不去的味道
可以盡量會做到好似小學咁每日一篇
巴打最感謝係你!屌你由第個post支持到喱度
水準無差到但係無乜進步
我想知有無啲咩做得唔好,咁我就可以再寫好啲啊嘛
但又唔講下做咩唔鐘意留低個負皮就走人
相信好多人都係咁
sad的氣味
所以話,女要由細開始識定
Sad
我同條女都係咁

可惜依家依家係我個ex
文筆我唔識評論,我只係由心鍾意你嘅文

但唔好成日彈出彈入就會好啲囉
live 左🙈
天航嘅同好愛因斯坦被摑了一巴
我地想有睇到完故既一日
live了
你個名
出得好慢 想棄故了
加埋兩日都唔知有冇一更不了 睇撚埋我嗰份
文呢
樓主係咪棄左故
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞