《我的MK妹同桌》

1001 回覆
246 Like 14 Dislike
屌你又話加速
我搞掂埋手頭上嘅嘢就會出文望見諒

事緣依家好多飛返台灣嘅機都停飛,本來無咁快返,但依家個局勢越嚟越唔掂,返過去都仲要隔離14日
所以會遲啲出文

今鋪真係JJ插沙啦
唔緊要啦
溫住補習社先
樓主,保重身體呀
有興趣嘅話可以睇下樓主啲舊故
你喺台灣讀書?
樓主原來係趕故書生
之前睇過你個 家姐做班主任故
我諗咗大約5分鐘到,依家呀詩真係無處可歸,唔通唔幫咩?老母嗰度都係見招拆招啦。

我第一次懷住咁忐忑嘅心情返自己屋企,好鬼緊張㗎,仲要唔知會唔會今晚告別處男,估唔到咁快就唔係青頭仔啦!

我開門,我知喱個鐘數屋企係無人嘅,但一陣會係呀媽返嚟先,再到老豆。

「哇!」呀詩第一句就係讚嘆不已,「乜原來你屋企咁大㗎?」

心諗:好大咩?咪普通嘅三房兩廳。

我自己一間房,老豆老母一間,剩底嘅係書房加客房。

「係咩?」

「係啊⋯好過我公屋多多聲啦!」呀詩當我屋企係宜家傢私咁,彈下彈下咁坐係個沙發度。

放低個書包後,就問我:「邊個係你間房啊?」

「廁所隔離嗰間。」我擔心地望向個鐘。

沒幾耐,呀詩就問我電腦密碼係咩,想玩我部電腦,我都跟埋佢入房。本來都無乜邪念,因為專心諗緊應該點同呀媽講,但一行入去就碌柒⋯⋯唔得唔得,好難忍得住。

呀詩一早除咗佢嘅馬尾,披頭散髮嘅佢又有女人味,就算只係望住個背影,都有無限嘅暇想,仲會引人犯罪添。

但老實講,真係有一秒會諗起呀彥條MK仔享用呀詩嘅情景!!!真係控制唔到㗎!!除咗提子之外,更多嘅係想打柒個MK仔!

我好自然咁靠係呀詩後面,從後環抱住佢打密碼,我個身體已經貼住呀詩,雖然唔係第一抱住佢(上次係海旁),但都會呼吸唔暢順。

而且聞到佢嘅髮香?定體香?成個人好舒麻⋯⋯
哩啲位先嚟停
褲都除埋 樓豬係咪想我冷親
文啊
「我入自己Facebook㗎啦?」佢問道。

邪念由幫呀詩登入完Facebook,離開張電腦枱之際就消失咗,同時間我都忌諱著呀媽會唔知咩時間殺返嚟,到時唔止會鳩縮咁簡單。

我無理由唔俾佢入啦,但原來無咗枱電腦,會是咁無聊的。

我攤係張床度無所事事,眼角瞄到以前小學生買落嘅快樂龍同CoCo。哇屌,快樂龍,幾耐之前啊?由週刊變成雙週刊,等佢出書就如同依家每個禮拜等海賊王更新一鳩樣。

係我無聊睇緊快樂龍個寵物小精靈特別版之際,呀詩突然間話急尿要去廁所。

我本來無咩為意,但我諗到個鬼馬嘅主意,就係趁呀詩行開咗偷睇佢Facebook!

唔睇由至何,一睇把幾火之餘,仲覺得好撚好笑嘅嘢。

佢Facebook好多啲MK文,仲有佢同呀彥影嗰啲MK相,啲合照啊,chock曬樣咁,上面打嗰啲唔知咩嚟嘅火星文。

而我,睇完佢Facebook先發覺原來我咁耐以嚟都加到佢Facebook!!

呀詩一返嚟,見到我係度睇佢Facebook,就即刻開我波。

「喂啊屌你!做乜睇我啲嘢啊!?屌!」見佢嬲爆爆咁,真係堅嬲,一時之間我都唔知點反應好,即刻彈開咗先。

然後做死狗咁晒冧:「Sorrrrry⋯⋯」

「講!你頭先睇咗啲咩?」呀詩好似緩和落嚟。

我只好從實招來:「睇到你最最最最MK嘅時期。」

「喂啊!屌你!我今年改咗好多㗎啦。」佢毫無先兆地捉起我隻手。

一嘢咬落嚟。
支持
甜呢
樓主,想問下補習社個故仔kitty同阿水最後有冇結婚。遲啲有冇可能出下佢地嘅後續故事?見到佢哋分開咗咁多年都仲可以係埋一齊,真係好想知多啲佢哋之間嘅故事。
好青春
早咗入黎
樓主出文未?好眼瞓…
More pls樓主
之前一路都係
讀緊書嗰陣已經鐘意寫嘢,一直keep住個興趣到依家
喺近喱一年少咗寫嘢都好迷惘,覺得繼續寫嘢係咪好 又無乜出路咁,自己都要為將來為女朋友諗下
最後幾番轉折都係想繼續寫嘢,由夢想變為興趣
以前嘅夢想係想做作家,想出書,但依家已經唔係嗰回事了
我都覺得自己未夠班,文筆都未係話好,甚至有諗過寫書面語啦,畢竟書面語文筆,詞彙都可以華麗啲,但我想堅持用廣東話寫故,遲下唔知仲有無廣東話
多謝支持好滾動個故都兩年幾前了 真係我寫得最認真嘅一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞