《我的MK妹同桌》

1001 回覆
246 Like 14 Dislike

我再忍不住了,一嘢打落呀彥塊面度。

「屌你老母,死仆街!」我隻手仲痛緊,可見我打出去真係幾大力,原來打人都會痛。

條MK仔後退咗幾步,呆咗幾秒,然後用粗口鬧返我:「仆你個臭街!」

跟住衝埋嚟起腳踢落我個肚度,係佢踢埋嚟嘅一瞬間捉住佢隻腳,將佢拉出去,佢成個人飛咗出去。個MK妹即刻撲過去關心佢,點解咁撚仆街嘅MK仔都咁多人鐘意?啊⋯⋯唔係,已經唔係仆街了,係人渣。

好打過28座大王
青春到呢樓主要加油繼續寫呀。
毒撚嚟講好抽得
我哋呢啲P牌,情何以堪
G持G持
新毒者留名
咁找咗喱個post 50同100正評嘅加更數先
我份人出文係慢,但就好均真嘅童叟無欺
加更1

「你試下搞鳩呀詩,我真係會同你死過,我就睇你其他MK仔有幾把炮!」我指撚住兩條死MK嚟屌,一邊走一邊屌。

因為我見到呀彥好似想企起身打鳩我,成隻癲狗咁,我淆到想即刻走。但又唔想走得咁無霸氣,唯有裝作好似咩都唔撚怕咁款,只不過心裡面驚到要死姐⋯⋯

我就好似古惑仔入面山雞、大天二係球場嗰幕咁,最後跑走嗰下俾人喝咁。

我快步行走個屋村,我驚遲下好幾個MK仔圍住我,我見呀彥無追嚟,算係成功逃脫。

仆你個街,我隻腳仲軟緊,毒撚嚟,我今日都算勇啦!睇你班MK仔仲敢唔敢恰啲毒撚。

不過通常啲MK仔都係欺善怕惡㗎啦,對住佢哋無得淋㗎,一定要硬起來⋯⋯

掌頭就留俾MK仔啦,碌鳩就留俾MK妹。

唔知呀詩係咪俾人戴綠帽呢?係返屋企嘅途中我諗咗好耐喱個問題。

係咪應該同呀詩講呢?等佢仲對呀彥咁認真,話要解決完先⋯⋯唉,內心十分之忐忑。

翌日,我返到學校,無幾耐呀詩都跟住入嚟,我見佢一臉倦容,令我懷疑琴晚呀彥係咪有搞佢。

「你個樣咁攰嘅?」我試探著問佢。

「下?會咩?」呀詩不以為然。

「可能琴日溫書溫得晏掛,都瞓唔夠。」

哦,溫書姐,嚇親我。

「做咩要溫書嘅?」

「下?乜你唔知咩?今日有三科小測喎。」唉仆你個⋯⋯唔講太多粗口啦。
Tui
今晚重有冇文
屌住走
文呀
唔係掛?我溫都無溫過⋯⋯

「做咩啊?咁嘅樣嘅?」呀詩關心我。

「因為我完全唔知囉,我都未溫過。」我諗住即刻喺書包拎嘢出嚟溫下,臨急抱下佛腳都要。

「大佬,你連溫邊都未知喎⋯⋯」

係喱個時候,嗰個淨係講書面語嘅戇鳩班長又嚟追功課,不知就係嚟追我嘅。

見到佢望住呀詩,神情有啲怯,淆到一直企係我側邊,間唔時會偷偷地瞄下佢。

「請交功課。」班長要求道。

「我無做數學啊。」其他我咩都交齊,我望一望呀詩,佢明我要講啲咩,好自然就答我:「我一返嚟就交咗先啦。」

「還有⋯⋯你⋯⋯你⋯你們會去我們的班會活動嗎?」班長戰戰兢兢地問,個「們」字都拖住嚟問,好明顯係想問埋呀詩但又唔夠膽,驚呀詩融咗佢咩?

「一陣答你啦!咪阻住呀叔溫書啦。」我趕咗班長走。

呀詩略有所思地低著頭。

「做咩事啊?驚一陣小測炒粉啊?」我大約猜得出佢擔心啲咩,但一定唔係小測囉,我故意亂講。

「痴線啦你,你擔心下自己好過啦!」呀詩喺佢書包拎咗佢本筆記出嚟俾我,我估唔到要一個MK妹教返我讀書轉頭⋯⋯

咁佢成績真係好啊嘛,我吹佢唔漲拉佢唔長。
去班會活動呀戇鳩
Live
都未打到個人飛起

加更還加更,唔好挨壞身體呀
Pish
100正評加更1
「我諗緊去唔去嗰個班會活動好⋯⋯」睇得出呀詩真係好猶豫,你睇下佢條眉就嚟可以夾死烏蠅。

「去囉,洗乜諗姐。」我比較擔心我個小測多啲。

本來我並唔著緊自己啲成績,覺得無咁重要,但我唔多唔少都俾呀詩影響咗,因為當你見到一個MK妹都發奮圖強咁讀書,你就會好想同佢行喺同一條路上面。

係咪好勵志呢?

「但我同佢哋都唔熟,而且我知佢哋唔多鐘意我,因為我MK囉。」呀詩坦然地道。

我知呀詩其實係想改變,想慢慢行出MK界,只不過每一次改變都會遇上好大阻力。

「咁難得人哋會想問你,咁當俾個機會人,俾個機會自己囉。」

「佢哋邊度有想問我啊?」

「你無睇到頭先個戇鳩班長咩?佢係問我哋啊,我⋯⋯哋,OK?」我指住自己跟住又指住呀詩,佢唔似咁蠢喎。

「咁⋯⋯」佢都仲係15,16。

「放心,有我係度喎,怕乜姐!」

原來呀詩係度改變自己嘅同時,我自己都係,我自己都因為咁而變得勇敢,應該係話必須勇敢吧?

啲人話愛情係盲目,會改變一個人,原來係真㗎。

「咁你幫我同佢講啊⋯⋯唔該!」我第一次見呀詩會淆底,平時佢天不怕地不怕咁款㗎嘛。

睇得佢係真心,想試下同我哋班嘅人融入一齊。
莫默
很有文學氣息
怎麼改回來了
岩岩都追完補習社 幾有共鳴
雖然中學冇試過拍拖 但都幾明白主角既心景

樓主加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞