《我的MK妹同桌》

1001 回覆
246 Like 14 Dislike
近排都溝緊MK妹
文呢
所以我哋好有默契咁同屋企人講放原本嘅時間,喱段時間就梗係走出嚟玩啦。

我哋幾個去隔離區嘅I-one,聽講之前有訓導去學校附近嘅網吧捉啲著住我哋校服嘅學生,所以去其他區比較安全。

我哋連Lunch都係網吧解決,我哋幾個坐係近門口位,正當我哋打得興起嘅時候,一個頗係熟悉嘅人影出面係我嘅餘光入面。

一身全黑嘅打扮,黑色短褲配上一對全黑嘅厚底鞋,上身著全黑,除咗膊頭位有蕾絲,若隱若現嘅肩膀。即使全黑嘅打扮,都遮唔住佢白晢嘅膚色。

佢同一個男仔入嚟,拎咗個,就係我哋對面嘅對面,一開始覺得佢好熟口面,直到我去廁所返嚟,望到佢先知,仲差啲認唔到佢。

呀詩總係不期然,無預告咁出現係我生命入面,殺我一個措手不及。

佢同一個MK仔一齊,唔難知道佢哋咩關係,我淨係行過姐,都feel到男人望住呀詩啲目光都係不懷好意嘅。

如果女人識得睇女人啲心機,咁男人就識得睇男人對女人嘅不懷好意。

呀詩佢玩得好入神,隔咗一陣先察覺到我係度。

「咦,咁啱嘅?估唔到你會嚟喱度喎。」佢似乎幾驚訝。

「我先估你唔到啊,男仔會嚟網吧有幾出奇姐?」

「玩緊咩啊?」我偷睇下佢玩啲咩,一睇:勁舞團,真係MK仔女會玩嘅嘢。

「真係啱......」我都未講完,呀詩隔離個男仔已經打斷咗我。

「按準備啦,佢哋等緊。」

然後呀詩乖乖地聽佢講,跟住我同個男仔講咗句:「嗨。」

佢理都無理到我......
睇到好尷尬 如果我係主角 我會成塊面紅撚晒
薯仔比mk仔無視
樓主係唔係唔出文㗎喇
點會唔出今晚返嚟出文
等睇
支持樓主
希望加啲甜
我當下除咗感到尷尬,好撚柒之外,仲對佢咁無禮貌嬲嬲地。

「咁我唔阻你玩啦。」我只能夠笑笑口咁講,跟住走返去自己位。咁大個仔,真係未試過咁柒。

事過境遷,如果當初我無鐘意上呀詩,我諗我會少咁好多痛苦。

「好啦。」呀詩簡短地回應咗我後,就投入遊戲了。

我碰了一鼻子灰返埋去打機,班機友問我邊個嚟,我通通都無理,只係想發洩下。

本來諗住嘲笑我嘅佢哋,見到咁都即刻收曬皮,原本歡樂場變咗認真破關場。

我甚至嬲呀詩,點解揀咗個咁嘅仔,點解咁無品味,揀咗條On9 MK仔。

玩CSO打到最後嘅大佬,合幾人之力終於打低最後嗰隻怪獸。我同佢哋講我走先,我無心情係度玩,唔想係網吧見到佢哋兩個。

我知我認真咗,我以為經過個暑假,我對呀詩可以無乜嘢,但我就係會對佢嘅嘢上心,個心會好介懷。

我甚至乎搵唔到介懷嘅原因。

出咗網吧,忽然間我唔知去邊好。最後都係返屋企打機解愁。

第二朝返學校,一入班房,我就見呀詩好攰咁趴係張枱度瞓,之前同枱嘅,見到佢哋瞓,我都會輕手輕腳,驚嘈襯佢哋。

但佢都醒咗,我下意識地say咗sorry。

我覺得同佢講嘢都因為琴日覺得尷尬,只不過佢唔係咁諗,反而問起我。

「乜你成日去開網吧㗎?」呀詩問我。

「喱句應該係我問你咋掛?」

「哈!你估唔到我會網吧,我都估唔到你會去啦。」
「下?男仔去網吧好正常姐,你幾何見到女仔去啊?」即使我覺得尷尬,唔係幾想理佢,但唔理佢又顯得自己好小氣。

「我都好想好似你哋咁,一大班人好瘋狂咁去打機。」然後呀詩好似條死屍咁趴係張枱度,一啲腰骨都無。

「你都同你條仔玩得好開心姐。」我羨慕佢就差唔多。

「都係因為呀豪佢鐘意玩,我先陪佢。」

呀詩斜斜地望住我,眼神閃爍著哀愁,短短幾秒,就坐返直個人。

「你自己唔鐘意玩做咩要陪佢姐。」

「唉,你唔明㗎啦!當你知道自己唔想失去一個人嗰陣,幾唔鐘意都無所謂。」

就算我唔明都好,我個腦只得一個問題,究竟佢條仔有乜好?

我唔識答佢喱個問題,佢亦都趴返係張枱度,不過今次就背住我,係佢頭髮度我都聞到成陣煙味。

喱班嘅班主任好似想放生我哋咁,連基本嘅調位,安排班長都無,淨係每日求其鳩點兩條友幫手就算數。

係無預兆底下,呀詩就成為咗我同桌。

平安過埋咗幾日開學日,就正式上堂,我對呀詩係鐘意嘅,但感覺唔似啱啱相識咁。越了解落去,就覺得鐘意佢係一件辛苦嘅事。

有乜嘢辛苦過鐘意上一個MK妹?

就係鐘意上一個有仔嘅MK妹。

係班上面無乜朋友嘅佢,我好自然咁成為佢唯一可以傾訴嘅對象。

「好悶啊。」呀詩用鉛筆係書枱上面寫著。
之後呢
懷念以前cso打雷比亞
溝mk妹仲慘過食兩舊屎
有時又好熱情
有時又冷淡
樓主有冇得指點下
咁又唔係
只不過接觸過喱類故事姐
LM
佢真係一個估唔撚到嘅人,我以為佢係一個唔讀書,放廢學業嘅爛蒲MK妹。

但佢讀書真係唔差,上堂認真,專心。甚至乎佢手字都寫得幾靚下,最勁係數學,計數仲快過我。

坐佢隔離,我仲期望會教下佢數,做返個優良學生俾佢睇,等佢迷途知返。

直到佢做好曬堂課,教返我條數點計嘅時候,喱一切都被幻滅了。

而佢最唔想上嘅就係中史堂,見佢一上中史就趴係度,仲要寫字仔同我好悶。

「你唔係學霸嚟嘅?上中史就悶?」我無寫返字俾佢,因為我啲字太樣衰。

「屌,我哋係香港人,點解唔學香港歷史,而係要學中國歷史?」

我頓時啞口無言,只能勉強回答佢:「因為中國歷史入面都有香港歷史囉!」

依家諗返起,原來呀詩抗爭意識咁早已經扎根係佢心入面。

我唔知佢悶得制定係點,佢竟然係櫃桶拎咗包煙出嚟,當下真係扣曬分。我對食煙真係好厭惡,不分男女。我對呀詩嘅感覺就好似坐過山車咁,時高時低。

「好想食煙啊。」我呆咗咁望住佢包煙,好似呀詩咁嘅女仔,好應該係學校嘅女神,好應該係所有男仔都想J嘅對象,好應該係清純無瑕嘅學生妹。

偏偏佢係一個MK妹。

「你唔係掛?俾人捉到你周身蟻啊。」我唔敢直接屌鳩佢死煙摌。

「乜你咁生人唔生膽㗎,帶包煙返嚟有咩好驚姐?」呀詩真係夠膽死諗住攞煙出嚟,我即刻捉住佢隻手。

「你咪啊,我唔想奶嘢啊。」我已經無心情理係咪摸到佢隻手,佢真係好危險。

「超!無乜用。」最後佢乖乖地收埋包煙。

「專心讀書啦你,只係見到你唔想上嘅就話悶,就話想食煙,你先無鬼用啊。」

「唔洗你理啊。」呀詩好認真咁講,亦都好任性。

佢嬲爆爆咁睇本中史書,不停翻書,而每翻一下書都大大力,亦都好大聲。搞到前面啲人忍唔住擰轉頭望過來,然後睇到火爆嘅呀詩,都紛紛嚇到擰返轉頭。

好明顯地發緊脾氣,我更覺得無言以對,前面嗰兩個嘅眼神......

彷彿話俾我聽:「你仆街啦,激嬲佢。」

變相好似係我做錯咗咁,但明明又唔係我錯,黃河水都洗唔乾淨啦我。

跟住成堂佢都無同我講過嘢,一落堂,佢就自己走咗。

我亦都無理到,因為我都抄功課。

我抄抄下唔小心跌咗支筆落地下,我自然咁伸個頭落去搵筆,隻筆跌咗係呀詩個位附近。

我係地下見到一個灰色正方形包裝嘅嘢,上面寫住:durex......
G 持
希望更新快啲
Lm
唔好quote文
我第一次見喱啲嘢,根本唔知咩嚟,就放係櫃桶,一陣間再俾佢。

呀詩返嚟後,佢身上嘅冷衫都係煙味,冷衫係最吸味㗎啦,見到佢成個人好似爽返曬咁,我不禁嘆一口氣。

真係好想佢變好。

佢返嚟之後精神咗,之後啲堂佢都好認真咁上,我小心翼翼咁問佢:「仲嬲緊啊?」

明明唔係我錯,但我都怕佢嬲。

「嬲咩啊?」佢臉無表情地問道,那張臉表達咗佢嘅真心。

「頭先以為你嬲啊嘛...」

「我咁......咁易......哈痴!」

「你又真係幾易哈痴嘅,哈哈。」我笑佢,因為呀詩喱個哈痴大聲到嚇醒前面瞓緊教嘅同學仔。

「Sorry......」呀詩一臉嬌羞地道歉。

佢係冷衫袋入面搵緊包紙巾,而身為暖男嘅我一早準備好張紙巾俾佢,但佢神色凝重,最後都有拎我張紙巾嘅,仲有禮貌咁講咗句唔該。

「咦......」佢處理完之後,剎有其事咁問:「我個condom呢?」

即使我無見過condom,但我都知condom咩嚟嘅。

「咩樣㗎?」咁直接?

「杜蕾絲㗎,頭先明明仲係度㗎......」呀詩佢摀底身搵。

「係咪喱個啊?」我將頭先執到嘅嘢俾佢睇。

「係啊?乜係你度嘅?」呀詩帶著猜疑嘅眼神望住我。
多謝盡量每日都出,反應好啲會加速
Lm支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞