陳彥霖背景+失蹤過程整理

3018 回覆
6218 Like 35 Dislike
我都係覺得大家唔好太信D怪力亂神嘅講法啦,呢D跟本上同9up冇乜分別,通常都有以下特徵:

- 刻意去創造一個新嘅推理出嚟, 例如新嘅地點人物時間段等等
- 跟住用風水玄學通靈等等冇根據嘅說法去將件事包裝到似層層有一啲神秘感
- 講到咁上下又唔係講得太通嘅時候就會話天機不可洩漏
- 跟住其他人重拾正軌去做正常推理事後佢又會走返出嚟噏多啲啲畀大家聽

講真, 如果真係有神通有良心就盡量將所有嘢講出嚟, 唔好又話天機不可洩漏呢D9 up。

如果真係天機不可洩漏請你立即收聲唔好再出現喺度擾亂大家!
我果張圖,都係話係女仔媽媽黎⋯但三個對話嘅語氣都唔太一樣啵
有可能,嗰邊係有山魅
但係我覺得你要小心嘅係警察(軍人)
嗰邊杳無人煙,殺咗你真係冇人知
唔盡信要有思考我認同
但始終風水係中國獨有而由故至今咁傳落黎我覺得玄學係好奇幻但又唔係9up,應該似係d係你諗唔通d野既時候比d提示你
anyway我真係會信
有冇做電訊公司既brother track倒手機通訊/訊號 record?
屌你老母 收口啦 尊重下人
雖然我信玄學都好想人知 但我認同呢家香園圍都只係推斷
甚至冇一個實質證據去連繫新屋嶺
加上我之前講既推測都係用未fc既野連繫
係樣樣野都要fc既時期下 其實好難說服其他人
又話背景資料整理
點解咁耐都未有人話我知佢幾時要上庭既…
我同意, 就等如信中醫學不等於信嗰個中醫。

相信冥冥中有天理循環唔等於相信呢一個用呢啲學說嚟包裝嘅可疑人士。

咁樣陰啲陰啲講嘢實在太古怪。

我啱啱上面嗰番說話一分鐘內已經有三個負評, 超級明顯有班人在營造一個氣氛 ,將大家帶去另一個方向。
我係P牌樓豬 我其實想開個新post
但係P牌只可以1日開1個
所以有無巴打可以幫我開
我會dum d 整合左既野岀黎
我只係畀多一條路你選擇啫,選擇啱嘅路先至會去到終點
成個post帶風向想人入去最危險既 白虎山 香園圍
反而我覺得唔會係尋仇 死者15歲
身邊人同佢年齡差距正常唔會好大
簡單黎講 MK仔MK妹 尋仇都應該最多打佢
未至於會去到殺人
人地用呢個方式咪講出左香園圍囉
之前有無人提到呀?
係咪下下要講明呀
吾洗保護自己?
如果去參觀最好多D人拉隊OR 有人全程直播
唔係比狗 或者不明人士伏擊左都冇人知.....
我想講睇完你講既野訓著發惡夢
保護前線 刻不容緩

香港人,我哋眾籌咗好多次,賣廣告、出書、拍電影……
但係最重要嘅,係買裝備保護前線!!!!
而唔係等佢哋受傷咗之後先去支援佢地!!!

請大家快啲支持YHF!過咗一日,先得十幾人支持,好傷心
係,我無Fact check,但係我情願相信,呢個世界有人願意冒被捕風險,都要做眾籌
希望大家衡量過後,可以支持做實事嘅團隊。
件事未完,輸贏都好,保護手足應該係和理非最需要關心嘅事。

https://lihkg.com/thread/1643523/page/1
https://gogetfunding.com/payments/?oid=1662043&err=1
Push
依家開,等一分鐘
開咗,政事台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞