陳彥霖背景+失蹤過程整理

3018 回覆
6218 Like 35 Dislike
番IVE拎cctv
有冇佢生日或八字?
想搵師傅幫手
仲睇到wor,
聲稱係「死者媽媽嘅朋友」, 衝出嚟留言

有無人幫死者申冤
push
簡單推理,陳小姐本人點解會係番屋企途中突然轉番學校?

首先,陳小姐本人如果要番屋企,應該就直接係美乎轉西鐵番元朗,既然佢都到美乎,點解要再轉咁多次車去番將軍澳學校個邊?假設佢要番學校既話,佢既目的又係咩?點解係學校又要放低自己既財物?
呢個舉動大家應該都會覺得奇怪。

但我無假設錯既話,陳小姐好大可能已經係美乎遇害。最後見到佢既時間係佢既友人係美乎站已經目送佢離開,呢段期間,黑警可以由跟蹤佢,變為拘捕佢,仲可以沒收佢所有財物。

而同黑警既爭執中,陳小姐可能係某d原因被誤殺左,黑警可以係死者身上搵到既編輯一個自殺既案(對黑警黎講,話都無咁易)。

然而,岩岩連登出左好多Po都係話個死者生前有好情緒問題。呢d帶風向好明顯係處心積慮想將案件列作自殺案,但係太多呢d po只係更引人懷疑。

呢種係逆向思維,大家都應該要有唔同既諗。雖然我既假設未必成立,但可行性係有。

最後希望炒車。
咁點算,搵大J幫手?
有冇統一tg follow呢單
好撚多假親人
push
pish
我反而諗 話最後見佢嗰個你又唔識
係人定鬼都唔知 好似想講到真係情緒有好大影響 之後自殺
又信到十足
我怕tg 組隊都有鬼
網上既資訊不能盡信
當運動發酵越來來廣泛
fact check既方式亦都變得難上加難
請各巴打用自已既思考去睇每一件事

最主要宗旨
兄弟爬山,各有各做
所以我都hold左唔開召集post住
我男友話
個邊係封左 行唔到的 因為有工程
佢會行去望下confirm 多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞