陳彥霖背景+失蹤過程整理

3018 回覆
6218 Like 35 Dislike
推。
會唔會連男朋友都...
你老母比狗屌
你會係屋企附近棄屍?
你係咪on9
唔緊要 我照推
推9你
Push
屌你老母 毅進仔可以有幾撚醒 你喺咪on lun 鳩呀
有冇可靠消息證實到「隨身失物」既發現地點?

岩先見到有人提到「有朝打電話去提事主起身,但就由黨鐵職員接聽」

1. 會唔會係黨鐵範圍被截查/被狗咬,被迫交出所有隨身物品及被搜身,係呢個情況所以隨身物品由黨鐵暫時保管住

2. 然後因各種原因,被狗捉咗或押介去其他地方深入調查(相信黨鐵唔敢干涉呢啲狗行動)

3. 事主其後押介去報夢post中所提及個個開揚廢棄碎石地方,而根據夢境中提及仲有其他示威者,相信除咗狗屋,黨鐵有提供地方比黑狗做一啲即時性/短暫性既私刑地方(9 月有冇乜特別示威活動係黨鐵為目標既?如果有,咁解釋到個個私刑地方可能係由當時就開始運作)

4. 講返黨鐵,(佢地因為保管咗事主既隨身物品過咗某段時間,想交返比黑警當失物處理?)而當時事主經已出咗事,黑警當然死口話唔處理啦唔肯接手啦!
係呢個時間點失物就變咗係黨鐵手上既野,黑警唔想上身 而當呢件事爆出黎,隨身物品就係核彈,所以黨鐵必須處理咗佢

5. 透過隨身物品(例如身份證或學生證之類),黨鐵輕易得知事主係讀邊間VTC,所以派人靜雞雞「掉返係」VTC門口(如果真係報失比VTC聽個黨鐵員工可能會上身有手尾,所以盡數棄置就算...

以上係少推測,希望炒車
多謝巴打提示
要等su fc 埋係咪真係唔開
因為而家有傳係10點學校要清場
嘔心 下流 不知所謂
你跟你老母姓?
邊度factcheck佢22號知道個女走左@@"
同埋sorry先, 我誤會"佢男友"係死者男友, 但睇返原來你講佢阿媽男友
如果有手足查 記得4~5人 搵一個專manage 大家既遺書同屋企人contact
因為啲黑警殺你都得
你試下代入角色先講啦
如果你錯手錯左自己屋企人會點?
條屍緊係離自己愈遠愈好
仲要除哂佢d衫
等佢身份難確認
再將佢既隨身物品放係佢經常去既地方
之後上網扮尋人

但fb搵到浮屍<唔認
警察叫你認屍<唔認
個女既朋友爆料<叫佢唔好講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞