陳彥霖背景+失蹤過程整理

3018 回覆
6218 Like 35 Dislike

你張圖係一年前嘅google map評論出現過喎巴打...
發夢巴del acc同del post前我睇過下,好多post都係講黑警,有幾個post都係遇到警察啲仆街野咁,似講出黎提大家,正常人應該冇咁多遇到差佬既經歷? 佢有冇機會係白警?

但佢好多言論睇得出佢好憎黑警

佢琴晚已經del左好幾個post, 今朝起身見到連acc都冇埋,會唔會有古怪?
同意--> 好可疑 報夢post係9月21號開 而條屍係22號發現
Push
總之,沿住香園圍呢一條路去搵就一定會搵到答案
首先一定要fc有冇返過學校,咁條timeline先可以推演落去。 畢竟唔帶證同電話係好少發生喺現代人身上。 仲有,一般人都放證件喺卡套/銀包入面,好少就咁一張野咁,銀包如果沾染咗D環境因素有關嘅野例如血,汗,泥等,好難清洗,相反一張證件易漂白D。

如果冇證明有番過學校就難估究竟發生咩事...

另一個可能性係兇案現場係其他地方,但係兇手知道有人報案揾人,所以就放個電話同證件喺學校,意圖製造死者從學校離開後下落不明嘅假像。 但天意屍體被發現得太早又辨認到身份...宜家收唔到科了。

...

兇手(們),如果你睇緊呢個post, 我哋肯定一定會捉到你!
會唔會係以下咁

黑警老公強姦死者(可能有落藥)
死者老母發現左
就整死死者
然後癲咗同上司講殺左個繼女
有示威背景唔知點算
個上司怕揚左會仆街
就同伙記夾計制造學校失蹤證據後棄屍
幫推
Push
仲有呢個:

將軍澳狗屋傳出女性慘叫單野,好可能就係15歲個女仔
https://lih.kg/1645080
循黑警,家長車同男友方向調查
佢屋企人話佢跳海自殺,好有問題,全裸自殺?
所有野應該有一方講緊大話⋯⋯
男朋友100%已死
係,冇錯

不過係我祖上幫我搵的

總之張相嗰個位方圓500米就一定有問題
Tui
推推推
認真整合得最好,多謝巴打花咁多時間🙏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞