陳彥霖背景+失蹤過程整理

3018 回覆
6218 Like 35 Dislike
Gay巴唔想洩漏天機但可唔可以講下個香圓圍個秘密算唔算易搵
搵到嘅有冇生命危險
算難搵,識執生的話其實都安全
三至四年內慢慢浮現。。
畀啲時間,唔使咁心急
個結界大概係白虎山狗屋個邊定係成個香園圍
我昨天才第一天上連登。。
知道得應該直頭係紅...
佢係YCI嘅學生,YCI Design喺HKDI上堂
可能我和他是同道中人吧
佢係YCI 已FC
一個要死/想死既人,一係諗定點死, 一係即時有呢個想法

1 即慶突然有呢個想法, 點解唔響學校跳落去, 要行咁遠?仲要專登唔著鞋?行?行到去落水除衫?定d衫比魚食咗?跳樓都唔會裸跳啦下話?你地試下代入角色諗法
不過上個月灣仔有單裸體女跳分埋屍又係無可疑

2 一早諗定, 就會做功課, 我就google 咗投河一下
"窒息是個非常痛苦的過程,自殺者會維持意識5分鐘以上,同時伴隨著掙扎和慘叫,而水溫也會對瀕死之人造成極大刺激(超級冷)。最後如果死成了,屍體將會面目全非,浮腫、腐臭不堪。"

一個女仔, 多數貪靚, 睇完會唔會選呢樣?仲要游水健將,者係死到就死啦, 死唔到游番上岸算?我諗搵下佢男朋友或者同學先可以知道更多

自溺不嬲都唔係香港熱門既自殺方法, 燒炭食藥割腕上吊跳樓咁多種, 點解近排咁多?我解釋唔到

如果你話被殺既話,又假定係警察做,點解唔直接火化條屍?反正都係非法處理屍體,如果目的係嚇鬼既, 點解唔棄屍彌敦道或者sogo門口,包驚

唔鼓勵所有人自殺,但有呢d 念頭既話, 點解唔考慮拉埋d 仆街一齊死呢?或者d 仆街既家人.
或者退後一步, 當自己係局外人, 唔好投入咁多感情落呢場運動,要記住大家都只係社會/地球既一粒螺絲,作用好細,心理會舒服好多,共勉之
+++
諗得過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞