陳彥霖背景+失蹤過程整理

3018 回覆
6218 Like 35 Dislike
我記得fb有人post過話將軍澳狗屋有女人慘叫聲然後同一晚有幾隻狗抬咗個大箱出嚟,上咗旅遊巴。
果度有好多左狗,
黑狗開走私貨場
又係鄉黑範圍,近關口
又多旅遊証大陸人聚住
好多隱秘貨櫃屋,倉庫
捉左人擲去果度點搞都得
最緊要平時無外人去果邊
又係天橋下面,碎石地,石柱
咁有機會美孚已經遇害

但d野點去調景嶺?

行兇既人唔只一個?

有人放佢既野係觀塘線車廂?
點解咁似之前荃灣個單浮屍男子嘅家人口吻
Post 入面話佢最後交咗個人物品畀黨鐵,但係又會畀人喺將軍澳搵到?
仲講埋邊度犯案
Sor
有諗過會有人屌呢樣
無論點,唔再post
電話呢樣野真係無可能唔跟身

如果真係佢本人放低既

咁佢一定係非自願走
代入角色:
有咩事可以令到一個人 係急到銀包,手機都唔拎?
無銀包,無手機可以話咩地方都去唔到,
而且報導所講, 佢新黎VTC 開學先得幾日
係一個 剛熟悉環境 會唔會咁易放下介心 將重要隨身物品留下?
所以好大機會係俾凶手 事發後放返係學校。

事主被發現時,係全裸咩都, 即係凶手係有企圖去消滅事主身份證明,
奇怪既係 點解凶手要將手機放係學校,又話俾你聽佢係將軍澳唔見。
會唔會事主被捉地點根本唔係將軍澳,反而係一個冷靜思考過既掩飾手法。
因為凶手對事主根本不熟悉, 只係見到銀包張學生證,就想到將佢隨身物品留係VTC ,製造一個係學校失蹤既錯覺。
Thanks!!
我都唔想屈錯黑警做
開post呢條友嘅1999程度我又覺得毅進仔都做唔到
所以搵人留意下啦 唔好淨係自己金田一
留意下呢啲蛛絲馬跡
呢個post其實好1999 , 其實唔係好睇得明啲細節
呢個我就覺得唔似真有其事啦 啲記者好似考究過百勝角個頭得地盤 唔多似有地鐵站嘅痕跡囉
問題佢有無被捕過?
真心認同呢單有調查必要
死者係咪單親家庭⋯
班狗會揀人黎搞
全裸他殺機會好高
即使唔係垃圾黑警做
都唔會係無可疑
垃圾黑警成日唔撚想查就無可疑就算?
班仆街連查案都想交俾市民做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞