陳彥霖背景+失蹤過程整理

3018 回覆
6218 Like 35 Dislike
吔屎啦 你老母臭化閪把口咁撚柒臭都有既
想關心嘅巴絲,可以入呢個群組

成報似係警犬報嘅資料,九成九係假消息。即係話班狗在 VTC 放低死者個人物件,就係想俾人一個錯覺,以為學校附近係事發地點,以為事主係喺調景嶺附近跳海死。
唔好意思,唔係包拗頸
我會讀埋標點,我打字會打無
語音出冇,我都會照send出去
我只係唔希望大家輕易落判斷
希望還死者一個公道 早日安息
真係要睇到cctv先知係咪真 咁奇怪
同朋友講既野都有少少出入
例如點解返學校
屌你老母臭閪
咁究竟姓陳定姓李

其實有樣野仲奇怪 佢係9月19日下午2點15分係美孚同朋友分開 但10分鐘後又send message同朋友講返緊屋企
如果佢本身就返緊屋企 又點會10分鐘後同人講返緊屋企?
而如果佢本身唔係返屋企 咁佢本身又諗住去邊呢?而咩情況下會令佢10分鐘後就要返屋企?仲要係諗住返屋企個陣就同朋友講

應該要搵返個日同佢食飯既人 先可以知道佢個日本身係咪諗住返屋企
但我覺得 個10分鐘內 佢已經係俾人捉左/遇害
打錯一個字。

成報不完美,但可接受,可以再改善。
如果係真 如果救唔到果個黑衫男仔
好有可能好快會出現一個黑衫男死者?
如果係既話 我諗個報夢post應該係真既
果到咁近新屋嶺
記唔記冇耐之前 新屋嶺有火 會唔會同呢件事有關聯
荃灣男屍係深藍定黑色

獅子山男屍都黑衫黑褲
想組團去香園圍嘅手足,不如先睇吓呢啲影片,
熟悉吓附近環境先:

https://www.youtube.com/watch?v=ZBO62EfU_Co
大J: 開車誤闖禁區?!第八個跨境陸路口岸「蓮塘口岸」

https://www.youtube.com/watch?v=n6UWGK0z2I8
閒山樂 GPA 第 72 回-禁區探秘(一) :瓦窰、白虎山麥景陶堡,老鼠嶺、香園圍

呢對行山人士爆林,經過白虎山附近棄置嘅碉堡。果度離邊境好近

同埋大家追返 Gay 巴講嘅嘢,有好多線索。

如果係真 多謝你先 但麻煩你比多d tips我地
9月19日下午2點15分係美孚同朋友分開 
呢個資訊點確定真?

9月19 定義為失蹤 即9月19前已經消失48小時

按9月16開始計 有單可疑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞