陳彥霖背景+失蹤過程整理

3018 回覆
6218 Like 35 Dislike
事主朋友話佢有兩部電話
如果吾關popo事 佢喲朋友都有機會
唯獨諗唔明如果係兇手放,點解要冒嗰咁大風險放返入campus,真接消失哂啲證物咪仲方便?
點解有個post 話佢放晒啲個人物品喺黨鐵站?
一定要幫佢報仇
有機會係地底
咁有朋友話收到佢msg話番緊屋企呢?係番左學校之後sd既?
唔係唔知,有人話佢阿媽同popo再婚
留意番 唔係TKO YC 係HKDI YC
陳同學讀既係Youth College International 國際青年學院
係VTC近兩年新開既course 分設計&工程兩大科
設計係喺HKDI上堂
一個識游水嘅人點樣跳海死呀
我所知係咁 同埋佢媽媽喺屍體發現之後嘅星期一已經入稟法院 要求黨鐵同VTC公開CCTV
幫朋友post
圖係 DI gp

有佢同班同學話 ,話學校通知左佢班既師生 ,話佢已經去世 ,叫d同學唔好再share 個貼文⋯⋯
————————-
#手足投稿 #尋人

[神秘失蹤]
9月26日:圖中少女於9月19日1415係美孚同友人離別後聲稱要返屋企執野,1425亦有傳短訊予友人表示自已正在回家,可惜返左五日都味返到 就此失蹤 手機其後被發現係調景嶺站外,另一部手機、身份證同學生證則係佢就讀位於調景嶺既學校比學生執到 !

希望幫到大家
仆街啦你
同埋有冇白衣男仔係跳樓死㗎? 因為呢段最後有一個白衣男仔係石柱頂部 可能係其中一個「墮樓」死者
佢阿媽咁肯定個女係自殺但係又要求港鐵同vtc公開cctv??
另外死者係咪真係有出去發夢??
應該係放學搭黨鐵嗰陣send 之後就收到電話話佢留咗嘢喺VTC
佢個fd走有人報料話 有人俾過野佢食果度。。。。。。。咁都信?
佢阿媽第一個post全部都係用逗號嚟斷句
但去到第二個post又突然用曬頓號
照計平時打字用開嘅習慣唔會突然轉曬
仲要第二篇個post嘅語氣都完全轉曬

唔多似係同一個人出咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞