陳彥霖背景+失蹤過程整理

3018 回覆
6218 Like 35 Dislike
認同
佢好似係另一個po有講過昵個地方咖
追po 似老母唔想講 同埋怪怪地
上面有人研究搵返條屍之後,老母出po講嘢啲語氣用字好明顯同之前唔同,親朋都覺得怪怪哋,而佢再婚嘅丈夫係黑警。
懷疑老母而家都喺黑警控制下,一係有人代佢出po,一係佢有事故意隱瞞
Pish
家屬無得揀唔驗屍
有無可能起佢呀媽男朋友底?
好似今田美櫻,女義士安息
「無錢」巴 喺邊個post講過?
睇唔睇得返?
佢男友都好可疑,咁耐都無出過聲
會唔會啲狗以經做左野
沉冤待雪
“再睇番失蹤過程 佢係美孚最後岀現 並聲稱番緊屋企(元朗) 但因為不明原因番左去將軍澳學校campus 並且留低左電話身分證學生證”

分析三點:
1)假設佢聲稱返緊元朗 呢點係真,你無辦法直接推論佢因為不明原因返左將軍澳Campus。中間太多可能性,例如美孚/元朗比人截走左。

2)拎到Cam錄影嘅問題。即使學校同社會有足夠壓力比院校,都要提防佢比一D唔比一D,要有全部資料先可以推論到佢係Campus嘅情況。

3)佢身邊嘅朋友親人,你地可能面對緊好大嘅政治恐嚇,但如果你地唔企出黎,就無辦法為陳同學拎番公道⋯⋯佢亦死得不明不白。
佢留低既銀包手機有冇乜野線索
之前已經有人講過死者男朋友坐緊監
反而有人提過佢有阿哥 所以要搵到阿哥出黎
去學校無用,學校個cam根本無影到陳女士先人本人
搵唔到佢男友,佢男友嫌疑其實好大,唔可以排除事主男友犯罪既可能性

亦有可能佢既隨身物品比人去學校擺返低,而佢由頭到尾冇返過將軍澳。我覺得有需要查到佢最後搭到邊個站落車
嘻嘻,你很聰明
有point
陳彥霖係一個台灣第目有提到,美國AI權威機構應該掌握一d資料
https://youtu.be/ZO1awelNJ7A
呢個有機會
但點解唔直接搵位扔左就算 or收埋
會拎d野出現番學校?

同埋捉佢 / 失蹤時間 非示威時間
即係捉佢係因為其他原因
而唔係因為發夢而拉?
殺佢既狗 (定係狗既幫手? 其他人?) 一早想要處理死呢個女仔?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞