陳彥霖背景+失蹤過程整理

3018 回覆
6218 Like 35 Dislike
我覺得陌生既休班警壓力再大 都唔會揀日頭作案
所以都係回歸屋企人個個位
佢全家咁願意光速火化 又唔肯搵真相
係咪真係俾人滅聲?定係根本就係佢媽+後父做既?
如果後父係隔離po所講係警 咁你所講一切都解釋得通啦

我再講個疑點就係個阿媽如果真係咁想搵到個女
就唔會用一張落左bb filter既相黎尋人
事實證明同佢真樣差極遠:
佢真人金髮 尋人相黑髮
你要搵人你唔擺一張幾日前影既相咁奇怪????
個情況好似當年周凱亮殺阿爸阿媽後要開po尋人咁
賊喊捉賊
可能根本就係佢地殺左受害者 然後棄屍再開po搵人
資料好齊,大家都睇到啦,佢係油塘,將軍澳
係上水搞追思會,好遠呀,同個地方又無關係

可唔可以轉番出黎搞?
push
Tui
Up
你地不如試下用twitter出post 用某個特定既hashtag 已經係最低風險
好恐怖 好似大陸依家
lpppp
真係要小心
分分中嗰d 地方埋屍就石沉大海
理智上覺得係休班警/有勢力人士做
之前巴打發夢個post又講到咁 我信佢發夢係真
pish
pp
屌 仲要忍佢地幾耐呀
其實會唔會被解剖既浮屍唔係女手足,所以嗰陣推斷年齡先係25-30歲,然後女手足係嗰幾日不幸死左被狗收埋左,黑警就屈9係同一單,逼手足屋企人,唔認就唔俾返屍體佢地
有多個角度去查證一下

有冇朋友知道死者生前同屋企關係係點?
屋企政治立場?教育程度等

可能嗰日炒大咗,老母本身唔知咩事出尋人
都之後先知出事,就好內疚失聯
根據呢樣野我有小小野想提出,事主朋友話佢有兩個電話,個日19日係因為學校打去比事主話佢漏低左電話,佢先番去拎。咁假設我喺事主,我分得好清楚兩部電話嘅用途嘅話,咁當我喺填個人資料比學校嘅時候,我只會填主要比學校聯絡用嘅一個電話,而唔會填晒兩個電話號碼。咁假設事主同我一樣,咁學校又點會可以打到比事主另一個電話而同佢講佢電話漏左係學校?

另外,如果個電話無特別記認,學校又點知部電話一定喺事主?
Lm
傳聞嗰百人係唔係無一生還...?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞