陳彥霖背景+失蹤過程整理

3018 回覆
6218 Like 35 Dislike
Push
巴打,信你唔係狗,我頭先都見到佢未del acc之前有同你相認。但你有無多啲證據話佢以前點樣吹水然後比人拆穿?
@@,你知內情?
19號話唔見嘅朋友 係咪confirm無可疑?
同埋巴打一開始話死者覺得自己肥,之後瘦番,咁岩死者facebook有public咁share過減肥既野。

都係理性分析,希望死者沉冤得雪
我係[我懷疑有死者報夢]嘅樓主 我有嘢講

小弟啱啱發咗一個夢(真)
夢裡面本身我好歡樂咁燒緊嘢食
無端端有個女仔撞咗入畫面
要我幫佢 佢話佢俾狗殺咗
個女仔叫陳(程)X琳(藍)
我見到佢嗰陣 戴黑色框眼鏡
著住件黑色外套 裡面白色(疑似係中學校服)
佢話自己本身好肥 而家變瘦咗

我跟住個女仔去到一個地方 個地方好似係某車站(廢棄?)嘅底下 地下舖咗碎石 側邊有天橋嗰種石柱支撐
嗰個車站地下都有死屍 印象中有個黑衫男仔
有一個白衫男仔未死 匿咗喺石柱頂部度

嗰個地方好似有警方(軍方)守住
因為當我跟住個女仔行近
即刻有長條形手榴彈(tg?)同埋有槍射我地

我問佢 你係831定新屋嶺?
個女仔講咗句「佢地發現咗我啦」就消失咗
而我都醒咗 瞓醒後起哂雞皮 唔知係報夢定發惡夢

有無手足識得陳X琳(或類近讀音)?
而佢又有個夢入面嘅特徵

本身聽到全名 瞓醒後唔記得咗中間隻字

我熱愛生命 絕不會輕生
我奉公守法 不曾傷害過任何人
如我不幸遇害
我兩位朋友會代我出post

-------

我有睇過手足們講嘅位址啦
但我太廢 已經唔記得咗夢嘅地方係點
我仲有記憶時 覺得係蓮塘 同粉嶺嗰兩張圖比較似

至於個女仔 喺新聞報出前
我已經覺得似

夢入面佢有露胸畀我睇嘅 我直覺認為佢俾狗女女女到死...
同埋佢戴黑眼鏡(/風鏡/眼罩?)呢樣同相有出入

樓主你個夢入面有其他人
請問你仲認唔認到係咪都係失蹤嘅手足

有其他人 有一個白衫男仔生還者 但當時感覺佢都應該難逃一劫
呢個男仔我完全無印象係咩樣

想問內容 可唔可以形容點解係車站 同個男仔點樣匿入石柱?靈體?

唔係匿入石柱 匿喺石柱後 柱後有個地盤高台
佢企喺上面

類似呢個 但高啲 同銀灰色的

--------

樓主聽朝去美領打個招呼先

報個夢都去美領好似太誇張

BACKUP,純粹轉載
利申,我唔識得呢位仁兄,亦都唔相信任何報夢或靈異嘅嘢,呢啲嘢只會令大家恐懼同失去焦點。
佢一定係吹水吹大咗,宜家驚到瀨屎所以 del post。
希望大家 focus 返喺今個週末嘅行動 post。
即係話銀包電話個d係一早漏左
但學校叫佢番去攞係幾時先?
就係美孚站個日?
會唔會係做下樣扮搵女 唔係嘅話唔出聲仲怪
會唔會係個後父做嘅?

又唔係我篤爆佢,係其他人篤爆。
我當時都係一笑置之。
有冇咁多鬼啊?我就鬼啦!哇

push
如果 佢唔係19號同朋友係美孚分開 我就解釋到成個CASE啦 但個個19號既朋友呢有無出過POST?
冇,所以繼續查,兇殺案係事實!比絲打安息。
hello
發夢巴可能係狗,
唔想有手尾比人起佢底,自bam
利申ff
發夢巴指定聯絡人出黎講左啦
好撚恐怖其實
你仲黑心過D深藍
其實報夢post入面仲有一個以下嘅回覆,呢個message係仲早過發夢巴個post,如果發夢巴係諧音中兩個字,咁呢個可以話中晒三個字

發夢巴就話佢冇見過呢個message,但當時我其實係有一刻係懷疑過發夢巴係抄呢個post作故仔

只提及16號聯絡
應該唔係同一個 呢個係831
隔離就係報夢巴覺得似既蓮塘..
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞