陳彥霖背景+失蹤過程整理

3018 回覆
6218 Like 35 Dislike
但因為不明原因番左去將軍澳學校campus 並且留低左電話身分證學生證

似係兇手見到佢個人物品之後,想死者個身份冇咁快認到/擾亂失蹤時間,故意將呢幾樣野掉去學生證上嘅地址

如果兇手知道死者居住地址嘅話,可能會掉去居住單位附近(門隙/窗口掟入)
搵真相 推
?唔明
咁樣會唔會搞到佢男朋友有危險
612 721 831 新屋嶺
其實近日咁多死人事件, 死者家人全部無人出黎講過/解話/呼籲, 真在太離奇

sorry先, 偵探上腦, 個人認為佢最後同朋友goodbye後10分鐘send果句我番緊屋企, 果時己經遇害。
以前睇好多凶殺案CASE, 有預謀行凶/行凶者認識死者, 好多都用呢招, 隨機殺人既反而唔會咁做
佢係LWL到讀
可能自己都唔想要個女,更加唔在乎發生乜事
其實俾狗夾左去將軍澳?
同你個名一樣
報夢post唔可以忽略,時間早過尋人啟事前,有人隱晦報料
你點解釋
知道個女走左但唔識屍
點解係fd同人講浮屍唔係自己個女?
佢老母係有可疑
連登點估點推論都無用
要搵同學一齊出黎追查
最近單單所謂自殺案都有家屬衝出黎講唔關政治事
問題係死嘅都咁後生 有冇咁撚巧合
我已經講太多啦,總之香園圍呢個地方有好多秘密
浮屍呢樣嘢只係一個觸發點
慢慢慢慢會有好多內幕喺香園圍爆出嚟
推到有真相為止
咁咪多舊魚囉 假設佢真喺住元朗唔通由元朗搬翻去將軍澳咩
我理解進入大水之年必然多刀光劍影
連叫口號都be water
再加上奴欺主之年....小國掘起,女權黑人掘起
細公司戰勝大企業,弱勢群體反抗強權
全地球都進入上下對調反轉嘅情況

而香港進入革命社運亦係必然
時代革命,絕對無離地

其實我想提出一個理念
宿命論唔值得大家去接受
因為從來都揾唔到起點或終點

更加唔想借機討論五行術數
再去判斷評論凶殺案情背後嘅合理性

我同意大家結集資訊一齊討論案情
香港人一個都不能少
執法者已經信唔過
即使墨西哥人,都唔會接受黑警殺人

調查凶殺案由死者親戚關係人士入手
係普遍嘅手法
校園CCTV可以發現死者是否單獨出入校園
其實商店CCTV都值得去調查
15歲女仔手機唔戴走出外情況極少
加上死者家庭背景複雜
朋友對話應該仲多過家人

死者嘅朋友應該企出來
你哋嘅良指控極重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞