陳彥霖背景+失蹤過程整理

3018 回覆
6218 Like 35 Dislike
查明真相 還手足公道
[置頂]仲做浮屍推理?集氣搵佢男朋友或友人出黎好過啦
https://lih.kg/1645581

屌 我無用呀 要推撚到識佢嘅人先有方法搵到真相呀
9推理真係無用架...
推上去呀 再唔搵人就連唯一線索都會被消失
要小心,講真太多/太少人都係唔安全
同埋身邊要有好信得我既朋友/家人
touch wood有咩事知道你唔會係被自殺先
推呢個
今日同男朋友講起呢個post, 佢番工既地方原來係香園圍關口 (我之前一直唔知佢番邊個關口)
佢就話之前有一日27/9見到個邊好似有山火, 之後好多狗車

唔知有無用, 希望幫到手

附圖係 佢番工影香園圍關口比我睇

利申: 佢唔撚係狗
我想
推⋯⋯要揾翻真相 還佢公道
Push
但最近有落大雨咩 無啊
好 謝謝
我覺得可以組隊 但至少要有幾隊唔同小隊 每小隊唔可以太多人around(5-10個)? 每一次要有最少2-3team入另外2-3team係安全位standby?
小弟啱啱發咗一個夢(真)
夢裡面本身我好歡樂咁燒緊嘢食
無端端有個女仔撞咗入畫面
要我幫佢 佢話佢俾狗殺咗
個女仔叫陳(程)X琳(藍)
我見到佢嗰陣 戴黑色框眼鏡
著住件黑色外套 裡面白色(疑似係中學校服)
佢話自己本身好肥 而家變瘦咗

我跟住個女仔去到一個地方 個地方好似係某車站(廢棄?)嘅底下 地下舖咗碎石 側邊有天橋嗰種石柱支撐
嗰個車站地下都有死屍 印象中有個黑衫男仔
有一個白衫男仔未死 匿咗喺石柱頂部度

嗰個地方好似有警方(軍方)守住
因為當我跟住個女仔行近
即刻有長條形手榴彈(tg?)同埋有槍射我地

我問佢 你係831定新屋嶺?
個女仔講咗句「佢地發現咗我啦」就消失咗
而我都醒咗 瞓醒後起哂雞皮 唔知係報夢定發惡夢

有無手足識得陳X琳(或類近讀音)?
而佢又有個夢入面嘅特徵

本身聽到全名 腳醒後唔記得咗中間隻字
推呀
死者家屬肯發聲未??
雖然唔主張冇證據嘅指控,但純粹求其講下個可能性

一:會唔會有 個人/多於一人但冇組織/ 有組織團體係借住個勢去實踐真正嘅犯罪,而等d人將目光聚焦係狗隊度,呢d或呢批人可能係藍c、老黑、或者前有風化案底嘅人

二:死者身邊嘅唔知邊個朋友,熟或者唔熟,識好耐或者啱識冇耐,而呢個可能大家都知,因為好多案件嘅事主都係由識佢嘅人即身邊嘅人落手,因沖動犯案占嘅比例係唔大

三:好多人覺得係頭號嫌疑嘅狗,呢個我唔駛多講,平時鏡頭前做嘅野d人有目共睹,鏡頭後更係未知之數,整埋曬d乜柒集中營更加落人口實

四:自殺(冇睇錯資料話屍體係赤裸,所以呢個觀點我點都唔buy)

成件事錯綜複雜,案中案亦有可能,即我以上講法除第四點之外嘅混合型犯罪,即a溝b, a溝c, b溝c等等之類 —完

唔希望見到連登出埋曬d冇fc嘅po,或者好撚多偵探po,事關我以前都有屌開靈異同偵探,呢度純講下方位全d嘅分析
無相關重要人士建議唔好自己組隊

例如: 訓練 專業人士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞