陳彥霖背景+失蹤過程整理

3018 回覆
6218 Like 35 Dislike
Iamgay巴
求指點迷津
到底尋人有無用
Push
屌你老母食左屎?
香園圍係唔係禁飛區,用航拍可以拍到?
靜啦
唉屌
pish
9月16日 朋友k 最後一次聯絡
(sourse:朋友k story)
9月17日 將軍澳警署傳出女性慘叫聲
(sourse:網)
9月18日 有位男士見過死者
9月19日下午2時15分在美孚與人分開
(sourse:蘋果)
9月19日 死者失蹤
9月20日 死者家屬問朋友k有冇見過佢
9月21日 「艾爾肥絲·艾力克」連登出發夢文
(sourse:連登)
9月22日 警方公佈油塘魔鬼山對出有人遇溺
(sourse:蘋果)
9月24日 最早尋人啟事
(sourse:
9月26日 死者家屬已知過身消息
9月27日 朋友k得知過身消息
9月28日 朋友k曾開過關於死者嘅story,死者家屬質問(?)點解仲要講關於死者嘅事

朋友k稱死者近期情緒不穩定、於出殯場合裡與朋友k交談的男士稱死者食過啲藥 而朋友k稱嗰啲藥喺會嚴重影響情緒嘅藥

17-19呢三日嘅資料亂到核炸
應該解左禁
之前有人講過佢係同婆婆住 唔係同老母住
所以要查CCTV
Up
true
咁你有冇諗過佢係比人禁聲
佢安全都成問題

係咪你去保護佢?係咪你確保佢安全?
你班網民 鍵盤戰士算乜野

佢一出聲 即被消失啦

你想佢點 行出黎講?指證?咁之後呢?指證完當係 咁又點?你地可以做啲乜?你地乜都做唔到呀 但佢安全就好大問題
actually你可以唔信 但可以自己上網google下 義和團係咩料
個個po都當自己係偵探
唔係話推理唔得
個問題係推理會錯
接近真相嘅人唔撚會錯

求下你地 二百個推理po都唔會夠佢朋友一句說話鬥

尋人啦仆街
唔係話迷唔迷信 但原來一直有個咁嘅地方冇人知冇人講 大家都忽略左 係咪都值得注意同討論一下
黑警死全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞