決定聽日開始7:00 起身走去跑步

811 回覆
12 Like 43 Dislike
聽朝再跑過

6.5km/h係求其un下un下架咋wo
養成一個習慣要21日 加油

然後放棄呢個習慣只需要一日

挑戰21日跑步先
點解我會一日慢過一日 人地就一日快過一日咁 但我又次次都爆汗完場
btw 數字巴打個堅持跑1k 先停一陣我做唔到 跑到0.6km 頂唔緊要停下 然後即刻feel 到小腿肌肉勁酸軟 唔知係咪用錯力
之後又轉返跑下停下 一路跑一路搵啲野set 例如跑過前面條線停一陣 feel 到心跳慢左就再跑返咁loop

點解我會一日慢過一日 人地就一日快過一日咁 但我又次次都爆汗完場
btw 數字巴打個堅持跑1k 先停一陣我做唔到 跑到0.6km 頂唔緊要停下 然後即刻feel 到小腿肌肉勁酸軟 唔知係咪用錯力
之後又轉返跑下停下 一路跑一路搵啲野set 例如跑過前面條線停一陣 feel 到心跳慢左就再跑返咁loop

6.2

6.2

行路都5啦
我自己都想笑自己 點解會愈跑愈慢
有啲想轉戰每日踩太空機
有啲想轉戰每日踩太空機

你鬆懈咗囉肥婆
因為覺得自己已經跑咗幾日,跑慢啲都可以接受吖
踩太空機效果細好多
有啲想轉戰每日踩太空機

你鬆懈咗囉肥婆
踩太空機效果細好多

我今日超慢速non stop跑完第一個圈真係勁攰 唔知係咪啲力用晒係小腿到 勁酸軟 然後行多大半個圈先無咁攰
幾時先可以去到8分幾/km
七點起到身已經好好

屌我日日翻工7點要出門 收工翻到屋企已經10點 仲點跑
有啲想轉戰每日踩太空機

你鬆懈咗囉肥婆
踩太空機效果細好多

我今日超慢速non stop跑完第一個圈真係勁攰 唔知係咪啲力用晒係小腿到 勁酸軟 然後行多大半個圈先無咁攰

我前幾日跑完龜速都係腳痛 腳踭果舊肌肉實哂 根本一跑就痛 跟住我休息左兩日 琴日跑 拉左幾下筋先 腳踭落地先un 下un 下 完美龜速 估唔到可以撐到1km

所以我隔一km cap 左一次圖 作參考同鼓勵自己用

勁耐冇跑,個人就死就死咁
七點起到身已經好好

6,日
有啲想轉戰每日踩太空機

你鬆懈咗囉肥婆
踩太空機效果細好多

你本身肥,重量大,負荷大
量力而為啦
正如我講,跑唔到,跑唔郁
都行多d

腳有勞損
其實唔係無止境咁跑咁多
七點起到身已經好好

5:30 起身跑到6:15-6:30 然後預時間返去沖涼
不過好辛苦
有啲想轉戰每日踩太空機

你鬆懈咗囉肥婆
踩太空機效果細好多

我前幾日跑完龜速都係腳痛 腳踭果舊肌肉實哂 根本一跑就痛 跟住我休息左兩日 琴日跑 拉左幾下筋先 腳踭落地先un 下un 下 完美龜速 估唔到可以撐到1km

所以我隔一km cap 左一次圖 作參考同鼓勵自己用

唔知係咪因為我係接近原地跑既超龜速
啲力聚晒係小腿到 連阿婆都快過me
我依幾日5mins 先跑到0.5/0.6km
你好犀利 我都想好似你咁
有啲想轉戰每日踩太空機

你鬆懈咗囉肥婆
踩太空機效果細好多

你本身肥,重量大,負荷大
量力而為啦

雖然跑得好慢 不過我盡量keep 住自己心跳砰砰聲 跑多幾日希望會快啲
聽朝再跑過

6.5km/h係求其un下un下架咋wo

呢個係咩app嚟㗎?

動動
加油呀 我都跑緊 想set一個月200k目標 但係過左半個月先80k度 舊患開始發作 想死
不過新手我唔建議跑咁多 而且跑步減唔到肥

咁唔好跑住 休息一排等好返先啦
下其實係咪真係跑步減唔到
因為頭先我同事又係咁講 話咩跑步係減唔到
對腳只會愈減愈粗 然後佢係好強硬個啲
搞到我唔敢反駁佢

認真 想跑步唔腳粗要做好拉筋按摩
我開頭又係擔心對腳會愈跑愈粗 所以有keep住量小腿圍 (大脾就愈跑愈瘦)
初初跑完之後多數都懶得拉筋 就算拉都求求奇奇
結果小腿真係粗咗 本身都34.5 再粗多成cm
後尾先認真拉返筋 沖涼/搽lotion時又按摩吓
得閒就趷腳尖(坐係到時已經可以做)無聊係屋企都拉下筋
個零禮拜已經瘦返去33cm又無反彈
台灣個Dewi出名腳靚都有跑開步 佢都講過跑完步可以做啲咩預防腳粗 樓主有興趣可以search嚟睇睇

你有冇拉好d筋呀?做前做後一定要拉 唔係會腳粗 痛係正常 要拉多d呀 我做前做後都拉15分鐘筋
有啲想轉戰每日踩太空機

如果你真係覺得跑好辛苦 轉做太空機都冇壞 (我諗係咪你太肥個負荷好大 勉強做驚你隻腳唔好)btw 你話你有個200磅朋友跑步減到 你有冇請教下佢呀
但太空機好睇你個人 你慢慢郁消唔到咩卡路里 要keep住心跳同氣喘先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞