決定聽日開始7:00 起身走去跑步

811 回覆
12 Like 43 Dislike
我都開始跑緊
上身正常 下身超壯 好似人馬咁 好驚愈跑愈唔平衡

人馬,屌,差啲噴曬啲可樂出黎
我都開始跑緊

咁快d整返乾
我三月頭開始跑 每星期兩次 跑耐左就覺得輕鬆左 但跑得好慢
我都開始跑緊

咁快d整返乾

你跑得好快?

慢唔緊要 最緊要心跳keep住郁

番工要叫外賣 全部茶餐廳好難食得健康
食返個m記慶祝
其實樓主覺得冇咩時間跑,倒不如用少少時間做HIIT既訓練,或可以夾雜中間附帶有啞鈴既動作,提高代謝率,比跑步更有效率,更明題。始終跑步前熱身做唔夠、做唔到位,跑得多好易傷,同埋要跑得耐令到自己心跳率達到最高80%先減到肥。

我都鬧諗過架 但屋企唔方便俾我朝早起身做運動 會嘈醒晒佢地 所以都係跑步算

唔試下夜晚?
不過你好在係朝早跑,一起身做帶氧係更有效率。
其實跑步都可以試下HIIT咁練,你可以試下勁跑30秒抖10秒keep住做20-25組
時間係4個字到。我曾經咁樣練法1個月無左十磅,不過運動都係佔你3成其餘7成都好睇你飲食。
所以你飲食都要食得健康。

搵日試下 不過要等我正常跑一排習慣下先
唔係我驚做幾組HIIT 咁跑法就收皮
我體能真是好差
飲食多數早餐三文治
lunch 無帶飯多數食茶記 工廠區無乜選擇 有蒸飯揀蒸飯 無就食粉麵
晚餐盡量唔掂澱粉質 多菜少肉 點睇
加油呀
一開始通常都冇人睇好你 以為你跑幾次就放棄
不過唔好比人睇死你呀 減多d比佢地睇姐
我由上年9月尾開始減 每星期都跑2-3次
另外戒凍飲零食
食飯就多菜少肉 食多d菜整飽自己
d朋友見到我都話我瘦左
不過依家仲有少少肚腩仔 希望6月前減得走啦

巴打係我榜樣
凍飲好難戒 凍檸水走甜得唔得
做埋重訓修下線條嘛 減得快啲
我今次真係認真mode 減 陣間返到去就磅重
定聽朝磅好 順便影張減肥前既相

凍檸水走甜其實都ok 其實出街食最緊要走甜少油
不過正常出街食你都好難搵到少油

磅重真係唔好成日磅 飲多杯水同飲少杯水都有分別
日日磅冇咩準則
幾個星期磅一次好啦

係啊 屋企又唔係成日煮飯
你岩既 其實有冇瘦到自己最清楚
成日磅又唔落磅盞自己頹左落黎
我都開始跑緊

試下去力威等胡cfu 幫你操下上身

記住
跑太慢無意義
其實減肥最忌一刀切,
我自己係除左戒邪惡宵夜之外,一切照常飲食

當然唔係餐餐大魚大肉,
但係飯肉菜全部都照食,煎炸嘢食得唔多但係都有食

食多左,咪做返咁多運動,
又要節食又要運動,你好快就會放棄
麥皮呢D難食到狗都唔屌

而跑步我自己真係好少跑,
去開健身室做重訓,
教練都話跑步運動量唔夠,減水多過減脂肪,
反而練肌肉可以加快消耗脂肪
體重真係唔代表D咩

何況重訓可以係屋企做,
做完再加返二十至三十分鐘帶氧運動,
身型會修得又快又靚

康文署健身係一個平價健身好選擇,
你係女仔,實會有人行埋黎教下你
掌握到正確姿勢邊度發力,好多都可以自己係屋企做
唔好比自己講藉口話屋企嘜嘜嘜無錢嘜嘜嘜,
不如諗下有咩方法可以去實行

唔洗逼自己去鐘意運動,
講真我做左半年重訓都UP唔出話我鐘意做
我只係知自己需要做,搵到方法同理由令自己堅持,
始終重訓同運動係會跟自己一生一世

利申:同你一樣高一樣重,170練身型真係無得頂,
天生長腿已經屈晒機,無理由晒左自己,
同埋唔洗逼自己要著到細碼,
170 九成骨架都唔細,除非你係零波麗,
唔係應該都好難著到細碼

記住
跑太慢無意義

我淨係跑平路 有d人又話45分鐘先開始減到?

記住
跑太慢無意義

90kg->77kg,無咩戒口無反彈,你問我答
https://lihkg.com/thread/153543/page/9?ref=ios

我建議都係40分鐘樓上
你先輕鬆跑5-10分鐘for warm up
之後再始加快下速度
Keep住心跳
其實樓主覺得冇咩時間跑,倒不如用少少時間做HIIT既訓練,或可以夾雜中間附帶有啞鈴既動作,提高代謝率,比跑步更有效率,更明題。始終跑步前熱身做唔夠、做唔到位,跑得多好易傷,同埋要跑得耐令到自己心跳率達到最高80%先減到肥。

我都鬧諗過架 但屋企唔方便俾我朝早起身做運動 會嘈醒晒佢地 所以都係跑步算

唔試下夜晚?
其實跑步都可以試下HIIT咁練,你可以試下勁跑30秒抖10秒keep住做20-25組
時間係4個字到。我曾經咁樣練法1個月無左十磅,不過運動都係佔你3成其餘7成都好睇你飲食。

我體能真是好差
飲食多數早餐三文治
lunch 無帶飯多數食茶記 工廠區無乜選擇 有蒸飯揀蒸飯 無就食粉麵

樓主幾大其實
無咩留意睇
後生既話唔難追
運動要襯早做
再老喲做就有心無力
飲食就慢慢調節啦
都好難做到今日食聽日唔食既

不過我建議你做埋負重訓練
練好肌肉增加你代謝率
對減體脂事半功倍
屋企買啞鈴又好去康文健身又好
唔好去大型健身室啦
新人實比人圍
到你減到某個點
已經唔洗成日做帶氧運動
控制飲食就可以
其實減肥最忌一刀切,

當然唔係餐餐大魚大肉,

麥皮呢D難食到狗都唔屌

去開健身室做重訓,
體重真係唔代表D咩

何況重訓可以係屋企做,
身型會修得又快又靚

唔洗逼自己去鐘意運動,

唔係應該都好難著到細碼

如果重訓唔係連住跑步一齊做
即係我朝早跑步夜晚先做幾set workout
係咪會無用
我有諗過去會所做gym 架
但係淨係識做太空機 其他重訓個啲機長期有成班男人係到用 我又唔識做 所以覺得不如跑步算 仲可以慳返啲錢
btw 係啊我大骨架 成日俾人話我大份
好想快啲減到為自己爭返啖氣

唔試下夜晚?

我體能真是好差
飲食多數早餐三文治

樓主幾大其實
無咩留意睇
後生既話唔難追
運動要襯早做
再老喲做就有心無力
飲食就慢慢調節啦

練好肌肉增加你代謝率
對減體脂事半功倍
唔好去大型健身室啦
新人實比人圍
到你減到某個點
已經唔洗成日做帶氧運動
控制飲食就可以

未到生日都仲可以當我二十頭
其實我想問重訓係咪即係依啲
https://youtu.be/X663kXIufZI
https://youtu.be/iP7Dt_0UkYw

定gym room 入面嗰啲拉背機先係

記住
跑太慢無意義

90kg->77kg,無咩戒口無反彈,你問我答
https://lihkg.com/thread/153543/page/9?ref=ios

我建議都係40分鐘樓上
你先輕鬆跑5-10分鐘for warm up
之後再始加快下速度
Keep住心跳

唔好初初跑就去到 80% maximum heart rate,
60-80%都可以
但一開頭60-70% 左右就好夠
80%打上係運動員訓練用
我唔知樓上巴打係點操 但如果初學者一野就想80%反而會對身體有負面影響

利申識少少

跑左兩年
開頭一定係跑6min/km左右
但跑到10-15分鐘之後都唔加
唔係唔得
不過效果唔咁好
你想練心肺既
點都要build up 下
其實減肥最忌一刀切,

當然唔係餐餐大魚大肉,

麥皮呢D難食到狗都唔屌

去開健身室做重訓,
體重真係唔代表D咩

何況重訓可以係屋企做,
身型會修得又快又靚

唔洗逼自己去鐘意運動,

唔係應該都好難著到細碼

如果重訓唔係連住跑步一齊做
即係我朝早跑步夜晚先做幾set workout
係咪會無用
我有諗過去會所做gym 架
但係淨係識做太空機 其他重訓個啲機長期有成班男人係到用 我又唔識做 所以覺得不如跑步算 仲可以慳返啲錢
btw 係啊我大骨架 成日俾人話我大份
好想快啲減到為自己爭返啖氣

我記得康文去之前會規定你去上堂,
要你識用D機先比你去做

同埋唔識咪問人囉,
無人會笑你,個個第一次去健身都係嘜都唔識淆底架啦
唔洗驚架喎,
我都成日見幾十歲阿叔阿姨甚至白晒頭髮都去做機啦
唔通會有人笑佢地咩

至於連唔連住一齊做,
我自己覺得有做好過無做,
你有恒心去跑步又去做健身,唔信你修唔到身

初初唔洗密到日日做,
一星期兩三日,習慣左就再加,
將運動變成你嘅日常生活習慣
運動唔係你瘦左就唔洗做,都係果句,
呢樣嘢會跟你一世

骨架大點操都唔會操到細細粒架啦,
不過咁嘅高挑身型似足外國人咁,
好多人恨都恨唔到
只不過骨架大一肥就好大隻咋嘛
同埋真係著衫要講究下,唔係瘦都著到肥

唔試下夜晚?

我體能真是好差
飲食多數早餐三文治

樓主幾大其實
無咩留意睇
後生既話唔難追
運動要襯早做
再老喲做就有心無力
飲食就慢慢調節啦

練好肌肉增加你代謝率
對減體脂事半功倍
唔好去大型健身室啦
新人實比人圍
到你減到某個點
已經唔洗成日做帶氧運動
控制飲食就可以

未到生日都仲可以當我二十頭
其實我想問重訓係咪即係依啲
https://youtu.be/X663kXIufZI
https://youtu.be/iP7Dt_0UkYw

定gym room 入面嗰啲拉背機先係

正確喲講youtube 好多咩幾多mins workout 個重心都係HIIT
大多數雜合有氧同埋阻力訓練 多數都用身體重量黎訓練
主要用黎減脂 某程度都可以鍛煉到既少少既肌肉
而重量訓練就係靠負重黎鍛煉肌肉
你去健身房用到既大量cable機或自由重量先係重訓
樓主呢?放棄左
跑一日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞