決定聽日開始7:00 起身走去跑步

811 回覆
12 Like 43 Dislike
今朝都跑左7k

3.X k 暫時係我極限黎
我跑完之後依家成對腳肌肉好痛
係咪關我跑步前後都無拉筋事
我都岩岩開始減下肥
晚晚餓住訓

唔可以餓架 唔係會好易暴食返
利申 試過好多次

本身之前食太多野食到個胃好大
所以我宜家食正常份量先唔夠飽

咁忍下啦 食返細個胃去
肚餓既話就瘋狂飲水
樓主呢?放棄左

岩岩跑完 堅持左第二日
一開始跑個陣見落毛毛雨有點想返屋企 不過見啲人繼續跑我又跟住跑

聽日都可能會落雨,照跑啦,加油!!

微微雨都照去
琴日跑跑下
有個朋友拍我兩下
原來係去浦的朋友
大家都從良了 好感動

約埋佢一齊跑 大家唔去浦改去跑步

果一種無相約但一齊係公園相遇的感覺
好似一個坐監識既朋友,放左監一齊相遇返咁

咁誇張 你地好耐無見?
樓主一日食幾多餐?
加油呀
一開始通常都冇人睇好你 以為你跑幾次就放棄
不過唔好比人睇死你呀 減多d比佢地睇姐
我由上年9月尾開始減 每星期都跑2-3次
另外戒凍飲零食
食飯就多菜少肉 食多d菜整飽自己
d朋友見到我都話我瘦左
不過依家仲有少少肚腩仔 希望6月前減得走啦

關你鬼事咩
樓主呢?放棄左

岩岩跑完 堅持左第二日
一開始跑個陣見落毛毛雨有點想返屋企 不過見啲人繼續跑我又跟住跑

微微雨都照去

本身我今日唔想去跑步 見到你咁乖去跑 就決定依家出發去gym room
今日好似快咗

快左幾十秒 唔好讚我 我會囂

完全冇讚你嘅意思呀肥婆
其實樓主覺得冇咩時間跑,倒不如用少少時間做HIIT既訓練,或可以夾雜中間附帶有啞鈴既動作,提高代謝率,比跑步更有效率,更明題。始終跑步前熱身做唔夠、做唔到位,跑得多好易傷,同埋要跑得耐令到自己心跳率達到最高80%先減到肥。

我都鬧諗過架 但屋企唔方便俾我朝早起身做運動 會嘈醒晒佢地 所以都係跑步算

唔試下夜晚?
不過你好在係朝早跑,一起身做帶氧係更有效率。
其實跑步都可以試下HIIT咁練,你可以試下勁跑30秒抖10秒keep住做20-25組
時間係4個字到。我曾經咁樣練法1個月無左十磅,不過運動都係佔你3成其餘7成都好睇你飲食。
所以你飲食都要食得健康。

搵日試下 不過要等我正常跑一排習慣下先
唔係我驚做幾組HIIT 咁跑法就收皮
我體能真是好差
飲食多數早餐三文治
lunch 無帶飯多數食茶記 工廠區無乜選擇 有蒸飯揀蒸飯 無就食粉麵
晚餐盡量唔掂澱粉質 多菜少肉 點睇

仲有盡量唔好食甜,無有「獻」汁都唔食
食肉食雞胸走皮
其實減肥最忌一刀切,
我自己係除左戒邪惡宵夜之外,一切照常飲食

當然唔係餐餐大魚大肉,
但係飯肉菜全部都照食,煎炸嘢食得唔多但係都有食

食多左,咪做返咁多運動,
又要節食又要運動,你好快就會放棄
麥皮呢D難食到狗都唔屌

而跑步我自己真係好少跑,
去開健身室做重訓,
教練都話跑步運動量唔夠,減水多過減脂肪,
反而練肌肉可以加快消耗脂肪
體重真係唔代表D咩

何況重訓可以係屋企做,
做完再加返二十至三十分鐘帶氧運動,
身型會修得又快又靚

康文署健身係一個平價健身好選擇,
你係女仔,實會有人行埋黎教下你
掌握到正確姿勢邊度發力,好多都可以自己係屋企做
唔好比自己講藉口話屋企嘜嘜嘜無錢嘜嘜嘜,
不如諗下有咩方法可以去實行

唔洗逼自己去鐘意運動,
講真我做左半年重訓都UP唔出話我鐘意做
我只係知自己需要做,搵到方法同理由令自己堅持,
始終重訓同運動係會跟自己一生一世

利申:同你一樣高一樣重,170練身型真係無得頂,
天生長腿已經屈晒機,無理由晒左自己,
同埋唔洗逼自己要著到細碼,
170 九成骨架都唔細,除非你係零波麗,
唔係應該都好難著到細碼

非常認同
樓主呢?放棄左

岩岩跑完 堅持左第二日

加油
btw 咩app?
每個星期5.30晨跑
每個星期5.30晨跑

btw加油巴打
我陪你
樓主一日食幾多餐?

早午晚三餐
有時食完lunch 肚餓食幾塊餅
樓主呢?放棄左

岩岩跑完 堅持左第二日

微微雨都照去

本身我今日唔想去跑步 見到你咁乖去跑 就決定依家出發去gym room

唔準偷懶 加油巴打一齊去減
今日好似快咗

快左幾十秒 唔好讚我 我會囂

完全冇讚你嘅意思呀肥婆

俾啲鼓勵我ok?
其實樓主覺得冇咩時間跑,倒不如用少少時間做HIIT既訓練,或可以夾雜中間附帶有啞鈴既動作,提高代謝率,比跑步更有效率,更明題。始終跑步前熱身做唔夠、做唔到位,跑得多好易傷,同埋要跑得耐令到自己心跳率達到最高80%先減到肥。

我都鬧諗過架 但屋企唔方便俾我朝早起身做運動 會嘈醒晒佢地 所以都係跑步算

唔試下夜晚?
不過你好在係朝早跑,一起身做帶氧係更有效率。
其實跑步都可以試下HIIT咁練,你可以試下勁跑30秒抖10秒keep住做20-25組
時間係4個字到。我曾經咁樣練法1個月無左十磅,不過運動都係佔你3成其餘7成都好睇你飲食。
所以你飲食都要食得健康。

搵日試下 不過要等我正常跑一排習慣下先
唔係我驚做幾組HIIT 咁跑法就收皮
我體能真是好差
飲食多數早餐三文治
lunch 無帶飯多數食茶記 工廠區無乜選擇 有蒸飯揀蒸飯 無就食粉麵
晚餐盡量唔掂澱粉質 多菜少肉 點睇

仲有盡量唔好食甜,無有「獻」汁都唔食
食肉食雞胸走皮

琴日酒樓個脆皮炸子雞太正 忍唔住夾左舊連皮食
戒甜真係好快落磅 我有一排好忍到口 無做運動一個星期就減左幾磅
樓主呢?放棄左

岩岩跑完 堅持左第二日

加油
btw 咩app?

動動 不過大陸app 黎
每個星期5.30晨跑

btw加油巴打

咁早
點解唔夜晚跑
我陪你

好啊一齊減啦
我都岩岩開始減下肥
晚晚餓住訓

唔可以餓架 唔係會好易暴食返
利申 試過好多次

本身之前食太多野食到個胃好大
所以我宜家食正常份量先唔夠飽

咁忍下啦 食返細個胃去
肚餓既話就瘋狂飲水

我食生果
慢慢食
好頂胃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞