決定聽日開始7:00 起身走去跑步

811 回覆
12 Like 43 Dislike

去左食爭鮮
樓豬加油。
呢個po搞到我都想跑返

我都係 n年前每星期有跑3 4次
懶左好耐肥左好多 睇完樓主post都想跑返 一齊加油呀樓主

我跑咁密都有近半年前,早兩個月又開始落gym room。。。宜家睇嚟要再加大個量先得

岩岩跑左15mins 同拉背3組 但返工遲到左半個鐘 諗住收工先再跑半個鐘
巴打肥係邊呀?我係寒背同有肉 想減左d肉同線條靚d

兩邊腰,小小肥仔波,再加大脾。。。
基本全身都肥仲要骨架大
其實放工十點 十一點出去跑係咪會訓唔著
樓豬加油
我都係靠跑步由70減到宜家60kg都無
最緊要都係keep到道氣持續落去

10kg+
巴打減左幾耐 有冇配合飲食?

最高峰果時每次跑45-60分鐘
每星期最少三次
食野果到就由減小食消夜先
大概持續左半年已經減到五十尾kg
之後就無跑得咁多
所以無咩點減
我有時夜晚跑完反而仲keep住興奮
我建議做前,事後都要拉筋..
同埋其實唔洗日日做,肌肉都要休息
加油

今晚試下 因為我成日直接行入運動場就跑
唔得架 唔逼自己日日跑就會頹落黎
7點夜晚呀?

今晚7 點零8 點掛 跑完先返去食麥皮
thanks 絲打陣間dl 黎睇下先
你第二個月係純做肌力定跑步肌力咁隔住做?
我男朋友都係咁 佢把口就咁講 但成日俾我見到佢望瘦底mk 妹

紅字認同
跑+肌 我通常黃昏6:00去跑 跑到7:45左右
返屋企沖涼食飯 9點幾就喺屋企做肌 做keep嘅3-4個課程 食飯都無乜戒口 淨喺減咗少少飯
有人啲話跑完步先食飯會易肥啲 對我就無咩特別 不過吸收依啲野真喺因人而異[/quote]

啲男人真係把口講同做就兩回事
等我聽日開始試下個app 先 咁好 無乜點戒口都瘦到 我食野好吸收 唔戒口唔得
同埋跑步速度平均啲好啲 唔好一開始好快 之後好慢
咁樣減得好慢 平均啲會減得快好多 快跑好似喺練爆炸力
我跑好慢 但跑耐啲 其實幾舒服 同埋易適應
最緊要平均 由一開始跑去到最尾都keep住跑 同埋調節呼吸 咁就正
我之前上網睇人話跑頭15分鐘喺熱身黎,其實未開始燃燒脂肪,純粹比你身體適應要做運動。所以更加唔好頭15分鐘chur晒啲氣同力,慢慢跑好過
不過如果你平身跑步平均都好快 就唔洗理我了

利申:無乜相關知識 淨喺講經驗

我係好慢跑都跑得唔耐 已經係龜速咁跑
但跑到半個運動場到就開始無氣
要行一陣一個彎位到先繼續慢跑
但個心係跳得好快+爆汗 咁都可以燃燒脂肪架可?

無氣要試下調節呼吸,例如左腳踏前吸,右腳踏前呼,或者吸大啖啲,不過唔洗刻意去跟我嘅,跑嘅時候試下控制呼吸,應該可以搵到最fit你個一套

放心有燃燒到 拉埋筋會好啲 跑前跑後用7-8分鐘拉下筋 跑前幫你鬆下筋 等你無咁易拉傷 特別大脾內則個啲地方 有時拉親都唔知
跑後比你身體慢慢適應返,唔會好似煞車咁,一做完運動即刻停 同埋我記得小學pe阿sir有話過做完劇烈運動唔好即刻坐低,會增加有心臟病風險

我無特別去留意呼吸啊依兩日跑個陣
淨係feel 到中途跑到個心好似炸開咁 就開始行 但一放鬆個人就feel 到對腳勁攰 唔想繼續落去
跑完之後第二朝訓醒全身肌肉都好酸 今晚試下拉筋睇下會唔會好啲先

做完運動應該會訓得好左喎聽人講
7點夜晚呀?

今晚7 點零8 點掛 跑完先返去食麥皮

Bookmarked

試過一次一點跑完五點先訓到 一次十二點就好快訓到 好驚又失眠

近排唔開心諗住跑步開心啲
順便當減下個肚腩仔
跑到成pat屎咁好廢好慢
我又係夜晚跑完步都會有排訓唔著

試過一次一點跑完五點先訓到 一次十二點就好快訓到 好驚又失眠

咁不如朝早返工前去跑
你收咁夜都攰啦

近排唔開心諗住跑步開心啲
順便當減下個肚腩仔
跑到成pat屎咁好廢好慢

頂你 快我成分鐘仲話好慢
我建議做前,事後都要拉筋..
同埋其實唔洗日日做,肌肉都要休息
加油

今晚試下 因為我成日直接行入運動場就跑
唔得架 唔逼自己日日跑就會頹落黎

跑前跑後一定要搵筋
見到樓主更新話今日無跑到又一堆藉口即刻笑左
多謝肥閪樓主,你是我的開心果
樓主又偷食
屋企張床好舒服 唔想郁
頂 真係同肥芝一樣
同埋跑步速度平均啲好啲 唔好一開始好快 之後好慢
咁樣減得好慢 平均啲會減得快好多 快跑好似喺練爆炸力
我跑好慢 但跑耐啲 其實幾舒服 同埋易適應
最緊要平均 由一開始跑去到最尾都keep住跑 同埋調節呼吸 咁就正
我之前上網睇人話跑頭15分鐘喺熱身黎,其實未開始燃燒脂肪,純粹比你身體適應要做運動。所以更加唔好頭15分鐘chur晒啲氣同力,慢慢跑好過
不過如果你平身跑步平均都好快 就唔洗理我了

利申:無乜相關知識 淨喺講經驗

我係好慢跑都跑得唔耐 已經係龜速咁跑
但跑到半個運動場到就開始無氣
要行一陣一個彎位到先繼續慢跑
但個心係跳得好快+爆汗 咁都可以燃燒脂肪架可?

無氣要試下調節呼吸,例如左腳踏前吸,右腳踏前呼,或者吸大啖啲,不過唔洗刻意去跟我嘅,跑嘅時候試下控制呼吸,應該可以搵到最fit你個一套

放心有燃燒到 拉埋筋會好啲 跑前跑後用7-8分鐘拉下筋 跑前幫你鬆下筋 等你無咁易拉傷 特別大脾內則個啲地方 有時拉親都唔知
跑後比你身體慢慢適應返,唔會好似煞車咁,一做完運動即刻停 同埋我記得小學pe阿sir有話過做完劇烈運動唔好即刻坐低,會增加有心臟病風險

我無特別去留意呼吸啊依兩日跑個陣
淨係feel 到中途跑到個心好似炸開咁 就開始行 但一放鬆個人就feel 到對腳勁攰 唔想繼續落去
跑完之後第二朝訓醒全身肌肉都好酸 今晚試下拉筋睇下會唔會好啲先

一定要留意呼吸個pattern 因爲呼吸個節奏同跑個節奏夾先跑得耐

唔係幾明 我係照常咁呼吸 係咪即係左腳呼/右腳吸咁?但我係一隻腳做晒呼吸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞