鬼佬教授︰你地曾經很多攻勢,但為什麼現在只沉迷每週和警察打鬥?

5001 回覆
11856 Like 84 Dislike
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1481891-20190922.htm
中亞國家哈薩克最大城市阿拉木圖以及首都努爾蘇丹,爆發示威,數十人被警方拘捕,示威者不滿中國對哈薩克的影響力日漸增加,批評政府偏袒對中國投資,以及不滿前總統納札爾巴耶夫大權在握。

中國是哈薩克最大外來投資國家與貿易夥伴之一,但民眾不滿中國在當地過度擴張經濟,進行大量基建及工廠,將哈薩克視為原材料生產國,忽略本地生產,未有惠及當地民眾。
點解一定要一邊停先可以做其他野?
六七月明明各有各做
八月之後就係咁吹風叫停前線
其實好多和理非除左唱歌都一直有做文宣
連儂牆日日都有人修復,twitter戰線都一直有做
手足唔洗下下都話和理非淨係打飛機攞光環嘅
唔否認有和理非係懶左,但手足講野可以態度好少少?
講好左和勇不分
依家係話開劈新戰線,國際戰線同勇武戰線可以一齊做,兄弟爬山,無話唔欣賞、freeride勇武
你咁不滿和理非,和理非依家咪討論緊有咩可以再做,有咩問題?
我地由6月開始就係靠和勇合作,所以撐到依家
勇武係必須,和理非都係必須
手足自己諗清楚啦,勇武同和理非唔應該互割

字大隻d都唔會有道理d架
印一疊 一個人一張A4 拎去現場派比人舉?
Chinazi旗海,有文宣效果
黑警唔批不反對真係影響好大
支持
其實要用好多唔同嘅方式去做
但另一方面對方嘅打壓愈黎愈勁....
Good post push
轉個方法講
和理非做既野未能夠再帶來新既eye catching
令到勇武不得不成為左每週焦點
和理非應該檢討檢討
如何為運動帶來新既衝擊
邊到係blame勇武?
早叫人唔好將手段同目的調轉。但俾班衝衝子屌鳩啦
不分化不割蓆
做選舉同勇武有咩衝突?一定要二元,全勇武 或 全和理?同步得唔得?
真心覺得九二八至十月一日係和理非發揮期,穩固道德高地。

勇武手足應該九二六伊館行動,跟住和理非進場
Push
搵d噴開既 有少少藝術細胞既
噴左部分/ 靚靚仔仔既框架先
(俾記者朋友影靚相要緊)

留返部分 集資買一大堆噴漆
俾d市民小朋友和理非 噴兩噴
製造齊心既效果

有冇得諗
PISH
真正既革命 根本好多人未準備好
就算準備好都冇乜用 對面武力無限制升級
成日話五年前點點點冇用
依家國際形勢同五年前根本唔同左
依家係全球反共既形勢 你梗要connect佢地 國際戰線先係真正既主線黎
就算你要真革命都要去遊說國外拎武器 唔係諗住200萬把遮就打得贏下話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞