鬼佬教授︰你地曾經很多攻勢,但為什麼現在只沉迷每週和警察打鬥?

5001 回覆
11856 Like 84 Dislike
光復香港
心水清
Pushing
無人想同警察打囉,係啲警察不請自來濫捕,大家目的係救人呀!其實見到打完一輪結果救唔到係冇L用!啲力應該用响幫手足解困!

其實我地原本聚集唔係為等警察來,諗清楚咪妄自菲薄!獅子山 開燈人鏈 好吸睛、塞商場唱抗爭歌 好感動,j片j圖唔係冇佢用,而係一成不變先會膠,閃得唔夠快先會被黑警搶fo。外國已經睇打鬥睇到厭(唔係自我割𥱊,而係諗 俾咩人地睇會對我地有利,神獸po圍內打氣係好嘅),日日睇被自殺由嬲睇到頹,知道大家都攰,攰就休息下,冷靜一下諗新方向,兄弟各自爬山,BE WATER!
我有理由相信呢度好多撚樣扮義士,係唔係都叫人去,然後送頭,跟住又有一班話唔好分化,分分鐘比呢班人玩緊都唔撚奇,睇下個閪女警著撚曬成套黑衫就知啦
香港人大家一齊加油 搵返d創意出黎 針對政權
Wish list of names, with evidence!
Pish
HIT N RUN
英文咁屎就唔好出來呃人啦

Actions in June to September were impressive, but now most energy is wasted on weekly street fights.
You can't win by beat the police directly, (the) media is already bored about this, but you stand a chance by global forces against China.
You guys should try the new way, especially (by) make a sanction "wishlist" on Google Doc and sing your anthem all over HK on 10.1.
You can target the bad guys behind, fill the global headlines on 10.2, help the Americans to help you, and risk no lives.

學好英文先好扮鬼佬啦,人哋唔會寫 10.1 咁嘅日期。幾時用 the 都唔識就收皮啦。
tui
和理 要真進化 要多元!
要將抗爭焦點集中返五大訴求呀!
對抗共產,你我有責 推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞