鬼佬教授︰你地曾經很多攻勢,但為什麼現在只沉迷每週和警察打鬥?

5001 回覆
11856 Like 84 Dislike
講得好
多謝巴打
要推!講得好岩!唔好變成習慣
推爆佢
最初撚狗都想班狗出醜,
依家全世界都知班毅進仔係黑警
由上至下都出撚哂洋相,
目標已經達到。
無可否認係要用撚狗呢樣keep住大家團怒火,
無左憤怒之火無可能再行落去,
不過吾係主力線,
多謝勇武,吾係勇武大家團火一早熄撚左啦。

不過,如果可以去搞鳩D官,例如林病對話可以用英文問D令佢尷尬既問題,
例如,你成日話香港係法治社會吾可以惜放義士,依家執法D差人比市民質疑不公正不公義,律政司又比市民質疑。你講理想個套根本執行上做吾到,市民吾係白痴。你有冇睇四點狡辯記招呀,林病?white object警司講既說話你認吾認同呀?當你或者一個細炆仔都懷疑記招係狡辯會,果個感覺,就係市民對你個感覺一樣。依家問你,你係點樣呃埋自己,可以分享一下嗎?

黎緊要諗下多D創意去抗爭吸睛,
例如blackbloc外可以滲D全黃色裝扮做yellow object,通街畫yellow cartoon公仔,萬人旺區齋坐齋企各人做自己野(同迫爆新城市一樣)。。。
太集中係黑警, 我地要對準政權

香港而家嘅政治問題歸根究柢係中共。
要對付中共。
推。。。
以武制暴係岩, 但唔好係鏡頭下
盡力將個人情緒控制住

最後希望有多啲不同時抗爭活動
文宣組係咪俾藍屍廢老搞?搞到唔敢再做文宣?點幫佢地?

仲有video呢?我地係咪要俾d update 外國媒體?
推啊
整個list
推,無L 有錯
理想當然係咁
但依家個問題係
和理非集會 佢無啦啦亂拉人 無啦啦舉旗
就算係商場都可以無啦啦拉左個13歲小朋友
沙田星期日一開頭都好和平 又摺下紙 仲整左隻freenix
但之後發生既事就會變曬新聞頭條 無曬之前做既和理非行動
我唔係割席 但真心覺得好多時有鬼引戰
1. 同3. 個答案其實勁明顯,就係你之前做果d 野真係有用,所以popo 千方百計撩交打,要報導者不知不覺無左focus 係五大訴求

2. 黎講,好無奈,但事實上而家呢個世界marketing 同 pr 係極為重要,做得好睇可以帶黎既正面效果係非常之大;另外可能你覺得indirect, 或者外國人只係隔岸觀火,事實上外國政客唔係為利益就係選票,如果我地真係成功令佢地睇到呢兩個需要,絕對可以令外國政客郁。

佢其實係陳述事實,唔係當手足流既血無到,但世界上一日有幾多人流血,受虐,餓死, 文明世界資源係得咁多,你要吸引到人放資源落去先可以得到幫助,你諗下WTO 個logo 點解係隻熊貓?其實熊貓絕種對生態影響係零。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞