鬼佬教授︰你地曾經很多攻勢,但為什麼現在只沉迷每週和警察打鬥?

5001 回覆
11856 Like 84 Dislike
推,feel到手足都攰,開始變到有少少為報仇而打
唔可以長打落去,要打番國際線
同意 推
Push
推 勇武留力 今晚睇戲 休息下
推 勇武留力 今晚睇戲 休息下
講真唔係反勇武,但係對比起每晚同黑警street fight,類似71嗰種有目的行動嘅勇武會有意義得多

只不過問題係而家冇類似嘅行動po
好多人包括呢個post入面既人唔會理,佢地只會不斷俾藉口自己,係為左救人係為左自衛,仲會反屌你係左膠唔俾暴力
事實係好多都唔係呢個目的,事實係好多人都唔撚care你係咪暴力係咪私了,問題係做緊既野好多都唔同當初既目的甚至粹發洩
唔係唔俾你鳩發洩,唔你唔俾你上嚟開post問割唔割圍爐,係想講唔好做死一樣仲要鼓吹一樣係唯一真理
雖然好嬲黑警, 但有道理! 推
邊得閒同黑警打
係自衛還擊渣
推,多軌進行
Wishlist!!!!!!!!!!!
第一係政府完全唔俾合法遊行集會你,一聚人就要被迫同差佬打
第二登報要錢,被警拉既人同現時出去要買裝備,大家都莫財緊
第三連儂牆文宣戰都打緊,但對手下下都用流氓動武,被迫打
第四AIRDROP應該無停過

最後,今次難免最後要推翻政府攪真革命,點可能唔打?
狙擊佢無做過?圍禮賓無做過?圍政總無做過?
結果咪有班警察保護,你一日唔攪掂班警唔洗旨意埋到佢身。
出面都睇到唔少post 話每次既罷買罷食和你塞都有蝴蝶效應

諗返起當初示威者會圍稅局 會唱hallelujah 宗教集會
依家有人鏈 有榮光 其實唔比之前少好多

但有咩有效而傷害細既新抗爭手段 又真係要brainstorm下
制裁名單係唔應針對*個人*,應該針對*制度*。
所以係*****所有現職香港公務員及其直系親屬全部禁入美國,同大陸官唔可以出國一樣。
1.簡單易理解易執行,名單加入全港共政府公務員及其家屬。因為佢地全部都係幫政府打工,只要政府要求幫忙,佢地無得托手踭。退休或離職後可解除禁令。
2.咁做對40歲以上最藍果啲最大影響,因佢地係有資助俾子女去歐美讀書。
3.黃絲官員唔會介意,因新入職都無子女福利。舊人要幾藍有幾藍。
開始用twitter了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞