鬼佬教授︰你地曾經很多攻勢,但為什麼現在只沉迷每週和警察打鬥?

5001 回覆
11856 Like 84 Dislike
咁你教授都唔係跟得好貼姐,而家對緊既係世界上滲透力最強既獨裁極權,最鍾意玩無賴用制度同紅媒暴力,唔好再講話乜野轉移視線,你估前線真係好撚鍾意同警渣片,打一場必敗既仗咩

當所有聚人既遊行集會都唔會俾或者俾佢地當做非法,警渣卧底連合法游行會去左一啲不知名地方挑起事端,連言論採訪自由都被踐踏時

你就算瞄準乜都好就算本來想全和理非都好,中段都會俾警渣突然武力鎮壓被腰斬,然後勇武為左恊助其他人離開只能夠被迫勇武,冇勇武掩護後果極可能令大量遊行人士俾警渣塔俾鄉黑藍絲fucking伏擊,令迫害人數進一步增加同時亦有效威壓到部份人唔敢出黎,都係輸,仲要係慘重果隻

而家對應方法只有2個,1就係唔再出黎咁即係全面收皮=輸等被清算,2不計後果繼續
又好似係
岩啊應該將重點放番去五大訴求而唔係日日圍班狗
無論同唔同意教授既立論
搞個"美國制裁Wishlist"都絕對應該做值得做
Push推Pish
公平、自由、民主、公義、人權得來不易
漫長的道路上需要你支持我,我扶持你
有時惘然若失,但我們也要自信往前邁步
有咩嘢唔想失去,就努力捍衛守護
現在就用自己雙手實踐夢想,迎接未來

短期目標:改善抗爭能力,提升身份認同
建議:各有各做
中期目標:區議會(94%民主產生)
建議:關注身邊人,團結一致,各有各做
長期目標:強化民主陣營勢力
建議:抗爭生活化,減少比錢極權陣營
終極目標:民選議會、民選政府
建議:國際戰線、傳播思想、滲透內部

公務員:小隱於野,中隱於市,大隱於朝
和勇合一:1.合法之下,最大勇武
2. 做任何事,永不被捕

@謠言係疫症•不傳播•去求診•澄清藥
@FakeNews係Cancer•不擴散•求事實•割
@接觸資訊時,腦袋要清醒

只要爭取民主團火未熄,還是有機會達成
衛城革命,生活抗爭;拖垮邪惡,打倒腐敗
@Template@
每日任務:1. 讀書、識法律2.運動、鬥長命3.幫襯良心商店、抵制送中商戶4.開AC玩國際戰線 (Twitter, IG, Facebook, Reddit)5.多發佈正面資訊、冷處理負面POST6.十點咆哮發泄7.訓覺前思考思考思考下,各有各做
每星期任務:1. 低消費、高儲蓄、罷買日2. 教育家中兩老3. 去連儂牆幫手
每月任務:1. 換美金,走資2. 陪審員/派傳單/放映會/各有各做
或者做唔足,但我會堅持;Best effort,你呢?民主尚未成功,同志仍需努力
Twitter 共識頻道 https://t.me/twittermansyunzou
理非可以做的事https://t.me/TakeActionWithYou
良心與無良商戶https://www.wordsofmouth.net/
@Template@
Version 2019.09.24
Push
當本地民意已經固定左既時候~
深藍冇可能變立場~
五毛亦唔會停止攻擊~
就係爭取國際認同既時候!
圍棋都係為左擴大我方範圍既棋,圍住反方!咁先會贏~
從來都係和理非係表達民意同向國際文宣,勇武係俾壓力政府,兩者缺一不可,不過兩方面都要因時勢而作出改變。和理非要諗多d方法吸引國際注意,同時文宣都要因情況而改,例如網上面而家既文宣大部分仲係講緊警暴層面,反而香港法治系統點樣失效法講解得唔多(一眾高層包庇警謊記者會裏面講大話;監警會失效;律政師選擇性提告等),希望尼方面會多返d。勇武行動都係盡量少同狗對峙為佳,轉移向各建制派表達訴求暫時會係幾好既選擇。
我無野講
十月一,十八區區內所有共狗國旗都無曬或者換曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞