鬼佬教授︰你地曾經很多攻勢,但為什麼現在只沉迷每週和警察打鬥?

5001 回覆
11856 Like 84 Dislike
聲東擊西
是唔是鎖鐵你就去唔到港島?
前往港島有四個方法,
經黨鐵,經紅隧,經東隧,經西隧。
除非佢鎖島,和理非空裝出入零難度。

點唔是住後斷你嘅交通就唔再遊行?
我發覺好多和理同勇武為左安全徹退而唔再支持大遊行,出現呢個唸法是非常危險點解我地每次都是民意加身,正正因為有大遊行為我地撐腰。至於個班話唔理民意嘅人,我想同你講唔好自欺欺人啦。的確今時今日班黃絲唔撚會轉陣但是當你地自斬呢樣凝聚民氣嘅手段,黃絲失去較容易較安全嘅方法去參加運動,佢地將會出現疲態,會慢慢唔再積極 你要明白一樣野政府點解要鎖鐵就是驚人多,佢講嘅大話無人信,全世界企出嚟指責佢我屌你老母你班人竟然自斬手腳 是唔是每次你遊行鎖鐵你就唔再企出嚟

觀塘大遊行鎖鐵,一樣企出嚟。
屯門大遊行鎖鐵,一樣企出嚟。
我屌你老母點解覺得最難鎖死嘅港島會入唔到嚟

同時我明白一樣野就是大家見到手足港島屯門勇武手足要逼到上山大徹退,就開始驚。咁樣是唔是往後淨是自己區圍爐取暖 我屌我都驚手足比人拉,但是佢每次拉人都是和理走晒先出動,如果國殤真是想遍地開花嘅,唔該你地即走,或者空裝入港島方便徹退,到時候十八區有支那旗嘅地方就有手足

同意嘅請Spread開去。
push
我都覺得要新方法 唔好再係街頭打呢啲交 得我地有損失
推唔到
push
教授
推唔到
up
係無左染指中聯辦既勇氣
如果打得贏我絕對讚成
但次次大量義士被捕,我都睇到想死
咁簡單
因為自8月以黎幾乎無人討論過新行動
上個星期開始沉迷fact check被自殺
個人痺左咁停留遊行陣地堵路
禁錯負評,幫推
我覺得主要大家太攰亦太嬲咁多前線被拉!仇恨影響左行動,有小小希望快d打完場杖。
不如大家冷靜d集中返當初既團結同變化:be water!咁先可以真正救到前線同運動。唔好下下想到要犧牲自己。
我相信年輕人既創意同堅持,唔好比政府磨滅我地鬥志!我地要佢中共鬥長命鬥智,佢地真係用盡招數!
大家為我地愛既香港唔好灰心!
國際都好想幫我地贏呢場杖!
香港人,加油!
五大訴求,缺一不可!
追究721,831!
而且有無限量解放軍支援
幫樓主推 要搵番方向呀 大眾開始對警暴麻木
咁落去運動會散架
跟本運動來到呢個地步 係無左方向 加上過份依賴美國人權法 但我覺得人權法過左 都唔會咁快 執行 沒三五個月都唔成事。。
問題對家派鬼
同埋有衝衝子
不少人被送頭
話勇武智商低下既人
你地做過d咩驚天動地既大事幫到場運動?
up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞