鬼佬教授︰你地曾經很多攻勢,但為什麼現在只沉迷每週和警察打鬥?

5001 回覆
11856 Like 84 Dislike
Professor講得啱呀,真係要搵其他出路如果唔係活動已經到咗樽頸位
有道理喎
Risk no lives, that’s all want
係時候諗諗點行落去
Agger. 和理非真係要郁,唔可以靠哂勇武🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
推呀要檢討下後續行動
puahhhhjjjj
你答到我最近行動有乜得著未
吹到義士俾人拉晒就係成功?
共產黨根本都冇血性,睇下維吾爾族集中營拍晒片成套舒特拉名單就知,中共直接扮睇唔到唔回應
今日吹到美國、聯合國擺香港問題上台,你覺得係放魔法換返黎?定呢啲又係冇用嘢?
當局者迷,佢講嘅嘢都有D道理
再咁落去我哋只會將歷史重複一次輸多次
其實狗官去開邊度食飯?
咪話左80 支民主國家國旗攞出嚟曬冷囉……冇人理我
https://lihkg.com/thread/1588947/
智者

Push推Pish
追求公平、自由、民主、公義、人權從來都唔易
漫長的道路上需要你支持我,我扶持你
儘管有時惘然若失,我們也要自信起來往前邁步
有咩嘢唔想失去,就努力捍衛同守護
現在就用自己雙手實踐夢想,迎接未來

短期目標:提升港人身份認同
建議:各有各做
中期目標:區議會(94%民主產生,27個鄉X)
建議:關注身邊人,團結一致,各有各做
長期目標:強化民主陣營勢力
建議:抗爭生活化,減少比錢極權陣營,各有各做
終極目標:民選議會、民選政府
建議:國際戰線、傳播公平民主思想、滲透內部

@謠言係疫症•不傳播•去求診•澄清藥
@FakeNews係Cancer•不擴散•求事實•惡就割
@接觸資訊時,腦袋要清醒

只要爭取民主團火未熄,還是有機會達成目標
衛城革命,生活抗爭;拖垮邪惡、打倒腐敗;
@Template@
每日任務:1. 讀書、識法律2.運動、鬥長命3.幫襯良心商店、抵制送中商戶4.開AC玩國際戰線 (Twitter, IG, Facebook, Reddit)5.多發佈正面資訊、冷處理負面POST6.十點咆哮發泄7.訓覺前思考思考思考下,各有各做
每星期任務:1. 低消費、高儲蓄、罷買日2. 教育家中兩老3. 去連儂牆幫手
每月任務:1. 換美金,走資2. 陪審員/派傳單/放映會/各有各做
或者做唔足,但我會堅持到尾;Best effort,你呢?民主尚未成功,同志仍需努力
Twitter 共識頻道 https://t.me/twittermansyunzou
理非可以做的事https://t.me/TakeActionWithYou
良心與無良商戶https://www.wordsofmouth.net/
@Template@
Version 2019.09.24
sad but true
根本場運動已經被一班人騎劫
好似無啦啦放火、又整爛D垃圾桶等等
好多野做左出黎冇目的
成撚日話各自爬山
但爬完山又唔會各自檢討下
聽到人話唔好咁做就反感覺得人阻住哂
無言,所以只會出席和理非集會
最初點解會令國際咁關注,就係因為香港用緊同外國示威唔同嘅方式抗爭,impressive 係因為推翻左外國人對示威嘅一般認知:攬炒巴、G20、文宣組推嘅攻勢係開拓左佢地嘅眼界、200萬人令全球震驚、仲有流動抗爭等等

對於我地黎講出動火魔法係大進步,但在佢地立場反而係見慣,可能仲會覺得倒退添,佢地唔明點解需要用火魔法,更加唔明獅鳥呢種生物點出現,呢樣只能多多靠twitter解釋

但我好認同樓主朋友提及嘅 wishlist,之前都有人提過外國人問 how can we help 嘅問題,我諗其實可以一齊度個懶人包 share 畀外國人?除左簽署/罷睇花木蘭/摺紙challege嗰D之外,仲有冇其他實際行動可以做,例如 929全球反共遊行?過左 929 之後又有冇新行動佢地可以參與?等等

利申:撐勇武、撐前線、愛獅鳥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞