鬼佬教授︰你地曾經很多攻勢,但為什麼現在只沉迷每週和警察打鬥?

5001 回覆
11856 Like 84 Dislike
推啊
好主意
啱,要智取
搵油水都冇問題?你以為係大陸呀?

好聽係搵油水,其實係貪污腐化

改善腐敗,當然要投票比正直嘅人

拎多一份資源都好

鼓勵投票,鼓勵民主
pish
多d和理非出黎,班狗安安靜靜,勇武就可以抖下。以上情況純粹妄想
推佢老母啊!!!!
同埋唔好失焦
呢個好呀
知唔知健力士幾多人大合唱?
唔知我地有冇機會破
可以招集海外一齊唱就好
push
有人仲係以撚狗為主要目標
其實我覺得鬼佬又誇張咗

上兩星期願榮光唱到上nytimes,美領事館一樣好精彩

但啱啱呢個禮拜又同班狗玩兩日先覺得密咗唧

下星期又反共加十一,一樣好精彩
Push推Pish
公平、自由、民主、公義、人權得來不易
漫長的道路上需要你支持我,我扶持你
有時惘然若失,但我們也要自信往前邁步
有咩嘢唔想失去,就努力捍衛守護
現在就用自己雙手實踐夢想,迎接未來

短期目標:改善抗爭能力,提升身份認同
建議:各有各做
中期目標:區議會(94%民主產生)
建議:關注身邊人,團結一致,各有各做
長期目標:強化民主陣營勢力
建議:抗爭生活化,減少比錢極權陣營
終極目標:民選議會、民選政府
建議:國際戰線、傳播思想、滲透內部

公務員:小隱於野,中隱於市,大隱於朝
和勇合一:1.合法之下,最大勇武
2. 做任何事,永不被捕

@謠言係疫症•不傳播•去求診•澄清藥
@FakeNews係Cancer•不擴散•求事實•割
@接觸資訊時,腦袋要清醒

只要爭取民主團火未熄,還是有機會達成
衛城革命,生活抗爭;拖垮邪惡,打倒腐敗
@Template@
每日任務:1. 讀書、識法律2.運動、鬥長命3.幫襯良心商店、抵制送中商戶4.開AC玩國際戰線 (Twitter, IG, Facebook, Reddit)5.多發佈正面資訊、冷處理負面POST6.十點咆哮發泄7.訓覺前思考思考思考下,各有各做
每星期任務:1. 低消費、高儲蓄、罷買日2. 教育家中兩老3. 去連儂牆幫手
每月任務:1. 換美金,走資2. 陪審員/派傳單/放映會/各有各做
或者做唔足,但我會堅持;Best effort,你呢?民主尚未成功,同志仍需努力
Twitter 共識頻道 https://t.me/twittermansyunzou
理非可以做的事https://t.me/TakeActionWithYou
良心與無良商戶https://www.wordsofmouth.net/
@Template@
Version 2019.09.24
Agger
勇武唞下
其實個個話對準政權 咩行動先係對準政權 除咗打狗 攻擊重要政府建築之外諗唔到 不過好過日日打廢老
廢老唔係唔要打 但係唔係主菜
又話兄弟爬山 各有各做
但剩係見到點樣怪責勇武手足
坦白講 一場抗爭係要一齊打
點解規定邊日你要做咩做乜
就係為左啲咩畫面靚 外國傳媒報到悶 入健力氏紀錄

以家係搞革命牙
唔係湊人數做完個畫面 上哂國際頭版就贏牙
搞革命從來就係預左會有被捕 流血架啦
唔係以為唔洗付出就有收獲嗎?

外媒幫到你幾多牙?
上哂國際就會回應五大訴求啦咩?

連自己都唔出力 下下聽人講
我想知個教授除左睇報紙
有冇落過現場睇下發生咩事

剩係聽佢鳩up個健力氏紀錄都笑大人個口啦

大家叫緊光復香港 時代革命
其實知唔知當中個意思係咩?

不如諗清楚先好叫口號啦 唔好叫完又唔做
口號從來都要靠行動帶出佢嘅靈魂

當勇武都唔嫌你搞人鏈唱歌
你地班人就怪人地掛住打popo 打藍絲

你連自己都無落過場憑咩怪人地 唔係勇武打藍絲
佢地會肯收儉啲 唔成班福建幫揸刀周街遊

自己唔敢做嘅嘢就唔好怪手足做
唔好成日講畫面唔靚 每一個畫面係靠文宣去解釋

唔係要文宣黎做咩 我按你預設嘅場景做
就唔撚洗要文宣啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞