[樓價升跌冇人知,投資自理]低調置業討論區(15)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
btw 我呀媽 個fd既老公有 cancer 咁有日覆完診 返到屋企就去左 賣樓果陣 對家會知 點解既 當凶宅?

有冇人知點解

去左果個係業主?

2公婆

對家係買家
btw 我呀媽 個fd既老公有 cancer 咁有日覆完診 返到屋企就去左 賣樓果陣 對家會知 點解既 當凶宅?

有冇人知點解

去左果個係業主?

2公婆

層樓有佢名就會有,張契會提及到個業主係邊度過身,醫院過身好似就會寫醫院,但唔會提及咩事過身,所以我估買家會當係凶宅。

有冇人知點解

去左果個係業主?

2公婆

層樓有佢名就會有,張契會提及到個業主係邊度過身,醫院過身好似就會寫醫院,但唔會提及咩事過身,所以我估買家會當係凶宅。

on9 病死點會係兇宅
佢係咪expect所有人一死就會變厲鬼?

有冇人知點解

去左果個係業主?

2公婆

on9 病死點會係兇宅

之前有AA介紹藍田居屋盤比我
話特別平因為業主老豆病死左十幾日先比人發現 未必按到/ 按足
等收樓真係等到頸都長埋

我等咗兩個幾月 後日終於可以上去望下
兩個禮拜後收樓
等收樓真係等到頸都長埋

兩個禮拜後收樓

我仲耐呀,要等多年幾

有冇人知點解

去左果個係業主?

2公婆

on9 病死點會係兇宅

好耐之前 可能想壓價

有冇人知點解

去左果個係業主?

2公婆

on9 病死點會係兇宅

以前聽返嚟,真假唔知,有個鬼佬一家住係兇宅,啲杯碟經常自己郁動,嗰家人完全唔怕,每次返到屋企必講 「鬼先生、我們回來了」,從來相安無事

有冇人知點解

去左果個係業主?

2公婆

on9 病死點會係兇宅

以前聽返嚟,真假唔知,有個鬼佬一家住係兇宅,啲杯碟經常自己郁動,嗰家人完全唔怕,每次返到屋企必講 「鬼先生、我們回來了」,從來相安無事

講英文?

有冇人知點解

去左果個係業主?

2公婆

on9 病死點會係兇宅

講英文?

應該係啦,如果我會問埋六合彩金多寶嘅number

有冇人知點解

去左果個係業主?

2公婆

on9 病死點會係兇宅

講英文?

應該係啦,如果我會問埋六合彩金多寶嘅number

咁個仙人應該都有返咁上下教育水平
[quote] 新地(00016)旗下南昌站上蓋匯璽與indigo合作,新地代理總經理陳漢麟表示,為開放式至2房單位提供傢俬套餐,買家只須付4.28萬至9.488萬元,暫未有限額,即本周六發售的309伙中,開放式至2房買家均可使用。[quote]

好適合我呢D咩都唔想諗既人

變左apartment咁一式一樣
林鄭都係鳩up,房屋條例寫明未補地價居屋只能自住,要俾佢地出租就要上立法會修例

9 up O既野無成本架嘛
大家留意下過往十幾個POST 幾多人問租唔租得呀果D 就知道好多香港人,尤其上一代有樓果D 其實好無知 電視討論呢D 節目只需要爆D 夠響O既野吸引D 睇電視O既傻仔就夠
反正選委投邊個根無同電視辯論內容無關

之前香討度講左一輪,佢呢個計劃要同社企夾,只會租比低收入或輪候公屋既人,租金約市價2-4成。
即係你個隻單位,出面租到1萬,你未補居屋最多租4千,但你又無得選租比咩人。
變相係拎番d 未補居屋,歸番入來當公屋租比人,如果你係業主,你重會唔會參加?
【全國兩會】李克強:住宅70年産權續期沒有前置條件 將盡快出台方案
2017年03月15日 上午12:43

奧Sir既2047都就快收皮
【全國兩會】李克強:住宅70年産權續期沒有前置條件 將盡快出台方案

可以講2117啊 2177,2177

可以講2117啊 2117,2117
等收樓真係等到頸都長埋

兩個禮拜後收樓

我仲耐呀,要等多年幾

我都係仲要等多年幾
巴打買邊度?
等收樓真係等到頸都長埋

兩個禮拜後收樓

我仲耐呀,要等多年幾

我都係仲要等多年幾
巴打買邊度?

由15年等到而家 仲有半年
等收樓真係等到頸都長埋

兩個禮拜後收樓

我仲耐呀,要等多年幾

我都係仲要等多年幾
巴打買邊度?

元朗[black]屏欣[/black]
海航又中啟德地

可以講2117啊 2177,2177

世界沒日
等收樓真係等到頸都長埋

兩個禮拜後收樓

我仲耐呀,要等多年幾

我都係仲要等多年幾
巴打買邊度?

屌,鄰居
等收樓真係等到頸都長埋

兩個禮拜後收樓

我仲耐呀,要等多年幾

我都係仲要等多年幾
巴打買邊度?

屌,鄰居

諗裝修諗成點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞