[樓價升跌冇人知,投資自理]低調置業討論區(15)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
嘩卓爾居14年咁平架咋
嘩卓爾居14年咁平架咋

可能寫錯,2014年應該450以上
2014真係有一間712尺3球成交,卓爾居,但係特別例子,唔知點解

2014真係有一間712尺3球成交,卓爾居,但係特別例子,唔知點解

當時買到真係發發

當時買到真係發發

我諗係親人自讓,之前瓏門都有一間係咁嘅,業主同個買家同姓,平足一成有多,應該親人嗰種
等收樓真係等到頸都長埋

我等咗兩個幾月 後日終於可以上去望下
兩個禮拜後收樓

我仲耐呀,要等多年幾

我都係仲要等多年幾
巴打買邊度?

元朗[black]屏欣[/black]

屌,鄰居

諗裝修諗成點

開始畫圖用software試擺位,同睇下出面裝修有咩風格岩用咋

我去過沙田宜家睇,果邊有個水泉澳示範單位幾有參考價值

沙田 Megabox宜家都去過
兩邊都有示範單位

你sofa會點放我見有人放大牆果邊但咁樣要改電制和天線位

我打算放廁所牆對面 (廁所牆放電視),靠窗位置先放餐枱
最近掙扎緊用唔用木紋磚

咁放好似要改電制天線位,餐台仲煩緊放邊,之前都有諗過放Windows果邊又諗過放L個角落位

廁所牆有電制同天線位,咩鳩都唔駛改

你一房定二房

兩邊都有示範單位

最近掙扎緊用唔用木紋磚

咁放好似要改電制天線位,餐台仲煩緊放邊,之前都有諗過放Windows果邊又諗過放L個角落位

你一房定二房

一房
巴打呢?

兩邊都有示範單位

最近掙扎緊用唔用木紋磚

你一房定二房

一房
巴打呢?

到我揀既時候2房得返10/F以下,所以唔揀,揀咗高層一房

兩邊都有示範單位

最近掙扎緊用唔用木紋磚

你一房定二房

一房
巴打呢?

你係咪肯定天線位係洗手間牆身果邊 我印象睇過房署條片好似唔係大廳大牆果邊

最近掙扎緊用唔用木紋磚

你一房定二房

一房
巴打呢?

你係咪肯定天線位係洗手間牆身果邊 我印象睇過房署條片好似唔係大廳大牆果邊

我記得2邊牆都有,你唔係改去門口位 / 房入面就問題不大

最近掙扎緊用唔用木紋磚

你一房定二房

一房
巴打呢?

我記得2邊牆都有,你唔係改去門口位 / 房入面就問題不大

更正:我印象睇過房署條片天線和電制位唔係洗手間牆果邊
有無啟德區準業主 (開荒牛)?
揮手

K City

一樣
你係Tower幾?
美國+0.25
美國+0.25

金油升
樓升
希望唔好跌啦 剛剛入市⋯
希望唔好跌啦 剛剛入市⋯

符合預期加息都驚 奧神日日係到你有排驚
轉啲舊時賣樓廣告睇吓,重慶大廈個廣告有趣

奧sir話呢啲價格先啱數
係上面啲廣告,以前供樓十年,試過廿厘息,加0.25根本冇影響,另外Trump家族都係地產發展商,你話加得幾多,今年3次,出年2次,加係為咗減,呢20年可以連任嘅美帝都係減息印銀紙嘅,加息嘅統統掃帚出門,耶倫玩埋今年收檔,下一個上任者必須配合Trump,睇吓我𨳊估如何?
轉啲舊時賣樓廣告睇吓,重慶大廈個廣告有趣

奧sir話呢啲價格先啱數

有無睇過聯邦新樓廣告
冇睇過嗰個廣告𡃓
冇睇過嗰個廣告𡃓

我都無睇過,老母以前話睇過話個口號好正,聯邦新樓正,聯邦新樓平
轉新工...忙得 hihi .. 要上來減下壓
冇睇過嗰個廣告𡃓

我都無睇過,老母以前話睇過話個口號好正,聯邦新樓正,聯邦新樓平

以前冇地產aa,業主登小廣告賣樓,買家睇啱傾好價揾律師樓做相關文件,交吉,買新樓走去售樓處買就ok
冇睇過嗰個廣告𡃓

以前冇地產aa,業主登小廣告賣樓,買家睇啱傾好價揾律師樓做相關文件,交吉,買新樓走去售樓處買就ok

好似幾好,宜家又多咗網
http://hkm.appledaily.com/detail.php?issue=20170315&guid=56431405&category_guid=7015342&category=instant

嘉湖山莊業主賠定 再加價70萬放售

消息指,景湖居14座低層H室,實用面積550方呎,三房間隔,本月3日以430萬元售出,買賣雙方須於今日簽定正式買賣合約,惟業主看好後市,決定賠定不賣。代理指,個客今日衝落來分行說不賣,並準備好現金,除向買家賠定10萬元外,亦向代理賠足佣金共8.6萬元,即是次悔約損失18.6萬元,但業主隨即將物業加價70萬元,至500萬元重新放售,呎價9,091元。買家就慘,買樓畀人撻,雖獲賠定10萬元,但過去兩周樓價急升,同類單位已升至450萬元,賺十萬都買唔返。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞