[樓價升跌冇人知,投資自理]低調置業討論區(15)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
隔離個尚悅 post 點解可以講咁耐

有人發皮四

有人發皮四

尚悅個位真係差d

有人發皮四

尚悅個位真係差d

又要屌又要有限budget
樓已收 過左第一關到第二關裝修

有人發皮四

尚悅個位真係差d

唔只個位
積差 用料差 手工差
諗得尚悅都好似係區外客比aa水入去睇

利申 識人入元朗睇樓,最後比aa帶睇尚悅

呢道有尚悅巴打嫁
巴打們點睇雙寓
匯璽先加後減名係咩玩法?
如果我老母中左, 可以加我名, 然後減我老母名?

冇留心聽
等收樓真係等到頸都長埋

我等咗兩個幾月 後日終於可以上去望下
兩個禮拜後收樓

我仲耐呀,要等多年幾

我都係仲要等多年幾
巴打買邊度?

元朗[black]屏欣[/black]

屌,鄰居

諗裝修諗成點

開始畫圖用software試擺位,同睇下出面裝修有咩風格岩用咋

有人發皮四

尚悅個位真係差d

唔只個位
積差 用料差 手工差
諗得尚悅都好似係區外客比aa水入去睇

利申 識人入元朗睇樓,最後比aa帶睇尚悅

呢道有尚悅巴打嫁

自己衡量喇,講真元朗真係無乜平既新樓,要新就要咁
等收樓真係等到頸都長埋

兩個禮拜後收樓

我仲耐呀,要等多年幾

我都係仲要等多年幾
巴打買邊度?

屌,鄰居

諗裝修諗成點

開始畫圖用software試擺位,同睇下出面裝修有咩風格岩用咋

我去過沙田宜家睇,果邊有個水泉澳示範單位幾有參考價值
巴打們點睇雙寓

我唔睇好,食晒幾年升幅,只係海景價錢貼近瓏門
上周五接獲15份標書,位於啟德第1L區2號地盤的新九龍內地段第6563號的用地,今天公布招標結果。該地地盤面積約102,064平方呎,指定作私人住宅用途。最低及最高的樓面面積分別為330,691平方呎及551,138平方呎。
中原測量師行執行董事張競達表示,早前入標反應不俗的啟德第1L區2號地皮,現以74.405億元批出,樓面呎價13,500元,造價符合預期。市傳地皮獲投得該地兩旁地皮的中資財團奪得,中資財團為求穩奪該幅位處中間的地皮,以高價奪地亦無可厚非。計及該地,該中資財團已四度奪得區內住宅用地,地價總值逾272億元,相信可起強大協同效應,亦反映財團看好啟德未來發展。
等收樓真係等到頸都長埋

兩個禮拜後收樓

我仲耐呀,要等多年幾

我都係仲要等多年幾
巴打買邊度?

屌,鄰居

諗裝修諗成點

沙田 Megabox宜家都去過
兩邊都有示範單位
等收樓真係等到頸都長埋

兩個禮拜後收樓

我仲耐呀,要等多年幾

我都係仲要等多年幾
巴打買邊度?

屌,鄰居

諗裝修諗成點

兩邊都有示範單位

你sofa會點放我見有人放大牆果邊但咁樣要改電制和天線位

冇留心聽

如果係堅, 聽日全家出動
等收樓真係等到頸都長埋

兩個禮拜後收樓

我仲耐呀,要等多年幾

我都係仲要等多年幾
巴打買邊度?

屌,鄰居

諗裝修諗成點

兩邊都有示範單位

我打算放廁所牆對面 (廁所牆放電視),靠窗位置先放餐枱
最近掙扎緊用唔用木紋磚

冇留心聽

入左飛?

冇留心聽

入左飛?

等收樓真係等到頸都長埋

兩個禮拜後收樓

我仲耐呀,要等多年幾

我都係仲要等多年幾
巴打買邊度?

屌,鄰居

諗裝修諗成點

兩邊都有示範單位

最近掙扎緊用唔用木紋磚

咁放好似要改電制天線位,餐台仲煩緊放邊,之前都有諗過放Windows果邊又諗過放L個角落位

冇留心聽

如果係堅, 聽日全家出動

邊度聽

咁同炒樓花有咩分別
等收樓真係等到頸都長埋

兩個禮拜後收樓

我仲耐呀,要等多年幾

我都係仲要等多年幾
巴打買邊度?

屌,鄰居

諗裝修諗成點

兩邊都有示範單位

最近掙扎緊用唔用木紋磚

咁放好似要改電制天線位,餐台仲煩緊放邊,之前都有諗過放Windows果邊又諗過放L個角落位

廁所牆有電制同天線位,咩鳩都唔駛改
[quote]匯璽先加後減名係咩玩法?

冇留心聽

入左飛?

[/quote[i]]

咁你會唔會抽滙璽?

佢係分a組同b組!

a組就可加名減名
*加名(配偶、父母子女或兄弟姊妹)減名( 配偶、父母、子女、兄弟、姊妹、祖父母、外祖父母、孫、 孫女、外孫及外孫女)*
可直接加名
可直接減名
可先加後減
但不可先減後加

b組就可加名不可減名轉名
(可加配偶、父母子女或兄弟姊妹)
[quote]匯璽先加後減名係咩玩法?

冇留心聽

入左飛?

[/quote[i]]

咁你會唔會抽滙璽?

佢係分a組同b組!

a組就可加名減名
*加名(配偶、父母子女或兄弟姊妹)減名( 配偶、父母、子女、兄弟、姊妹、祖父母、外祖父母、孫、 孫女、外孫及外孫女)*
可直接加名
可直接減名
可先加後減
但不可先減後加

b組就可加名不可減名轉名
(可加配偶、父母子女或兄弟姊妹)

入飛可以搵我 回佣no problem

Can Whatsapp 67375442
【新界成交】萬景峯實呎16332元 近期高價

【更新成交】

中原地產丘漢偉表示,荃灣萬景峯6座高層C室,建築面積801方呎,實用面積597方呎,三房間隔,以975萬元高價沽出,建築呎價12,172元,實用呎價16,332元。買家為投資者,看好荃灣區租務市場前景,決定入市上址,單位市值月租25,000元,回報3.1厘。原業主2009年以489萬元買入,獲利486萬元,升值99.4%。

【馬鞍山:翠擁華庭三房1020萬易手 分層戶新高】

世紀21奇豐物業蔡蓓表示,馬鞍山翠擁華庭15座中層D室,建築面積1,202方呎,實用面積933方呎,議價30萬元,以1,020萬元沽出,建築呎價8,486元,實用呎價10,932元,創該屋苑分層戶成交價新高。原業主2004年12月購入作價394萬元,獲利626萬元,升值1.6倍。

【屯門:卓爾居三房815萬沽 實呎高見11447元】

美聯物業謝志遠表示,屯門卓爾居5座中層C室,建築面積928方呎,實用面積712方呎,三房連套房間隔,以815萬元成交,建築呎價8,782元,實用呎價11,447元,屬近期高價。買家為一名用家,見單位間隔四正,屋苑配套佳,故決定入市作自住之用。原業主2014年9月以300萬元購入,獲利515萬元,升值1.7倍。

【市區成交】柏景灣低層三房實呎2萬易手

【更新成交】

利嘉閣地產徐錦榮透露,大角咀柏景灣8座低層D室,建築面積982方呎,實用面積737方呎,三房連套房另士多房間隔,議價12萬元,以1,488萬元易手,建築呎價15,153元,實用呎價20,190元。原業主2000年7月以407.9萬元買入,獲利1,080.1萬元,升值2.6倍。

【鴨脷洲:海怡半島兩房905萬售 實呎14836元】

中原地產盧鏡豪表示,鴨脷洲海怡半島4座海韻閣中高層F室,建築面積748方呎,實用面積610方呎,兩房連套房另多用途房間隔,望部份海景,以905萬元連租約易手,建築呎價12,099元,實用呎價14,836元。單位現收月租18,000元,回報2.4厘。原業主2012年3月以538萬元買入,獲利367萬元,升值68.2%。

【大角咀:港灣豪庭兩房賣678萬 實呎15409元】

中原地產黃家全表示,大角咀港灣豪庭10座高層F室,建築面積601方呎,實用面積440方呎,為屋苑大兩房戶,剛以678萬元易手,建築呎價11,281元,實用呎價15,409元。原業主2012年7月以399萬元買入,獲利279萬元,升值69.9%。

【北角半山:賽西湖大廈低層2080萬沽 實呎18505元】

中原地產林志達透露,北角半山賽西湖大廈13座低層B室,建築面積1,260方呎,實用面積1,124方呎,三房連套房另工人套房間隔,累積減價70萬元,以2,080萬元連車位易手,建築呎價16,508元,實用呎價18,505元,屬市價成交。買家屬於外區用家。原業主早於1989年以193萬元連車位買入單位,獲利1,887萬元,升值9.8倍。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞