[樓價升跌冇人知,投資自理]低調置業討論區(15)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我都簽了
馬鞍山

馬鞍山邊度?
岩岩係九龍灣買左樓,唔係淘x,唔係得x,唔係居屋
4xx
2房單位
有排供

又一巴打上車

幾呎?
我都簽了
馬鞍山

馬鞍山邊度?

馬鐵上面
我都簽了
馬鞍山

恭喜
幾錢幾呎?
我都簽了
馬鞍山

馬鞍山邊度?

馬鐵上面

恭喜巴打
第幾期
Agent 話唔好同第間行講放左幾錢,正常做法?

開放式巴打 匯璽呢個同酒店無異

滙壐呢個開放式係咪要6百粒

成間酒店房咁
長住點算
元朗尚悅樓齡只有4年,屋苑有會所,兩房樓價400多萬元有交易,吸引不少年輕上車客入市,本月已錄10宗二手成交,表現優於不少上車盤。

有居住荃灣網民,就想同屋企人搬入尚悅。但樓價低水必有因,大部份網民就叫事主三思,尚悅交通配套不及荃灣市區完善,屋苑村巴班次疏落,步行至元朗西鐵站至少要20分鐘。樓價高企,有網民就認為買樓要「睇餸食飯」,交通、樓價及居住環境之間,要學懂如何取捨。

http://ps.hket.com/article/1711762

睇餸食飯啦朋友

怕第2個agent同你講有人出高價
不過都已經簽左臨約 佢應該wfc

怕第2個agent同你講有人出高價
不過都已經簽左臨約 佢應該wfc

我之前賣樓AA直頭叫我唔好講間屋賣左,有其他AA打黎就話封盤唔賣
元朗尚悅樓齡只有4年,屋苑有會所,兩房樓價400多萬元有交易,吸引不少年輕上車客入市,本月已錄10宗二手成交,表現優於不少上車盤。

有居住荃灣網民,就想同屋企人搬入尚悅。但樓價低水必有因,大部份網民就叫事主三思,尚悅交通配套不及荃灣市區完善,屋苑村巴班次疏落,步行至元朗西鐵站至少要20分鐘。樓價高企,有網民就認為買樓要「睇餸食飯」,交通、樓價及居住環境之間,要學懂如何取捨。

http://ps.hket.com/article/1711762

睇餸食飯啦朋友

份報紙要比返credit連登巴打

睇餸食飯啦朋友

「睇餸食飯」係呢度名言

記者朋友,下次出埋User 名好喎
又黎LM,仲有一年就可以搬,等到J都長
我都簽了
馬鞍山

馬鞍山邊度?

馬鐵上面

恭喜巴打
第幾期

4期望山高層
最細個隻338呎
萬4蚊呎
我都簽了
馬鞍山

馬鞍山邊度?

馬鐵上面

恭喜巴打
第幾期

4期望山高層
最細個隻338呎
萬4蚊呎

而家頭3期都差唔多萬五蚊呎

成間酒店房咁
長住點算

私隱冇問題,有需要可以喺三面床邊落屏風或者天花簾,好似病房咁。

睇餸食飯啦朋友

「睇餸食飯」係呢度名言

又上黎抄post出文

成間酒店房咁
長住點算

酒店式設計唔係FOR你長住,去旅行短住咪無問題
我都簽了
馬鞍山

馬鞍山邊度?

馬鐵上面

恭喜巴打
第幾期

4期望山高層
最細個隻338呎
萬4蚊呎

33x 呎, 新港城?
我都簽了
馬鞍山

馬鞍山邊度?

馬鐵上面

恭喜巴打
第幾期

4期望山高層
最細個隻338呎
萬4蚊呎

33x 呎, 新港城?

Ys

睇餸食飯啦朋友

「睇餸食飯」係呢度名言

記者朋友
下個post 改個爆啲既名

睇餸食飯啦朋友

「睇餸食飯」係呢度名言

記者朋友
下個post 改個爆啲既名

咁仲叫唔叫低調

唔止得一間AA既

無回佣就唔搵啦

全部唔回,我直接經發展商買啦

即係AA 同公司扯貓尾?
AA應承左回佣, 但係公司反口話無批准過?
黃色咁大間都信唔過?
究竟邊間公司信得過?
有乜野辦法保障自己?

黃色果間成日都聽到回佣出事咁

之前都好似出過事

唔係話一定要拎左回佣紙先架咩?
又話張紙上面要分區經理定乜乜物物簽左先算數

建議用紅啦,好似未聽過出事

醜聯同(外族)2間一向都出爛仔
我都簽了
馬鞍山

年尾小心公司 cut 人.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞