[樓價升跌冇人知,投資自理]低調置業討論區(15)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
《匯璽》18-3-2017 🅰️組
😱😱😱😱376台客登記
登記數量 截至 9:45
就算有a組飛都唔一定開到單
想問下大家

簽左正約後 洗唔洗即刻買家居寶/火險? 本身諗住收左樓先買 但 上網話最收簽完就買

火險做按揭銀行都逼你買啦 !! 一定要買 !!

除非你唔係住屋苑,火險多數屋苑管理費包左,問管理處拎張policy cover

家居寶就自己諗下大唔大機會俾人偷野,火燭,唔記得關水喉搞到水浸
想問下大家

簽左正約後 洗唔洗即刻買家居寶/火險? 本身諗住收左樓先買 但 上網話最收簽完就買

除非你唔係住屋苑,火險多數屋苑管理費包左,問管理處拎張policy cover

家居寶就自己諗下大唔大機會俾人偷野,火燭,唔記得關水喉搞到水浸

我律師有講過話簽完正約其實新業主係要承擔風險
不過問過幾個保險AGENT都好似好少做呢個時間既家居保險
唉屌,最後買唔成,業主唔賣。

呢啲市係咁

賺左d訂可以租多陣樓

我諗巴打係俾細訂前業主反價或者封盤
今日睇雜誌見到有人講
樓價升到咁,除左土地問題之外
仲有一個重點係,香港中低風險投資出路唔夠
香港地上一輩既人唔小都幾有錢
多到唔知點用,最後只好簡買樓,所以先咁多人接貨
12:00! 再抽過 主呀 保佑我
幾個新盤都搶爆

巴打買邊呀? 想換樓都驚人地唔賣

AA 一早打來就鋤我價
今日睇雜誌見到有人講
樓價升到咁,除左土地問題之外
仲有一個重點係,香港中低風險投資出路唔夠
香港地上一輩既人唔小都幾有錢
多到唔知點用,最後只好簡買樓,所以先咁多人接貨

呢樣真,股票又專劏老散
老一輩智慧係磚頭穩陣過股票
邊個話無投資客?
幾個幾個單位咁買
邊個話無投資客?
幾個幾個單位咁買

睇邊個盤

匯璽多數係

Monterey 星漣海應該用家多過投資

Btw 抽到先算
依家新盤第一輪抽到好似抽到新股咁必賺

有冇人知淨係搬一張雙人床床褥幾錢到?
Gogovan叫架hiace得唔得?

可以,gogovan按行車距離收費,雙人床褥有機會要拆網
邊個話無投資客?
幾個幾個單位咁買

一張樓契十個單位,以前用公司hold樓嘅有錢佬親身落場「首置」,買完搵律師分契,變返10間,加辣已經廢咗武功,幫發展商製造大手客

補充,可以要求新/舊車,但指定hiace跖知得唔得

Sosad 巴打, 有無簽左臨簽?
想問下大家

其實最驚係裝修期間有d爆水喉之類既野整濕整爛人地d野

係咪落單果時講明話搬雙人床床肉就得?

gogovan只係運貨,貨物要自己搬,可以問司機搬埋收幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞