[樓價升跌冇人知,投資自理]低調置業討論區(15)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
今日拜完四角
搵左師傅上黎報價

其實大家有無啲咩搵師傅小技巧?

想問下收樓果日拜4角 , 係咪普通拜就ok? 洗唔洗請人拜?

網上有好多教學,衣紙舖又會教你
我都係自己搞

Thanks 巴打

係咪收樓果闈就要? 定裝修完左先拜?
今日拜完四角
搵左師傅上黎報價

想問下收樓果日拜4角 , 係咪普通拜就ok? 洗唔洗請人拜?

我都係自己搞

Thanks 巴打

係咪收樓果就要? 定裝修完左先拜?
有無AA 係度
匯璽2房8.5m 果隻
回佣回幾多
岩價搵你入票

Telegram:Mickey Wong
一半
今日拜完四角
搵左師傅上黎報價

我都係自己搞

Thanks 巴打

收樓後 裝修前拜

裝完修仲有入伙儀式做。

拜四角係順手拜埋保佑裝修順利,打個招呼咁。

其實我平時都唔拜神,但做左心安啲

無人理奧神

我有理佢
今日拜完四角
搵左師傅上黎報價

我都係自己搞

Thanks 巴打

收樓後 裝修前拜

裝完修仲有入伙儀式做。

唔使收樓果日即做嫁ma? 小弟聽日收樓
今日拜完四角
搵左師傅上黎報價

我都係自己搞

Thanks 巴打

收樓後 裝修前拜

裝完修仲有入伙儀式做。

唔駛,去新浪通勝搵個日子啱祭祀就ok
我都唔係即日做
今日拜完四角
搵左師傅上黎報價

我都係自己搞

Thanks 巴打

收樓後 裝修前拜

裝完修仲有入伙儀式做。

我都唔係即日做

Thanks
今日拜完四角
搵左師傅上黎報價

我都係自己搞

Thanks 巴打

收樓後 裝修前拜

裝完修仲有入伙儀式做。

我都唔係即日做

Thanks

你預要搞兩三個鐘,要等啲香燒晒同化寶再掃地
有無AA 係度
匯璽2房8.5m 果隻
回佣回幾多
岩價搵你入票

搭單問將軍澳可以回幾多?
肯唔肯簽咗紙先入票?
律師費 幾錢先合理?
地產幫我搵左間 7800 +雜費
合理嗎?
律師費 幾錢先合理?
合理嗎?

盡量唔好用地產轉介,自己搵會中立啲

7800你搵葉謝鄧都係差唔多價,其他細啲嘅仲平
呢度有巴打報過5500
律師費 幾錢先合理?
合理嗎?

呢度有巴打報過5500

我有個fd 推介過一個5500 係中環既, 但打上去覺得佢D 態度麻麻所以就算, 最後AA 介紹左個6000 既, 都係係中環既

你地回佣有幾多?
諗住聽日入將軍澳

有個相熟經紀之前幫我朋友買600萬回得5萬 重要入紙前無簽回扣紙

唔過一半50% 即刻搵第二個入
佢實契弟咁求你 都時再R多D

通常要回幾多先好簽??

通常係寫樓價% 定係佣金%?
點樣知佢佣金有幾多%
有無回佣紙 sample 睇睇?

我果層2手樓 冇佣回 要比1%

其實依家有無AA肯入飛前簽回佣紙?
好似幾間都夾晒計咁

總有AA 會肯簽 唔簽果D 抽中咪葡萄

入票前要簽,但正常入票前都簽唔曬咁多個人既名 張野一日未簽曬名一日都係廢的

咁即係其實無辦法保障自己?
網上 search 話揀樓時更加兵荒馬亂
佢話搵唔到經理/董事簽
你都奈佢唔何
但係又一定要佢簽返名先至簽到臨約
即係博你難得抽中
就算佢反口唔回佣你都會照買樓咁
紅黃藍綠邊間信譽好D?
有無啟德區準業主 (開荒牛)?
揮手
律師費 幾錢先合理?
合理嗎?

呢度有巴打報過5500

我有個fd 推介過一個5500 係中環既, 但打上去覺得佢D 態度麻麻所以就算, 最後AA 介紹左個6000 既, 都係係中環既

6000係咪 未計 擔保人 同 雜費?
律師費 幾錢先合理?
合理嗎?

呢度有巴打報過5500

我都係經AA搵6000
岀面自己搵過一個都係6000
所以用返AA嗰個算
想問下搵按揭臨約係咪俾副本就得
律師費 幾錢先合理?
合理嗎?

呢度有巴打報過5500

全包嫁啦, 我聽過有人4000 搞掂, 但唔知包左D雜費未

通常要回幾多先好簽??

通常係寫樓價% 定係佣金%?
點樣知佢佣金有幾多%
有無回佣紙 sample 睇睇?

我果層2手樓 冇佣回 要比1%

其實依家有無AA肯入飛前簽回佣紙?
好似幾間都夾晒計咁

總有AA 會肯簽 唔簽果D 抽中咪葡萄

入票前要簽,但正常入票前都簽唔曬咁多個人既名 張野一日未簽曬名一日都係廢的

咁即係其實無辦法保障自己?
網上 search 話揀樓時更加兵荒馬亂
佢話搵唔到經理/董事簽
你都奈佢唔何
但係又一定要佢簽返名先至簽到臨約
即係博你難得抽中
就算佢反口唔回佣你都會照買樓咁
紅黃藍綠邊間信譽好D?

搵有番咁上下年紀既AA 好d
後生既易轉行 無咩負擔睇錢重
我果陣搵綠色 都係無經理簽名 成功回到
靠自己係咁chur 個aa
回左2/3佣
入伙聽樓上樓下講回到2.5/3
有無AA 係度
匯璽2房8.5m 果隻
回佣回幾多
岩價搵你入票

搭單問將軍澳可以回幾多?
肯唔肯簽咗紙先入票?

肯 可以簽晒先入

你俾正本佢佢都係take copy, 我果陣直頭俾左份用手機影既相再print 出嚟既version 去搞
律師費 幾錢先合理?
合理嗎?

呢度有巴打報過5500

6000有無電話?
想打去問下

你俾正本佢佢都係take copy, 我果陣直頭俾左份用手機影既相再print 出嚟既version 去搞
咁俾律師係咪正本
律師費 幾錢先合理?
合理嗎?

呢度有巴打報過5500

全包咁抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞