[樓價升跌冇人知,投資自理]低調置業討論區(15)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
巴打們
我本身係自住但
岩岩收到業主電話
話佢新屋未裝好修
想係成交後租多兩個月
咁樣有冇問題

有咩問題
當租2個月比佢

唔好睇少, 好多潛在問題

你按幾多?
如果唔夠5成, 佢兩個月之後又租多兩個月(OR 唔交租)
你點攪? 小心小心

我按7成
成交後簽租約
一次比哂兩個月既錢
佢想再租我都唔會比

問題係我做7成按

提就提左你
自己小心
首置買家零議價購入元朗YOHO MIDTOWN第6座極高層B室,單位實用面積約475方呎,為2房間隔,座向西北,以680萬元售出,實用呎價約14,316元。據悉,原業主在2012年10月以約468萬元買入上述單位,期內帳面獲利212萬元。

西北單位都搶

YOHO MIDTOWN 14.3k唔算貴,
上個月YOHO TOWN 14.1k 成交先誇張

聽講Grand YOHO今日開始收樓
YOHO MALL 3個商場今個月內有天橋連埋一齊

成個Yoho 系最黎入曬伙住到幾多人,成個小城市咁

後*

連新元中, YOHO 4期完成後, 估計有10,000個單位,

應該有2-3萬人

之後元朗會好多人

西鐵元朗站

仲未計朗屏
個客成個過程抽獎簡樓都冇講過回佣
岩岩約聽日簽正約叫我回2.5% 匯璽開放式邊有咁高佣

巴打做開幾%?留個tg?

直接電話啦 96162039 留tg比人果d我覺得係怕比人起底先會留
岩岩收到人地sd 黎話美聯Monterey 嚴禁回佣
有無人知北角維港頌幾時有得睇樓
哈哈緊西鐵,隔離有A小姐同B小姐講,阿邊個租緊大圍金獅200幾呎,9000幾蚊,B小姐話,點住呀,A小姐話,某君唔係話屯門喎,屯門佢梗唔落喎
哈哈緊西鐵,隔離有A小姐同B小姐講,阿邊個租緊大圍金獅200幾呎,9000幾蚊,B小姐話,點住呀,A小姐話,某君唔係話唔要屯門喎,屯門佢梗唔落喎
哈哈緊西鐵,隔離有A小姐同B小姐講,阿邊個租緊大圍金獅200幾呎,9000幾蚊,B小姐話,點住呀,A小姐話,某君唔係話唔要屯門喎,屯門佢梗唔落喎

wfc

唔止得一間AA既
哈哈緊西鐵,隔離有A小姐同B小姐講,阿邊個租緊大圍金獅200幾呎,9000幾蚊,B小姐話,點住呀,A小姐話,某君唔係話屯門喎,屯門佢梗唔落喎

金獅9千幾
同級我寧願九龍灣得寶
利伸得寶收租佬
巴打們
我本身係自住但
岩岩收到業主電話
話佢新屋未裝好修
想係成交後租多兩個月
咁樣有冇問題

有咩問題
當租2個月比佢

你按幾多?
你點攪? 小心小心

我按7成
成交後簽租約
一次比哂兩個月既錢
佢想再租我都唔會比

問題係我做7成按

提就提左你
自己小心

thanks

金獅9千幾
同級我寧願九龍灣得寶
利伸得寶收租佬

好彩你利申左
但我都同意
巴打們
我本身係自住但
岩岩收到業主電話
話佢新屋未裝好修
想係成交後租多兩個月
咁樣有冇問題

有咩問題
當租2個月比佢

你按幾多?
你點攪? 小心小心

我按7成
成交後簽租約
一次比哂兩個月既錢
佢想再租我都唔會比

問題係我做7成按

提就提左你
自己小心

thanks

大前提係冇打stamp既租約唔可以作為法律文件

即係你份租約冇法律效力
如果花其同大貓同樣offer 係咪都係應該揀大貓?

開放式巴打 匯璽呢個同酒店無異

老老實實...唔講真係以為係酒店客房

買平啲既二手樓,裝修好啲都做到同樣效果

呢d咁既單位,無論自住定投資都買唔過

如果唔係南昌站上蓋,唔知有咩賣點

其實酒店個設計唔係俾你長住,當你長住既話成個設計就唔同講法

咪就係xx站上蓋囉

唔止得一間AA既

無回佣就唔搵啦

wfc

所以v巴講得啱,有啲人係注定租樓的

唔止得一間AA既

無回佣就唔搵啦

全部唔回,我直接經發展商買啦

咪就係xx站上蓋囉

呢d單位除咗瞓覺外,真係毫無用處
星期六日唔使返工一起身望住間屋四幅牆都唔知可以做啲咩

唔止得一間AA既

無回佣就唔搵啦

全部唔回,我直接經發展商買啦

經發展商冇佣回 不如益小弟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞