[樓價升跌冇人知,投資自理]低調置業討論區(15)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
做咩尚悅咁多人有興趣 出面個po都講左成廿頁

尺價係元朗半身樓入面相對算平

而約實尺11k

雞地30年舊樓都成12-13k

而約實尺11k

價錢咪反映咗佢有乜唔方便

而約實尺11k

價錢咪反映咗佢有乜唔方便

隔離譽88就真係唔值啦

而約實尺11k

好住就唔會咁多人放
識有人新樓時買 住左三年賣左 之後都係想搵番舊樓黎住 一黎個會所得個樣但管理費拿利 二黎露台其實唔好用
想住下新樓過下癮都ok既 長住就嘛嘛
栢慧仲好住過佢

而約實尺11k

好住就唔會咁多人放
識有人新樓時買 住左三年賣左 之後都係想搵番舊樓黎住 一黎個會所得個樣但管理費拿利 二黎露台其實唔好用
想住下新樓過下癮都ok既 長住就嘛嘛
栢慧仲好住過佢

正解
有冇尚悅巴打係度,係咪真係好似出面個post講到咁衰

1. 返工程交通諗好未?
2. 其實尚悅行到去雞地再西鐵站, 15 - 20mins 啦。

樓宇質素就無乜好講,
新樓新裝修,
管理費二千

我係尚悅POST講過幾個fact, 鐘意聽就聽, 唔岩聽就唔好理我

1. 接駁車早上同放工班次唔夠多, (果一程路, 當中大約有5個燈位, 果一程路有大部分係單線行車)

2. 想行出去? 得, 20分鐘全露天既路程

3. 非上班時間既接駁車比運輸署cut哂, <ins>而家下午2時至下午4時尚悅係冇接駁車出入</ins>

http://www.td.gov.hk/filemanager/tc/content_405/nr969_c.pdf

元朗如果唔係坐輕鐵去西鐵站通常都要好耐時間,成條大馬俾輕鐵湯開咗一半,單程路同埋塞燈位都塞死你

買尚悅不如考慮下近雞地十幾年果啲
雍翠、朗晴、朗怡

其實雍翠同尚悅都係差一條行5分鐘都無既直路,真係咁大分別咩

繁忙時間唔只5分鐘嫁啦

雍翠落街可以叫乜都有,尚悅一定唔係,同埋好天曬落雨淋唔好話5分鐘,1分鐘都死

咁其實朗晴朗怡都唔近雞地,都係要行
只有雍翠叫做樓下就係

單程五分鐘 來回就十分鐘
同埋少啲窗台露台
抽2100
抽2100

Monterey?有冇link?
抽到一千打後係咪唔駛去

係 500都要諗諗
有無巴打知道禾香港邊度有花梨傢俬?

聽聞好耐用,我屋企都有用開(唔知真定假拉),用左10年左右.
印象個陣買都萬聲(香港)
有無巴打入左Monterey 票?同你地個aa傾左幾多%回佣?
利申:買家
抽到一千打後係咪唔駛去

係 500都要諗諗

第一輪好快無晒

是咪仲要有大手
抽到一千打後係咪唔駛去

係 500都要諗諗

第一輪好快無晒

是咪仲要有大手

咁嘅價,大手都掃晒
美國聯儲局昨晨宣佈加息,不過市面上H按並沒有因而加息,反而掉頭減息,據悉,滙豐銀行近日批出數宗逾千萬貸款個案,利率可以低至H+1.28厘,較現時市場上不少新造個案H+1.3厘為低。
美國聯儲局昨晨宣佈加息,不過市面上H按並沒有因而加息,反而掉頭減息,據悉,滙豐銀行近日批出數宗逾千萬貸款個案,利率可以低至H+1.28厘,較現時市場上不少新造個案H+1.3厘為低。

昨天睇H rate郁都郁

昨天睇H rate郁都郁

郁都無郁
老母無入息證明 佢有層未補居屋
但佢自己每月平均賺500k 佢做唔做到擔保

而約實尺11k

其實住到大西北,仲要唔近市中心都會萬一二,點解唔考慮番荃灣邊或者葵興葵芳果d.....

無入息證明應該唔得

無入息證明應該唔得

問埋銀行有冇得用資產擔保, 以前有, 最多4成
要俾資產證明

其實賺500k 一個月, 不如老母儲多半年錢, 做少d 按揭

尺價係元朗半新樓入面相對算平

而約實尺11k

其實住到大西北,仲要唔近市中心都會萬一二,點解唔考慮番荃灣邊或者葵興葵芳果d.....

總有人鐘意住新樓既

另外
荃灣(萬景峰, 爵悅亭),
葵興(唔覺有新樓/半新樓)
葵芳(唔覺有新樓/半新樓)

半新樓都唔係賣呢個價啦

無入息證明應該唔得

問埋銀行有冇得用資產擔保, 以前有, 最多4成
要俾資產證明

其實賺500k 一個月, 不如老母儲多半年錢, 做少d 按揭

賺500k 一個月,儲一年可以俾八成
同銀行借幾十萬咪得law

尺價係元朗半新樓入面相對算平

而約實尺11k

總有人鐘意住新樓既

另外
荃灣(萬景峰, 爵悅亭),
葵興(唔覺有新樓/半新樓)
葵芳(唔覺有新樓/半新樓)

半新樓都唔係賣呢個價啦

如果係要半新或新樓有會所,又真係冇辦法。。

利申:舊年入左荔景山廿年樓實呎9K...

月入500k
擔咩保,直接儲多幾個月full pay都得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞